Koki Mercury Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Ahoj kluci. Mám probléms motorem 1.6 16V rok výroby 2003. Když je motor studený tak běží bez problémů nekolisaji otáčky výkon je 100% a není žádna chyba. Jakmile se ale zahřeje tak ztratí výkon jde jakoby na 3 válce klepe a nedrží volnobeh + hláška antipollution fault a catalytic converter fault. Skusil jsem svíčky a nepomohlo. Mohla by to být lambda? Zapalování to podle mě nebude když studený šlape a po vychladnuti taky... Prosím o radu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted December 26, 2015 Share Posted December 26, 2015 Diagnostika a live data.. problém bude vidět Může být KO vstřik, lambáda, krokáč a mnoho dalšího Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted December 26, 2015 Author Share Posted December 26, 2015 Dík za odpověď. Jen bude platný když dojedu na diagnostiku a motor poslape jako hodinky. Je to zvláštní ze až potom co se ohřeje. Neví někdo někoho schopného s diagnostikou v Ústí nad Labem a blízkém okolí? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 Tak nové poznatky. Dnes jsem ho vyzkoušel a motor točí cca 1200 a nereaguje plyn. Stále antipollution fault a catalytic converter fault. Bohužel se na diagnostiku dostanu až po novém roce. Zkoušel jsem odpojit jednu i druhou lambdu a nic. Kontrola všech viditelných konektorů a pojistek a stále nic. Není tu někdo kdo by měl diagnostiku? Prosím o radu... Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted December 29, 2015 Author Share Posted December 29, 2015 Dnes jsem byl na diagnostice. Sice to nebyla lexia ale mám závady P0300 detekován náhodný výpadek zapalování a P0352 zapalování cívka "b" primární/sekundární obvod. Takže vyměním zapalovaci civku a mělo by být po problemu. Je tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hafity Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Spíš mohlo, než mělo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted December 30, 2015 Author Share Posted December 30, 2015 Snad mělo ;-) live data neukázala žádný jiný abnormální chování, ani celkový test. Tak snad... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
command Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Mal som podobny problem na 1,4i 2001 a bol problem v vstreku. Vstreky som vybral odmeral, pokiaľ boli studene všetky ukazovali podobne výsledky ako som ich dal na chvilu ohriať pri kachle jeden bol úplne KO. Vymenil som a všetko OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Díky za další informace. Zítra se na to vrhnu, vyměním civku a popř půjdu po vstricich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koki Mercury Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 Takže zapalovací cívka vyměněna a problém je pryč. Prohnal jsem to jak ve městě tak na dálnici a vše je OK. Snad to vydrží Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts