chrnec Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Prosím nevíte někdo jestli je na p. 106 normálně jen jedna zadni mlhovka nebo 2 ? Svítí mi už od koupe jen jedna a ted na 2. STK to dali jako závadu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 sundej druhý světlo a koukni se sám , na ax jsem myslím měl taky jen vlevo ,na Toyo Hiaca je taky jen vlevo ,vpravo mi to nedalo a sundal jsem pravý světlo a zaslepené.Tak vem do ruky šroubovák a koukni se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 no nektere modely maj prave obe mlhovky ale 106 snad mezi ne nepatripokud sviti od koupe ta spravna - teda leva nemohl ti to napsat jako zavadupokud ale sviti prava znaci to ze v levem svetlometu mas spatnou zarovku a tim to opravdu je zavada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 co jsem měl pežoty, tak origo z továrny svítila jen levá mlhovka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 mě zase tento dotaz připadá vcelku lichý ....na TK se kontroluje osvětlení ,to si nemohl během minuty ten dekl skla sundat a zkontrolovat to osobně....?? mě se nestalo,že by výměnu žárovky na místě někdo netoleroval....a opora v zákoně je taky .... pokud se závada stane v průběhu jízdy nezávisle na vůli řidiče....před odjezdem svítilo.... moc tomu nerozumím. Šroubovák a 3-4 šrouby..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) Přesně tak, i u mojí 406 taky svítila (továrně) pouze levá zadní mlhovka a u 106 taky. Demontuj levé zadní světlo a podívej se, zdali to máš zapojené mlhové světlo, zda není záslepka na místě zadní mlhovky. Pokud by to mu tak bylo, tak bych co nejdříve zajel zpět na STK a vše vyřešil tím, že se nejedná o závadu, ale o neodbornost a neznalost technika STK!!! A že chceš protokol STK, kde již není ,,závada" zapsaná! Edited December 28, 2015 by OK406 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 OK406-nemyslel si nahodou lavu hmlovku ?ze ti svietilo od vyroby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Opraveno, díky. Jinak máš pravdu. U 406 se natáhl pouze drátek a už svítila. Nevím, proč novým autům svítí pouze levá zadní mlhovka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) pretoze u nas podla vyhlasky musi svietit lava hmlovka a to preto ze ak ta niekto predbieha cize priedbieha ta po lavej strane potrebuje vidiet tvoj lavy okraj auta aby ta nenabral v Uk to budu mat opacne lebo tam sa jazdi po opacnej strane preto ma napr 406 predpripravu aj na pravu hmlovku zalezi kde to auto ide na exportt Edited December 28, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Podle zákona musí svítit světlo ke středu vozovky (levé). Zkušenosti vím, že je lepší, když v mlze svítí obě světla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 ano je lepsie ked svietia obe lebo ta moze niekto obchadzat s pravej strany a vznikne stejny problem ale tie hmlovky aj dost oslepuju a to hlavne v noci za dazda ak je vodic nezodpovedny a pozapina to tak ten zanim iduci sa z toho zblazni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Pokud jedu v koloně a nebo jede za mnou vozidlo, tak zadní (i přední) mlhovky vypnu. Ale pokud jedu sám a je mlha nebo jiné klimatické podmínky, kdy je nutné nejen vidět, ale i býti viděn, tak je zapnu. Někdy stačí, když je na vozovce ,,prašan" a zadní část vozidla je od sněhu a vozidlo není moc dobře vidět = nejsou vidět světla, tak je dobré zapnou zadní mlhovky, pokud to situaci vyžaduje. Jelikož mlhová světla sníh prosvítí. není možné, aby se každých cca 5 km zastavilo a čistila se zadní světla od svěhu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrantaCV Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Pokud Ti na STK svítila levá mlhovka tak je technik: a) debil a nemá tam co dělat b) "vychcánek" s cílem vytáhnout z Tebe prašule za následnou kontrolu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Napsal si to velmi slušně a lidově . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimBeem Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Pravé světlo je standartně se záslepkou. Osobně sem ji vyloupl a osadil žárovkou, mám radši dvě zadní mlhovky. Už z důvodu, kdyby jedna klekla tak druhá to jistí. A je jedno na které straně auta. Když je mlha jako prase nemá mě kdo normální předjíždět a když už je pak blíž tak stejně vidí obrysovky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts