Jump to content

zadní mlhovka, 2 nebo 1 ?

chrnec

Recommended Posts

mě zase tento dotaz připadá vcelku lichý ....na TK  se kontroluje osvětlení ,to si nemohl během minuty ten dekl skla sundat a zkontrolovat to osobně....??

mě se nestalo,že by výměnu žárovky na místě někdo netoleroval....a opora v zákoně je taky ....

pokud se závada stane v průběhu jízdy nezávisle na vůli řidiče....před odjezdem svítilo.... moc tomu nerozumím. Šroubovák a 3-4 šrouby.....

Přesně tak, i u mojí 406 taky svítila (továrně) pouze levá zadní mlhovka a u 106 taky.

Demontuj levé zadní světlo a podívej se, zdali to máš zapojené mlhové světlo, zda není záslepka na místě zadní mlhovky. Pokud by to mu tak bylo, tak bych co nejdříve zajel zpět na STK a vše vyřešil tím, že se nejedná o závadu, ale o neodbornost a neznalost technika STK!!! A že chceš protokol STK, kde již není ,,závada" zapsaná!

Edited by OK406

pretoze u nas podla vyhlasky musi svietit lava hmlovka a to preto ze ak ta niekto predbieha cize priedbieha ta po lavej  strane potrebuje vidiet tvoj lavy okraj auta  aby ta nenabral  v Uk to budu mat opacne lebo tam sa jazdi po opacnej strane preto ma napr 406 predpripravu aj na pravu hmlovku zalezi kde to auto ide na exportt

Edited by krtek 2

Pokud jedu v koloně a nebo jede za mnou vozidlo, tak zadní (i přední) mlhovky vypnu. Ale pokud jedu sám a je mlha nebo jiné klimatické podmínky, kdy je nutné nejen vidět, ale i býti viděn, tak je zapnu. Někdy stačí, když je na vozovce ,,prašan" a zadní část vozidla je od sněhu a vozidlo není moc dobře vidět = nejsou vidět světla, tak je dobré zapnou zadní mlhovky, pokud to situaci vyžaduje. Jelikož mlhová světla sníh prosvítí. není možné, aby se každých cca 5 km zastavilo a čistila se zadní světla od svěhu.

Pravé světlo je standartně se záslepkou. Osobně sem ji vyloupl a osadil žárovkou, mám radši dvě zadní mlhovky. Už z důvodu, kdyby jedna klekla tak druhá to jistí. A je jedno na které straně auta. Když je mlha jako prase nemá mě kdo normální předjíždět a když už je pak blíž tak stejně vidí obrysovky.