opravil Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Ahojte, prosim o radu odborníkov mam 806 auto prestalo kurit t.j zohreje sa max na 70 stupnov aj to trva velmi dlho .... vzduch je ledva letny vymenil som termostat aj radiator ... webasto prídavne zariadenie sa zrejme pokazilo ...neviem nájst firmu ktorá by ho vedela opravit ... myslite ze porucha s kurenim moze byt vinou nefunkcneho prídavneho zariadenia webasto ? co doporucujete ? velmi pekne dakujem za rady ...mam k tomu auto citovy vztah a momentalne vziat rodinu niekam na vylet neprichadza do uvahy kedze vonku zima a neviem si s tym dat rady este raz dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 podla sb bufik ohrieva vodu do radiatora kurenia to znamena pomalsi nastup kurenia aj ohriatia motora pre istotu daj vinkod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Zkus zadat do Hledání 806 topení a vyjedou příspěvky na toto téma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Prave ze nic tu nesedi na moj problem :-) uz to ciram 2 dni :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 co je to za motor ? tipujem HDi tych 70 stupnov je malo prevadzkova teplota hod sem vin nech pozrem co vsetko je namontovane v tom aute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Ano Hdi 2,0 ... vin poslem nemam ho momentalne u seba kedze som v praci ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 docasne zakryj masku chladica kartonom trochu to pomoze pokym sa pride na to cim to je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Aj tuto fintu som pouzil ... je to o trochu lepsie no nic moc ... teda iba po meste je to fajn akonahle opustim mesto v aute zima ... sakra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) musi to mat 90 stupnov prevadzkovu teplotu respektive pod 80 stupnov by to nemalo padnut ani v zime kedy menili termostat? pokial ti budik ukazuje spravne co sa da zistit cez diagnostiku tak ten termostat je spatny podla mna stane sa ze aj novy nefunguje spravne ked nepouzivas kurenie prevadzkova teplota je vyssia alebo stale 70? Edited December 21, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Termostat menili minuly rok a radiator som menil pred tyzdnom ... otazka ....webasto som odpojil kedze nefunguje moze to byt tym ? Myslim tu teplotu 90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) ked nepouzivas kurenie prevadzkova teplota je vyssia alebo stale 70? webasto je nadstandart malo by to len urychlit nastup teploty ale prevadzkova teplota motora musi byt rovnaka Edited December 21, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Ked dosiahnem 70 teplotu som frajer ... vcera mi po 20 km mimo mesto teplota stupla len na nejakych 30 stupnov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Ked je vypnute kurenie cize nemam pusteny ventilator mam pocit ze stupa k 70 rychlejsie akonahle ho zapnem teplota klesa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) ten termostat bude zly netesni a prepusta ohriatu vodu na celny chladic Edited December 21, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Hm ... cize To webasto nemam riesit vobec ? Len vymenit termostat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) ak chces luxus samozrejme ze webasto musi funguvat ak bude mat motor 70 stupnov alebo aj trochu menej napr 40,50,60 zastav vystup z auta otvor kapotu a priloz ruku na vrch chladica ak bude teply je to zle termostat prepusta ak pri cca 40 stupnoch bude chladic teply je nabeton termoztat v haji Edited December 21, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Haluz je takato ... pred 2 rokmi sa to cca pokazilo ako prve som vymenil termostat .... nepomohlo ...vymenil som radiator a teraz mi vychadza z tohoto debatovania ze som pokazeny termostat nahradil novym pokazenym termostatom :-D no vyskusam to dnes ked pojdem domov a napisem ako to dopadlo :-) kazdopadne velmi pekne dakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) stava sa ze aj novy termostat nefunguje spravne nebol by si prvy na termostate nesetri a kup kvalitny problem je v tej klapke s tesnenim ktora je na osicke ak ta osicka neni presne v osi potom klapka nedosada rovnomerne po celom obvode a vznikne mala skara ktorou voda unika do chladica kedy nema Edited December 21, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opravil Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 (edited) No keby to bolo "len toto" tak lepsia sprava by dnesny den snad uz ani neprisla ... takze ak bude chladic teply tak je zle termoregulovany !!! :-D nemam rad teply chladic :-D Edited December 21, 2015 by opravil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) termosat otvara pri cca 83 stupnov a viac je to na nom vyrazene cize logicky ak tebe ukazuje biednych 70 tak termostat drzi vodu len v motore a nepusta nic na chladic ak bude chladic teply znamena ze prepusta Edited December 21, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts