JuloI Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Ahoj. Kupovali ste niekto nove auto cez Peugeot pausal? Oplati sa viac ako uver? Ak ano, uviedol by mi niekto aku dal akontaciu, ake ma splatky a kolko mesiacov a aka bude posledna splatka? Chcem kupit nove auto a zistujem moznosti najvyhodnejsieho financovania. Dakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 (edited) ved to tam mas napisane... RPMN je vo výške 9,012 % vrátane havarijného poistenia +vsetky odpovede na Tvoje otazky: Pri akontácii 4 511,50 eura mesačne platíte len 111,36 eura a k tomu výhodný balík Peugeot poistenie vo výške 41,60 eura počas 47 mesiacov, posledná 48. splátka je vo výške 3 908,60 eura vrátane poistenia. Spracovateľský poplatok je 2,9 % z ceny vozidla, odpredajný poplatok je 120 eur. RPMN je vo výške 9,012 % vrátane havarijného poistenia. Edited December 29, 2015 by Marcel00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuloI Posted December 30, 2015 Author Share Posted December 30, 2015 Tiež som čítal tie príklady na stránke Peugeotu ale skorej ma zaujíma či je to aj v skutočnosti tak. Pred nedávnom som chcel kúpiť auto na splátky v aaacku. Na ich leasingovej kalkulacke mi vysli pri akontacii 3500e splátky 140e na 4r. Prišiel som do bazáru a oni mi vypočítali pri rovnnakej akontácii a dobe splácanie 280e. Preto som sa zaujímal či má niekto peugeot paušál a reálne skúsenosti s ním. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 V AAA jsou ,,kouzelníci" !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 V případě těch splátek spíš jen obchodníci s lidskou blbostí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Souhlasím s oddie. Jen bych připsal ,,vychcánci". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Můj tchán se taky nad "vychcánky" pořád rozčiluje. Ale většinou (zdůrazňuji: VĚTŠINOU) jsou jejich klienti svéprávní lidé, kteří jen v tu chvíli nepočítají. Pak jsou klienti, kde už je to nemorální - staří lidé, mentálně slabší,... Tam bych ty vychcánky střílel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JuloI Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Ja som si rýchlo spočítal že za auto ktoré predávajú v hotovosti za 12000 a vraj pri financovaní na splátky len za 10200 by som pri ich ponuke zaplatil takmer 18000:) Tak sa skúsim opýtať v peugeote. Uvidím ako vzdialená bude ich ponuka od príkladov na ich stránke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Ono je jaksi nejrozumnější kupovat jen to, na co reálně mám, i s nějakou rezervou. Pak člověk nemusí nic takového počítat či se zabývat tím, jestli a kdo na něj šije nějakou úvěrovou boudu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 oddie to je sice pěkné, to tu tvrdíš stále, ale jaksi ne každý má trvale bokem třeba 100 tisíc pro případ, že by se například auto podělalo a už se to nevyplatilo opravovat tak na koupi nového (novějšího) .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Jenže každý musí počítat s tím, že nějaké zařízení umře bez varování (nejen auto, třeba i pračka, kotel,...) a být na to připravený. Pokud mám na to, abych splácel úvěr (třeba 5.000,-- měsíčně), mám na to, abych si je předem spořil a celkově mě to vyjde levněji než platit úroky z úvěru (takže můžu místo 5 spořit 4). Je na tom něco nepochopitelného? Chápu, že někdo nemá prostředky na to, aby si spořil. Ale v tom případě už vůbec nemůže mít prostředky na to, aby splácel (často nesmyslný) úvěr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Spíš to časové hledisko - pokud se mi auto posere přesně TEĎ a já vím, že ho potřebuji (jasně, tohle lze taky zpochybnit, například na kolik zrovna já potřebuji) a mám řekněme 50% prostředků na pořízení nového/novějšího auta vcelku chápu myšlenkový pochod člověka, co si na auto raději zbylých 50% půjčí a bude je splácet (má-li na to) než X měsíců/let cekat, až danou sumu našetří s vynaložením stejných prostředků (měsíčně) ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Pokud někdo, kdo má hluboko do kapsy, za pixlu vysype nesmyslně třeba 2x tolik díky úvěru (u úvěrů na ojetiny klidně ještě víc), nelze to nazvat jinak než platbou za blbost. Bez ohledu na to, jak se to kdo snaží okecávat. Ta matematika je víc než jasná, kdo nemá v hlavě nas*áno a myslí na zadní vrátka vždy zaplatí podstatně méně než hlupák žijící ze dne na den a pouze hasící požáry, u kterých navíc bylo jasné, že k nim dříve nebo později dojde a dalo se na ně připravit. Tragikomické je, že přesně tohle lidi vyčítají cikánům, že takhle žijí ze dne na den, ale pak se nakonec většina národa přitom chová podobně... A nejtragikomičtější je, když si ti, kdo sami takhle nesmyslně nahází značnou část vydělaných peněz doslova do kanálu, stěžují, jak je všechno drahé a jak si "nemůžou" vydělat/dovolit víc. Co jim v takovém případě odpovědět, když je to především JEJICH hloupost, že se rozhodli ty prachy sami do kanálu házet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Souhlas. Pokud bych měl na kontě 150 000 Kč, tak bych koupil auto do 50 000. Minule jsme se o tom bavili s pracovníkem, který měl 135 000 a koupil za 135 000. Ostatní u stolu, a to hlavně pracovníci (nikoli podnikatelé), kteří mají nějaké úspory (dům, auto), tak měli názor jako já, tedy že neměl vydat za auto všechny svoje peníze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) No tak určitě .. Pokud by si někdo vzal úvěr na auto, a pak tady brečel, ze benzin nebo náhradní díly jsou pro něj drahé, asi bych mu také toto musel napsat.Mimochodem, mít rezervu 50% na nové auto bych asi nenazýval žitím ze dne na den a hašením požárů... To jen tak na okraj. Edited January 1, 2016 by StibTo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Souhlas. Pokud bych měl na kontě 150 000 Kč, tak bych koupil auto do 50 000. Minule jsme se o tom bavili s pracovníkem, který měl 135 000 a koupil za 135 000. Ostatní u stolu, a to hlavně pracovníci (nikoli podnikatelé), kteří mají nějaké úspory (dům, auto), tak měli názor jako já, tedy že neměl vydat za auto všechny svoje peníze. toto platí pro člověka, co si nechá dělat vše v servisu, pokud je někdo manuálně zručný, umí nakupovat díly po netu nebo jinak levněji, umí si je přemontovat (díly podvozku, brzd atd.) a má prostor, může si klidně koupit auto za 100 tisíc, samozřejmě za předpokladu, že to auto bude mít tu hodnotu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Rezervu chápu spíše jako životní věc - pro případ průseru, ztráty zaměstnání, úrazu s dlouhodobými následky (a pak ztráty zaměstnání) apod. A to tak, abych měl zajištěn min. půl roku života (ohledně kompletních plateb) i v případě, kdy ze dne na den už nedostanu ani korunu. Pokud takovou rezervu mám (jako že by ji měl mít ve svém zájmu každý), je mírně řečeno velmi nerozumné ji celou vyplácat za blbou popelnici a ještě se navíc k tomu zadlužit. Protože v takové situaci i poměrně banální nepříjemnost, jinař elegantně řešitelná tou rezervou, znamená velký průser, leckdy s dalekosáhlými následky (ztráta toho auta na úvěr je pak to zdaleka nejmenší). Tedy jak psal Olda - pokud bych měl rezervu třeba těch 150tis, co uváděl, a najednou musel řešit koupi auta, koupím jen za tolik, aby mi zbyla rezerva pokud možno stále na těch půl roku. Jasně, nezní to dostatečně kůl a IN a nedaj se tím oslňovat sousedi, ale významně to snižuje pravděpodobnost návštěvy exekutora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 no počkat--bavíme se snad o rezervě při koupi auta rezerva pro případ ztráty zaměstnání, úrazu, dlouhodobé nemocenské atd. je něco jiného... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Je a není - schválně, kdo z těch, co kupují auta na úvěr, vůbec nějakou rezervu má (poté, co si tu pixlu na splátky koupí)? Běžná písnička je, že jim nezbyde ani na servis, a před vejplatou ani na benzín... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) ozzy56: ?? Máš nějaký rozpis, jak těch výše uvažovaných 150 000 rozdělit na jednotlivé rezervy? Nemoc, opravy bytu, něco pro příbuzné (děti), a auto a hlavně, aby mě i nenadálý výdavek nevyčerpal až na nulu? Tak přesný rozpis není reálný. Beru to prostě odhadem tak, aby i po koupi auta se ta rezerva nezmenšila rapidně, tzn. připouštím tak těch max. 25 nebo 30% utratit. Dobře to popsal oddie. Edited January 1, 2016 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts