Guest Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 (edited) Ahojte, dnes sa mi rozsvietila kontrolka s vykricnikom a displej zobrazil postupne tri hlasky (vid obrazok): - ESP/ASR system faulty - ABS braking system faulty - Parking brake faulty Vozidlo je pojazdne, vsetko funguje, len uvedene systemy nie. V prirucke som nic nenasiel. Neviete o co sa jedna?? Mali ste s tym skusenost? Bol som aj v servise, samozrejme po prichode do servisu uz bolo vsetko OK, zazname o chybach nic!! Potom som presiel cca 100 km a znova sa to rozsvietilo. Dakujem za rady Edited December 27, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie Rose Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Ahojky, to vypadá jako na nějaký obecný pokles napětí v síti auta. Pamatuji si, že v Citroenu C5, když mi klekla baterie, tak při pokusu o start, pokleslo hodně napětí a hned vyskočila závada o vadnosti ESP/ABS, Airbagu. Závada přitom byla pouze v nízkém napětí a po dobití baterie hlášky zmizely. Toto vypadá na podobnou závadu, možná nějaký špatný kontakt nebo podobně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek171076 Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Možná i špatná baterka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 To by byla síla, podle avataru je to auto po FL, takže rok starý... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo1976 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) No nevím ale mě na 10/2014 FL mi na můj vkus dost často vyjede hláška Economy mode. Je to třeba i po nasednutí do garáže před startem. Doufám že po roce a 15 tis.km nemám baterku na odpis...... Aby to nebyla nějaká vadná serie. Edited January 4, 2016 by Dodo1976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie Rose Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ahojky, mně se stalo zatím asi dvakrát, že před nastartováním v garáži tam byl economy mode, ale to bylo tím, že se několikrát otevíraly dveře, rozsvěcovala se lampička,.. Nevím přesně, kdy se auto do tohoto režimu přepne, ale většinou to je po 30 minutách rádia bez motoru a nebo když poklesne napětí pod určitou mez. Jestli se ti to přepíná často, aniž by třeba běželo rádio, tak je to divné. Pokud ti ale motor i teď v zimě chytá normálně, tak by baterie být špatná nemusela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LG 5008 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 ahojte - dnes som mal presne ten isty problem. rano nastartujem vsetko OK. Prejdem cca 25km necham 3hod stat a po nastartovani presne tie iste tri hlasenia (parking, ABS, ESP v cudu). Prejdem naspat 25km necham 2hod stat - nastartujem vsetko OK - prejdem cca 30km a vypnem len na 10 minut. Nastartujem a zas vsetky tie tri hlasenia. Idem zajtra do servisu, ale tiez sa obavam, ci na nieco pridu, ked to raz ukazuje ako chybu a inokedy nie. Kazdopadne skusal som a pocas tych rozvietenych chybovych hlaseni tie systemy naozaj nefunguju (ABS nefungovalo) - nie je to len chyba hlasenia. dam vediet co mi na to povedia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LG 5008 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 a naozaj - ked pozeram profil - tak ide o ten isty model, ten isty rocnik a dokonca aj farbu ))) P.S. navyse stalo sa mi to v BB, takze neviem neviem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LG 5008 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Nepovedali mi vela - len to ze to opravili a ze islo o opravu kabelaze k zadnym kolesam. P.S. Ale samozrejme ze Murphy zauradoval - nakoniec som cakal na termin do servisu az do utorku - celych 5 dni som chodil s chybovymi hlaseniami a v to rano ked som siel do servisu tak nic, ziadna hlaska a vsetko v poriadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlii Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Může mi - čistě technicky - někdo vysvětlit absenci chyb v logu, když se chyby vyskytly na displeji? :-/ hlava mi to nebere.... (osobní zkušenost mám taky). P. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brutall Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Měl jsem stejný problém. ABS,ESP, aut. odbrzďování ruční brzdy nefungovalo. Oprava kabeláže k zadním kolům u mě spočívala v tom, že jsem měl v kabelovým svazku přerušený jeden drátek, který jsem spojil a bylo hotovo-opraveno. Jednoduše napsáno, ale něž jsem drátek našel....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spider.skret Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Zdravím, dnes jsem jel z prace a po 10 km jizdy mě naběhly stejn hlášky. Dojel jsem na místo, vypl motor na 5 min. a opět nastartoval a hlášky zmizeli. bruttal: prosím Tě kde jsi hledal ten svazek s dráty a ve kterém místě byl zhruba přerušený ten drát? Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spider.skret Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Tak, dnes opět ty samé hlášky, ale až sem překročil rychlost 120 km/hod. Hlášky zmizeli po zastavení motoru a opětovném nastartování? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brutall Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Přerušený dráty byly pod autem, v zadní části, tam kde je rezerva. Je tam svazek, který se rozvětvuje a v žíle, která vede dopředu jsem to našel. bylo to pod izolací, ale podezřele nalomený. Tak jsem rozřezal a nešel zaoxidovaný drátek. Píšu schválně drátek, protože jak známo, Peugeot má průměry drátků spíše menší, než předimenzované. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 to máš pravdu, s těma drátkama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spider.skret Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Brutall: dík Z prace jsem jel do 60 km/hod. (sníh) a hoáška se neobjevila, tak čím si myslíte že tomůže být? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarokare Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Nech udělat diagnostiku , pokud nebudou závady v ESP , tak budou zapsány v deníku závad v BSI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiZMo Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 mne zvyklo vypisovat ABS fuilure ked som mal slabo dobitu baterku. Po dobiti alebo dlhej jazde to prestalo. teoreticky, teraz ked je zima, sa moze vonku vybijat rychlejsie. Ja sice parkujem v garazi, ale cez tyzden robime len kratke jazdy do skolok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinecondrej Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 než mi před měsícem klekla baterka, tak to taky napsalo něco podobnýho. Baterka nová žádný hlášky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarin011 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Zdravím, tak včera se mi tato hláška také objevila , tak nevím zda navštívit servis, nebo koupit novou baterku (popřípadě dobít) , ale s tou nemám i přes tuto zimu problém při startování, no uvidíme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts