Jump to content

Fiat Ulysse 2.2hdi

DonFabi

Recommended Posts

Zdravim, klubaci mam jeden problem s mojim Ulysse ale vzhladom na to ze to je to iste ako peugeot 807 2.2hdi, pytam sa aj tu urcite tu bude viac ludi s tymto motorom, svieti mi kontrolka motoru s tym ze vykon je nejaky obmedzeny ani tak netaha ako volakedy a nejde viac ako 3500ot/min, diag. vypisuje nasledovne zavady:

- P0243 obvod elektromagnetickeho ventilu plniciho tlaku kompresoru - rozpojeny obvod nebo zkrat na kostru (lenze kontrolovat som ventily a vsetky su zapojene) pripadne viete mi povedat ktory to je z tych vsetkych 

-P0100 obvod snimace hmotnosti vzduchu - rozpojeny obvod nebo zkrat na kostru ( zapojena je na konektore a je aj vymenena za novu a stale to iste)

- P0380 obvod pridavneho topeni - zkrat obvodu na kostru nebo rozpojeny obvod ( to si myslim ze s tym nema nic spolocne)

Dneska som vymenil elektromagneticky ventil na turbo a uz nevypisuje chybu obdvodu, ale vykonovo je to mozno o trosicku lepsie ale stale to neni bohvieco uz je len zapisana zavada tej vahy vzduchu (auto sa rovnako sprava aj s odpojenou aj zapojenou vahou) a pridavneho topenie (koli tomuto by to nemalo robit) a este jedna otazka nema niekto rozkreslene ako maju byt zapojene podtlakove hadicky na vsetkych ventiloch len chcem prekontrolovat ci to niekto predomnou nepoprehadzoval. A este jedna otazka naposledy som zistil ze Swirl sa nenaklapaju nikdy kedy by sa mali? pri aky otackach? dakujem 

já ti nevím, ale jestli jsi v nouzáku, jako že to tak vypadá, tak ti tam ta závada musí zůstávat. Smazat na PP2000 a bude to OK. Mám to samé auto a jede i bez váhy vzduchu bez nouzáku. Tam jsi podle mě spadl kvůli podtlakům ovládání turba a závada není korektně vymazaná.

Takze nieco nove k teme, po dnesnej vymene vahy vzduchu uz auto neni v nudzovom rezime vykon sa vratil spat :D vo vypise zavad ostali akurat to pridavne topenie a a elektromag. ventil swirl ale to som mal zaslepene takze koli tomu, ale naskocilo po chvile jazdy jedna nova zavada a to P1421 - katalyzator 1, signal teploty pred katalyzatorom??? zkrat obvodu alebo rozpojeny obvod, inak ostatne podtlakove hadicky vyzeraju v pohode po kontrole 

Je mozne ze tu chybu P1421 pise aj koli neodstranenemu FAP v jednotke motora? auto sa len nedavno kupilo takze sa o nom vsetko este nevie len sa postupne zistuje, premyslam ze ked sa bude odstranovat aj FAP v riadiacej co hovorite jednou cestou odstranit aj SWIRL a EGR a rovno decentny CHIP??? alebo tam ponechat EGR a SWIRL??? 

Je mozne ze tu chybu P1421 pise aj koli neodstranenemu FAP v jednotke motora?

mně to v tom případě psalo

P1447 - Čistič částic (emisí vznětového motoru) je děravý
ale vyloučené to není, neboť zároveň jsem tehdy měl chybu

P1425 - Katalyzátor 2, signál teploty za katalyzátorem - zkrat obvodu na plus pól baterie nebo rozpojený obvod
Edited by kavol