pdmb Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Pánové, blíží se mi výměna rozvodů V ServiceBoxu se píše, že na moje auto se patří sada 16 095 252 80, ale pokud je vůz starší 3 let, tak 16 091 206 80. Ta první sada, ta je na netu běžně dostupná, ta druhá vůbec. Mám nebo nemám to řešit a koupit 16 095 252 80? Dále by mě zajímal názor na značku té sady. Od jaké irmy mám sadu koupit? A poslední dotaz... Ještě nevím komu to dát, ale s jakou cenou práce mám počítat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Ideální by bylo postavit to do servisu, dát jim techničák a starejte se. Kterou sadu vybrat nedokážu poradit takhle od stolu. Cena práce za výměnu rozvodů může být někde 2 000,- a někde třeba 5 000,- to je třeba se ptát. Pokud si dodáš sadu sám, jistě to celé vyjde levněji. Ovšem v případě že například poteče vodní pumpa, nebo vznikne jiný problém na rozvodech, počítej že veškeré další náklady na demontáž, nákup nové sady, reklamaci staré sady a montáž poneseš v plné výši. Straším, ale v tom černém scénáři je to tak. A také už jsou firmy, které z doneseného materiálu prostě nedělají už z principu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pdmb Posted December 25, 2015 Author Share Posted December 25, 2015 Snaha najít a koupit ty rozvody sám mám spíš z nedůvěry, než ze snahy ušetřit. Prostě pocit, že ten mechanik koupí blbou. To s tou reklamací mě ale vůbec nenapadlo. Tvoje řešení je asi elegantnější. Musím prostě vybrat firmu které věřím a nechat to celé na nich. Díky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 u mýho motoru nesedí katalogové číslo napínací kladky ,podle vin nemožno dohledat, podle serie je jiná a originál se skrýval někde pod zcela jiným motorem.Zjistilo se to až demontáží a hledáním podle kusu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 Mám-li nedůvěru k mechanikům, tak jim to především vůbec nenechávám dělat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 25, 2015 Share Posted December 25, 2015 je to přesně tak, jak píše -kirkiz-, u nás ti nevezme třeba u garančky ani svůj olej do motoru, oni ti ho vymění, to joo, ale napíšou do lejster, že olej byl tvůj a případné problémy s motorem jdou na tvé triko... kdo někdy pracoval v servisu, plně chápe tento postoj , do restaurace si taky nenosíme flákotu, aby nám z ní něco upekli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts