Lukas.407 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 zdar urcite se to tu nekde probiralo, ale nejak jsem to nenalezl... Kdyz je venku -3 a mene, tak ma auto horsi nastartovani. Chytne vzdy, ale ma s tim problem (dele toci a po nastartovani horsi chod). Po nastartovani a cca 2 otocenich motoru je vse ok... Teple starty a vse ostatni v pohode... Muzu jeste zkusit nabit baterku jestli nema problem utocit motor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 základ je dobrá baterka a starter, stačí volná kluzná ložiska a starter má co dělat sám se sebou, takže neroztočí motor na startovací otáčky, pak je jasné, že motor špatně chytá většinou jsou lidi překvapení, jak starter po repasu točí rychle motorem a jak se zlepšilo startování Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrďák Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Když by to byl startér nezlobilo by to pořád a ne jen v zimě,co takhle žhavící svíčky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 píšu, že baterka a starter je ZAKLAD, v mrazu klesá baterce rychle kapacita, vadný starter odebírá mnoho ampér a není schopen pořádně roztočit motor, motor zatuhlý olejem a velkým odporem k točení-- když se toto sečte, může mít nové svíčky a nechytne kolikrát stačilo na starých škodovkách, které měly startovací kliku jen několikrát v mrazu protočit klikou motorem, ,,urvat'' přilepenou klikovku s písty a tím točením vlastně promazat pohyblivé díly a motor chytil hned..., samozřejmě dnes jsou jiné oleje atd.,ale princip zůstává v mrazu stejný jinými slovy--pokud se motor při startu netočí jak má, je zbytečné řešit žhavení atd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Já se přidám s dotazem. Na mém HDi je taky problém. Chytne to v pohodě (nové žhaviče, zkontrolované relé), ale ihned po startu neklidný chod a bílý kouř z výfuku. Po cca 10 sekundách to ustane a motor jde normálně. Kde by mohla být chyba? Vstřiky? Nebo třeba špatná funkce EGR (možná je pořád otevřený, nevím, nikdy jsem ho neřešil)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavol Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 tož repas startéru (a ostatně i alternátoru) určitě není od věci, nicméně já bych se zabýval i otázkou, co je v nádrži? - zlí jazykové tvrdí, že jak teď bylo teplo až do konce prosince, tak spousta čerpaček točila pořád letní naftu anebo nějakou míchaninu ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Tohle taky není od věci. Ale popravdě že by stáčeli čistě letní to asi nee,protože v distribuci tzn pokud berou přímo z rafinerie tak tam si to nedovolí ojebávat takže tam kde jde nafta přímo z rafinerie do podzemní nádrže čerpačky bych se nebál ale jsou čerpačky které překupují a berou z různých meziskladů a tam už bych tomu moc nevěřil že je vše košer. Samozřejmě další jsou takové ty čerpačky kde je minimální výtoč tak tam by to taky mohlo být namíchaný. Ale třeba to může být jen banalita jako že malinko zapadá nafta u mě stačí stát dva dny a je to poznat motor se otočí víckrát než se srovná tlak nafty a pak chytne krásně, když si dám tu práci a otevřu haubnu a 3-5 krát zmáčknu balonek tak je start 100% na první pokus. I v mrazu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 první start v mrazu, nebo když auto déle nejezdilo by měl být vždy s napumpováním (tam, kde pumpa je) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 (edited) mne to v mrazoch tiez nechyta dobre tak na treti krat v plusovych teplotach ok na drnc no skusim vymenit zhavice i ked su funkcne premerane ale stare,potom by som sa zameral na privodne kable(ubytky napetia) na starter a samotny starter ,cerpadlo v nadrzi nove filter nafty novy baterka 60ah a toci neni stara tak uvidime na tachometru je 190 000 ale to je blud to mi je jasne Edited January 3, 2016 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas.407 Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Me to chytne vzdyna poprve. Ale jde to jakoby ztuha... V nafte bych problem v tuto chvili nehledal... Toci to jak by byla slabsi baterka... kyz nastartuju,necham to 5 sekund bezet a chcipnu to, tak nastartuju krasne. vcera jsem jel cca 12km potom jsem tam 4 hodiny stal a start uplne v pohode... Skoro se priklinim k tem zhavickam,ale pocitam ze u tohoto auta to doma asi nevymenim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zodiak Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Mě to u Pažouta 206 2.0HDi dělalo to samé. Měnil jsem snad všechno, baterku, startér, žhavičky, ale když mrzlo, furt to točilo špatně. Nebudete věřit, co tomu pomohlo. Výměna oleje. Nalil jsem tam Total Quartz 9000 5W40 a točí i v zimě jak o život. Bůhví, co tam předtím bylo za sr...y... V autobazaru ti nakecají hory doly, jen aby měli kšeft. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas.407 Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 (edited) olej jsem menil pred 800 km, davam origos... Edited January 4, 2016 by Lukas.407 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavol Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Nebudete věřit, co tomu pomohlo. Výměna oleje. věřit budeme ;-) - "tuhý" olej zmiňoval už ze začátku ozzy56 Bůhví, co tam předtím bylo za sr...y... V autobazaru ti nakecají hory doly, jen aby měli kšeft. čtu správně "v autobazaru"? - ty jsi jezdil tak, jak jsi to koupil? uff ... to je snad základ, vyměnit (přinejmenším zkontrolovat a vyměnit podle potřeby) po koupi kapaliny a filtry ... jak není olej čistej, tak dát novej, i kdyby ho v tom bazaru skutečně měnili, tak motoru průplach rozhodně neuškodí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zodiak Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Prodejce tvrdil, že olej vyměnil půl roku před prodejem, rozvody, čepy, filtry a brzdy jsem udělal hned po koupi. Koupil jsem to v létě. Takže se startováním nebyl problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas.407 Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Tak jsem se objednal do servisu na vymenu zhavicu. Tak doufam ze to bude tim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinikus Posted January 18, 2016 Share Posted January 18, 2016 Me to chytne vzdyna poprve. Ale jde to jakoby ztuha... V nafte bych problem v tuto chvili nehledal... Toci to jak by byla slabsi baterka... kyz nastartuju,necham to 5 sekund bezet a chcipnu to, tak nastartuju krasne. vcera jsem jel cca 12km potom jsem tam 4 hodiny stal a start uplne v pohode... Skoro se priklinim k tem zhavickam,ale pocitam ze u tohoto auta to doma asi nevymenim... Jako určitě se tím nic nezkazí. Ale pokud má baterka už něco za sebou, tak bych stejně začal u ní. Jestli ne tuhle zimu, tak ji to stejně čeká pak příští zimu. Nezapomeň, že opravdu studený start nastává maximálně jednou denně. Ani po 5 vteřinách běhu, ani po 4 hodinovém stání o studený start nejde a motor se i se slabší baterkou roztočí na dostatečné otáčky. Motory VW TDI-PD, pokud mají slabší kompresi, mají dokonce problém se startováním, i když člověk ani sluchem nepozná, že startovací otáčky jsou nižší. Stačí prostě málo a kompresní teplo s dnešními nižšími kompresními poměry nestačí k vznícení. A pak nepomáhá ani vyměnit žhavičky, jen baterku. Já už měl taky problém nastartovat jak bylo -7 kolem Silvestra, točilo to slyšitelně pomalu. Baterka pět let stará a při -3°C člověk nepozná, že by mohla mít nějaký problém. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas.407 Posted January 18, 2016 Author Share Posted January 18, 2016 Tak zhavicky vymeneny, porod na entou a to jsem delal jen pridavace:) Ted rano - 10 a po nazhaveni start na jednicku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kveton Posted January 19, 2016 Share Posted January 19, 2016 sprovozni si webasto na hodiny a budeš mít po problémech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas.407 Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 sprovozni si webasto na hodiny a budeš mít po problémech Na ty hodiny to vyjde docela na raketu, ne? Me by stacil asi i jenom na dalkac bez casovace... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kveton Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 nevim jakou raketu to stojí, ale nebude to zase tolik s porovnáním co to přináší Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts