wojtěch Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 kudy lepší cesta v lednu do La Tzoumaz Švýcarsko ? přes Rakousko nebo Německo? přes Německo ušetřím za DZ. takže mi nejlepší mi příjde na Německo a na Mnichov. https://www.google.cz/maps/dir/Jistebn%C3%ADk/La+Tzoumaz+Rue+Centrale,+1918+Riddes,+%C5%A0v%C3%BDcarsko/@48.0642211,10.2527662,7z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x4713e5f7b23e00e3:0x400af0f66152c90!2m2!1d18.1306385!2d49.7539937!1m5!1m1!1s0x478ec54318a4442d:0x4f846bbccbcb8dec!2m2!1d7.23838!2d46.1436424 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 607 Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Jo jeli jsme Švýcarsko taky tak (jeli jsme k bodamu do Romanshornu) a přes německo kolem Mnichova. Cesta pohodová. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barenst Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 pres nemecko je to jedno jestli vyrchni nebo spodni cesta , ta spodni pokud nechces kupovat rakouskou známku tak jedes mimodalnici pres 2 mestečka podél jezera ,ale zase se tam dá levně tankovat rakousko je pro sever moravy logicky nejbliže ale kupuješ známku a to je další výdaj navíc . švýcarska známka plati stejně jako naše 14 měsíců prosinec až leden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 švýcarskou známku jsem koupil 2015 novou za 300kč takže tu mám, jak je to s tou cestou přes rakousko nejsou tam placené tunely a dálnice někde? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barenst Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 ten kousek kolem jezera nebo cely úsek ? ja přes rakousko jsem jel jednou ,do Salzburgu by nemelo byt nic navic placene jinak už nějakou dobu jezdim pres nemecko (jezdim z Ostravy ) a to jak na lyže, tak do francie k moři Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted December 20, 2015 Author Share Posted December 20, 2015 myslím celý úsek kdybych jel na Znojmo (možná tam budu muset po cestě se zastavit) Linz, Salzburg Mnichov....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almanil Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 Z Hranic jsem jel minulý týden k Mnichovu přes Salzburg. A na cestě jsem neplatil nic navíc kromě rakouské známky. Akorát na hranicích s Německem bylo zdržení asi 45 minut kvůli kontrolám a bouračce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Pokud nemáš rakouskou známku, jel bych přes Německo, akorát přes Bregenz (kolem bodamskýho jezera) mimo dálnici (dá se to přežít, záleží na denní době, kdy tam jsi). Jen nezapomenout sjet. Já mám na služebáku rakouskou roční, takže nemusím dávat pozor . Spodem je placený arlbergský tunel, tuším 9€, ale co říkal v létě kolega, tak byl zavřený, tak pokud by byl i teď, tak nic moc. Přes st. Anton je to sice krásná vyhlídka, ale rychlý to nebude. Ale nevím, možná už je otevřeno, ono jezdit tam v zimě bez tunelu si nedovedu představit. Ta A6 je na několika místech "rozdělaná" - co si uvědomuju Norimberk a kolem Heilbronu (tam už je to takový folklor), takže hodně záleží, kdy tam pojedeš - blbá denní doba = zdržení. Pokud pojedeš v noci, tak o bude asi dobrý. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 (edited) plánujeme vyjet nějak ve 2 v noci 2.ledna Od Ostravy Edited December 21, 2015 by wojtěch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) tak to asi nemusíš řešit, to jedině nějaká kalamitní situace s počasím, jinak v soboru dopoledne bude asi všude klid. Navíc v Bavorsku jsou prázdniny tuším až do 6.1. (tedy do 5.1. šestýho je svátek). Ptal jsem se kolegy, co tam často jezdí, tak i ten tunel u St. Antonu už je taky otevřenej (Landeck - Bludenz, je to S16). Nicméně platí se 9€. Já bych se Rakousku vyhnul, ale já nejezdím z Moravy. V tvým případě cesta Salzburg-Mnichov a pak dál je lepší než na A12 (tam je navíc furt 110, docela opruz, když by nesněžilo ) Edited December 21, 2015 by Pacho69 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted January 10, 2016 Author Share Posted January 10, 2016 tak nakonec jsme jeli německo>mnichov> rakousko kolem jezera(mimo dálnici) cesta tam 14h, zpět necelých 13h měli jsme vždy ještě zastávku v JIhlavě... cestou tam u Bernu trochu zácpy zpět už menší, takže cesta v pohodě. a hned první noc nás to tam trochu zasypalo sněhem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Měl jsi nějakej ten sníh přivízt zpátky, aspoň pro děcka na hraní Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted January 11, 2016 Author Share Posted January 11, 2016 jojo děcka se tam vyblbly. několik sněhuláku a iglů bylo postaveno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 A jedno iglú-auto od přírody Moooc pěkný, hned bych jel taky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
llug Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (edited) Zdarec mně by spíš zajímalo středisko.. cena ubytka cena pivka na svahu skipasu na 6 dnů cestovka nebo solo akce atd -porovnání s jiným střediskem -la plan, tynec nebo jine kde jsi byl.Ja byl kousek- Aworiaz.Tak jen kdyby se ti chtelo rozepsat Edited March 29, 2016 by llug Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 (edited) Já byl v "Týnci" , ale to už je let, ale neorganizoval jsem to, jen jsem se zúčastnil. Kámoš, co to organizoval jen nějak booknul ubytko - doprava ve 4 lidech Berlingem na pohodu, vše ve vlastní režii, děleno 4 se vzájemnými zápočty Edited March 29, 2016 by Veverka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtěch Posted March 30, 2016 Author Share Posted March 30, 2016 Čau ubytko cenu nevím, má tam chatu sestřenka, takže já platil jenom cestu a skipasy. Skipasy je to rozděleno do skupin, kde až chceš jezdit. brali jsme to na střídačku většinou pouze Savoleyres a pak jsme brali komplet i s Verbier aby jsme se dostali až na mont fort atd. ceny zde http://www.televerbier.ch/fr/domaine-skiable/tarifs/4vallees-mont-fort-0-921 pivo 0.33 cca 5 franků tady máš jednu restauraci přímo na svahu s cenami http://www-verbierbooking-ch.www6.iomedia.infomaniak.ch/multimedia/docs/2015/12/CROIX_COEUR_Menu_15_16.pdf je tam hodně míst i kde se dá jet mimo sjezdovky např oproti Italíi v madesimu.. já byl v klidné dědince La-tzoumas kde byl klid ale přes svah je Verbier a tam bylo už i na svazích více lidí (hlavně ke konci jak se to sjíždělo domů) a ve Verbier jsou i prý diskotéky kluby atd, ale i ubytko je dražší (osobně nevím píšu co mi říkala sestřenka) kdybys chtěl něco konkrétního tak můžu zjistit přes sestřenku.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts