zavovi Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Zdravím. Tak semi před nedávnem podařilo vyřešit jeden problém a nastal nový. Nastartoval jsem, auto kuckalo a klepalo se. Trochu jsem přidal plyn a objevily se tyto hlášky 1. CATALYTIC CONVERTER FAULT 2. ANTIPOLLUTION FAULT Zkoušel jsem několikrát nastartovat znovu ale nic. Četl jsem tady na foru spoustu poznatků. Mám nově vyčištěnou škrtící klapku a ujel jsem od té doby asi 1500 km. Benzín jsem bral nedávno a ujel jsem na něj 250km. Hlavně mě zajímá. Můžu s autem jet, když bliká kontrolka motoru? Máme jet k rodině na silvestra a nevím jestli najdu někoho, kdo se mi na auto podívá zrovna teď... Jedná se o Peugeot 307, benzín 1.6, 16V rv2001. Díky za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Zkoušel jsem několikrát nastartovat znovu ale nic. Co to znamená? Ani nehlesne, startér netočí, kontrolky nesvítí, dveře nejdou zamknout? Jinými slovy: pokud to jede normálně, tak jeď, pokud nejede, tak stejně nikam nedojedeš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 ze po nekolika startech mu ta kontrolka nezhasla- nezhasne dokud se problem nevyresi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Jo přesně tak. Auto jede a jde nstartovat, ale pokaždé hned vyskočí ta hláška a bliká kontrolka motoru. Můžu s tím autem jet aspoň do servisu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Zkusit napíchnou na diagnostiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celda1970 Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Ono by stačilo občas i použít vyhledávání... https://www.peugeot-club.com/topic/37895-catalytic-converter-fault-&-antipollution-fault/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Četl jsem to téma. Ale pořád nevím, jestli můžu s autem jet nebo ne? I na tu diagnostiku bych asi musel dojet. Navícje neděle, snad zítra někdo bude mít otevřené. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 proc by si nemohl - jsou takovi silenci co blikajici kontrolku zadelaji lepici paskou a jezdej furt a neresi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 27, 2015 Author Share Posted December 27, 2015 Jo to jo. Mě ani tak nevadí blikající kontrolka jako spíš to, že bych mohl zničit katalyzátor. Jestli se tam dostává nespálené palivo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Nebudu tady psát doslovný překlad chyby označené č.1 CATALYTIC CONVERTER FAULT ale škrt.klapkou to není, je problém v jedné z lambd, to si myslím já a hádám to bude ta první = blíže ke katu. Bez diagnostiky nic nezmůžeš ale jako první bych zkontroloval kabely od lambd (jsou dvě u téhle motorizace). Katu to až tak neublíží, pokud denně nenatočích 1000km. Ale je já bych s tím nejezdil, max do servisu a tam už to nechal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 Díky všem. Tak jsem byl dneska v servisu. Jak na potvoru kontrolka zhasla a auto jede dobře. Servisák jko obvykle říkal, že je to hledání jehly v kupce sena. Na diagnostice se objevilo vysazení 1.válce. Po vymazání už ne. Zkoušel jsem projet.i hodně v otáčkách a dobré. Rozhodl jsem se pro výměnu svíček (zvolil jsem NGK). Stejně už byl čas. Akorát tohle auto mě asi nepřestane překvapovat. Nechci tady psát, že je to nejhorší auto, jako už někdo psal. Je perfektní, když jezdí. Snažím se pravidelně vyměňovat, co je potřeba a stejně se každou chvíli něco najde. 1. Mizí olej. Tak půl litru za 2 měsíce. 2. Mizí chladící kapalina. 3. Dnes jsem měnil žárovku v osvětlení SPZ a svítí jen někdy. Ta svorka je moc roztažená. Našel bych způsob, jak to opravit, ale nevím, jak celé světlo vytáhnout. (Už jsem si opravoval špatné kontakty na blinkry ve předních světlech) No je toho spousta. Bojím se technické. Mám ji v dubnu a pořád je něco. Nehledě na to, že mi v servisu posledně řekli, že mám špatný rozměr pneumatik. No asi začnu šetřit na další opravy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruktis Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 ad2) někde ti uniká, záleží kolik kapaliny mizí, zkontroloval bych chladič a všechny hadice, zda nejsou mokrý. mě to třeba unikalo přes netěsnící komoru termostatu. ad3) u kombajnu to světýlko drží jen na packách, mě se to podařilo zlomit, ale náhrada v AK myslím do 100,- technický se neboj, buď projdeš, nebo neprojdeš a budeš vědět co opravit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Špatný rozměr pneumatik ale nebude "porucha na autě" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 Ten špatný rozměr pbeumatik je už jen třešnička na dortu. S těma pneumatikama jsem to bohužel koupil. Doufám, že letní jsou v pohodě rozměrem. Jsou teď uložené v pneu servisu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) Pokud mizi jak olej i chlad.kapalina tak bych dukladne prozkoumal prostor pod hlavou, zda neni zgychany motor, to by znacilo tesneni pod hlavou.Ta packa v osvetleni spz je roztazena, staci vzit malinke ploche kleste a secvaknout packy blize k sobe. Zarovka se pak nebude viklat. Neni potreba menit hned cele svetlo. Tohle jsou prkotiny, ktere se daji lehce vyřešit. A co ze tam lijes za olej? 10w40 by tam mel byt. Edited December 29, 2015 by Tony Stark Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 Olej dávám 5W-40 Total. Ten jsem k tomu dostal. A ten mi tam dali i v servisu,když jsem měnil. To osvětlení spz není až takový problém, jen přástup k tomu venku na ulici před barákem . A to těsnění asi doma jen tak nezjistím. Až budu dávat měnit olej, tak jim v servisu řeknu. Díky mám to auto rád a nechci ho měnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) No takže plná syntetika tam opravdu nepatří, do obsahu 2.0i to pochopím ale do modelu před FL s motorizaci do obashu 1.6i patří opravdu 10W40 a je to předepsáno i výrobcem (aspoň tak to mám v knížce napsáno já a mám tentýž motor). To, že ti to tam někdo v servise nalil neznamená že to tak má být. Nejspíš i proto se ti ztrácí olej, je to řídká srajda a troufnu si říct, že pokud nemáš fouklé těsnění pod hlavou a nikde nic nekape tak to bude tím že to někde prosakuje, A pokud máš tesnění pod hlavou v pořádku tak se ti přestane při přechodu na hustší 10W40 ztrácet olej ale jestli to bere i chlad.kapalinu tak nevím nevím, chyba bude jinde. To osvětlení je snadné, sundáš ten krycí plast, na zem igelitku/ručník/cokoliv měkkého, kleknout si na zem, vytáhnout žárovky, přihnout patice, nastrčit a je klid. Udělal jsem to jednou a drží to už přes 3 roky. Edited December 29, 2015 by Tony Stark Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 A olej se mění každý rok nebo co dva roky? A na to světlo mrknu, to půjde. Díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) Klekat netřeba, stačí otevřít dveře a dát si je s SPZ do výše očí pro pohodlný přístup Nebo otevřít na max a vzít si štafle Olej podle toho, jak jezdíš, nejčastěji jsou tu na fóru doporučení 15 tis km nebo jeden rok Edited December 28, 2015 by Veverka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 U 307 není spz na 5.dveřích. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts