Jump to content

307 2.0 HDi, kam patří hadička v motoru - vyřešeno

borko26

Recommended Posts

Zdravím panové potřebují poradit a pomoct protože nevím co jsem udělal. Na foto jak je šroubovak šla nějaka hadička ta byla venku a jak jsem ji potahl vytahl jsem ji někde ze spodu. Více na fotce. Prosím o radu a pomoct co to je. A jestli mohu bez toho jezdit

Děkují

Prosím nemá někdo schéma jak a kde napojít podtlakové hadičky

post-49856-0-06385500-1450888257_thumb.j

post-49856-0-49273300-1450888261_thumb.j

post-49856-0-59790800-1450888263_thumb.j

Edited by borko26

to si neumíš zatím z nějakého kousku hadice udělat nádstavec s spojit to stahovačkou za 8 kč...?teleskopický systém jednoduše

připomíná mi to silně přepady od zadních pístnic na hydro,takže to řešitelné je, uřezat to ve zdravým,převlíct novou,podlepit mězi nima,nasunout na konus,nebo jak to tam máš....

hadice z rybárny tam necpi,jsou jednoduché a rychle se prožerou ,jsou jen na vodu

po vánočkách si změříš průměr,objednáš si na gumex .cz, požadovaný průměr ,délku a materiál ,nejlíp NBR ,co vydrží olej benzín naftu a - plastovou spojkou -  podlepíš LOCTITE ,zatáhneš stahovačkou nebo závitovou šroubovací ,zafixuješ neřešíš.Posílaj do 2hého dne, cena  s poštovným směšná.

Edited by myšut

to si neumíš zatím z nějakého kousku hadice udělat nádstavec s spojit to stahovačkou za 8 kč...?teleskopický systém jednoduše

připomíná mi to silně přepady od zadních pístnic na hydro,takže to řešitelné je, uřezat to ve zdravým,převlíct novou,podlepit mězi nima,nasunout na konus,nebo jak to tam máš....

hadice z rybárny tam necpi,jsou jednoduché a rychle se prožerou ,jsou jen na vodu

po vánočkách si změříš průměr,objednáš si na gumex .cz, požadovaný průměr ,délku a materiál ,nejlíp NBR ,co vydrží olej benzín naftu a - plastovou spojkou -  podlepíš LOCTITE ,zatáhneš stahovačkou nebo závitovou šroubovací ,zafixuješ neřešíš.Posílaj do 2hého dne, cena  s poštovným směšná.

no jo vam se to řekne jsem amater. Ani nevim kde patří dole

vymyslel to jeden úžasný člověk a dal to i na net

tady je odkaz,kde to pochopí úplně každý

http://www.bxclub.com/obrazky/933.jpg

princip je všude stejný

ze zdravýho se použije základ ,nadstaví a se zdravým spojí

No jo ale ja ji mam vytaženou uprostřed jak směruje šroubovak, a další věc je že nevím kde přijde druhý konec

trubka se dá koupit v požadované průměru 

místo trubky lze použít plastové nádstavce - spojky  - průchozé ,v nabídce jsou dále vše možné L ,X ---dle sortimentu stojí od cca 6 kč kus v malých průměrech

variabilita je velká --- převlíkat stávající nebo provlíkat vnitřkem nebo variace tohodle ,nebo proměřit délku průměr celé trubky a jednoduše si ji koupit v gumexu .

ze zbytků hydro a brzdových  hadic ,torz a zapalovače jsem udělal nádstavec na DAF  do tvaru L ,když mu upadlo za jízdy někde u spojky během 5 min na silnici .,netvrď tady ,že to nejde.A  to jsem neměl ani lepidlo

převlíkacím systémem,

Edited by myšut

trubka se dá koupit v požadované průměru 

místo trubky lze použít plastové nádstavce - spojky  - průchozé ,v nabídce jsou dále vše možné L ,X ---dle sortimentu stojí od cca 6 kč kus v malých průměrech

variabilita je velká --- převlíkat stávající nebo provlíkat vnitřkem nebo variace tohodle ,nebo proměřit délku průměr celé trubky a jednoduše si ji koupit v gumexu .

ze zbytků hydro a brzdových  hadic ,torz a zapalovače jsem udělal nádstavec na DAF  do tvaru L ,když mu upadlo za jízdy někde u spojky během 5 min na silnici .,netvrď tady ,že to nejde.A  to jsem neměl ani lepidlo

převlíkacím systémem,

Netvrdím že to nejde udělat ale jsem laik na auto, není to můj obor. ja to chápu ale nevím kde ji mam dát dole kčemu připojit

on ji má celou ale rozpojenou

napoj to a podle délky hledej kam to bude pasovat na trubičku nebo podobný jak nahoře

skoušel jsem napojit vr ch a nejde to tam je taková kovová špička většího průměru tak jsem ji trochu nahřal a ta potvora se scvrkla při nasouvaní

Edited by borko26

Kde je ten elektroventil umístěn? Vypadá to jako elektroventil ovládání podtlaku turba, takže druhý konec hadičky by měl jít na podtlakovou baňku ovládání turba, nebo na T kus na hadičce od vakuové pumpy k posilovači brzd. Na obou koncích té trubičky by měly být kousky gumové hadičky.

Edited by HonzaZ