Jump to content

Ten Ťok se asi ťuk a asi hodně

rhinos

Recommended Posts

http://archiv.ihned.cz/c1-65001170-tresty-ridice-vychovaji

Tak samozřejmě tu jde o to vybrat více prachů na pokutách ať už takhle tak za pomocí civilních vozidel co budou "pomáhat a chránit".

Ale že je to až takový de.il jsem nečekal...viz odstavec o stáčení tachometrů...

HN: Chcete také přísněji dohlížet na nelegální zásahy do aut. Většina ojetin má například stočený tachometr. Co se s tím dá dělat?

Stáčení tachometrů na vlastním autě není špatně, je to zásah do softwaru, který vám jen změní číslo. Je to podvod až ve chvíli, kdy chcete auto prodat. Už vidím některé poslance, jak budou protestovat, že jim bereme svobodu.

HN: Proč bych si ale sám stáčel tachometr, když bych auto nechtěl prodávat?

Ten argument zazněl. Nevím, jestli je relevantní. Je otázka, jestli by to opravdu nebyl přílišný zákaz. Když si přemaluji auto na jinou barvu, tak je to taky v pořádku. To si dělám pro sebe. Tak jako si udělám úpravu, že na tachometru budu mít místo 190 tisíc jen 90 tisíc.

HN: To chápeme, ale většinou se přece tachometry stáčí u aut, která jsou dovezená ze zahraničí a míří k novému majiteli.

Řeknu to pragmaticky: potřebuji, aby mi moje zákony rychle procházely. Mám tam dávat věci, kvůli kterým je bude parlament blokovat a poslanci nás budou upozorňovat, jací jsme nedemokraté?