Jump to content

Cesta do Švýcarska přes Německo/Rakousko

Recommended Posts

pres nemecko je to jedno jestli vyrchni nebo spodni cesta , ta spodni pokud nechces kupovat rakouskou známku tak jedes mimodalnici pres 2 mestečka podél jezera ,ale zase se tam dá levně tankovat  

rakousko  je pro  sever moravy logicky nejbliže ale  kupuješ známku a  to  je další výdaj navíc .

švýcarska známka plati stejně jako naše 14 měsíců prosinec  až leden 

Pokud nemáš rakouskou známku, jel bych přes Německo, akorát  přes Bregenz (kolem bodamskýho jezera) mimo dálnici (dá se to přežít, záleží na denní době, kdy tam jsi). Jen nezapomenout sjet. Já mám na služebáku rakouskou roční, takže nemusím dávat pozor :). Spodem je placený arlbergský tunel, tuším 9€, ale co říkal v létě kolega, tak byl zavřený, tak pokud by byl i teď, tak nic moc. Přes st. Anton je to sice krásná vyhlídka, ale rychlý to nebude. Ale nevím, možná už je otevřeno, ono jezdit tam v zimě bez tunelu si nedovedu představit.

Ta A6 je na několika místech "rozdělaná" - co si uvědomuju Norimberk a kolem Heilbronu (tam už je to takový folklor), takže hodně záleží, kdy tam pojedeš - blbá denní doba = zdržení. Pokud pojedeš v noci, tak o bude asi dobrý.

tak to asi nemusíš řešit, to jedině nějaká kalamitní situace s počasím, jinak v soboru dopoledne bude asi všude klid. Navíc v Bavorsku jsou prázdniny tuším až do 6.1. (tedy do 5.1. šestýho je svátek). Ptal jsem se kolegy, co tam často jezdí, tak i ten tunel u St. Antonu už je taky otevřenej (Landeck - Bludenz, je to S16). Nicméně platí se 9€. Já bych se Rakousku vyhnul, ale já nejezdím z Moravy. V tvým případě cesta Salzburg-Mnichov a pak dál je lepší než na A12 (tam je navíc furt 110, docela opruz, když by nesněžilo :) )

Edited by Pacho69

• 3 weeks later...

tak nakonec jsme jeli německo>mnichov> rakousko kolem jezera(mimo dálnici)   cesta tam 14h, zpět necelých 13h měli jsme vždy ještě zastávku v JIhlavě...  cestou tam u Bernu trochu zácpy zpět už menší, takže cesta v pohodě.  

a hned první noc nás to tam trochu zasypalo sněhem :D

post-17276-0-26148400-1452414254_thumb.j

post-17276-0-32477500-1452414347_thumb.j

• 2 months later...

Zdarec mně by spíš zajímalo středisko.. cena ubytka cena pivka na svahu skipasu na 6 dnů cestovka  nebo solo akce atd -porovnání s jiným střediskem -la plan,  tynec nebo jine kde jsi byl.Ja byl kousek- Aworiaz.Tak jen kdyby se ti chtelo rozepsat

Edited by llug

Já byl v "Týnci" :D , ale to už je let, ale neorganizoval jsem to, jen jsem se zúčastnil. Kámoš, co to organizoval jen nějak booknul ubytko - doprava ve 4 lidech Berlingem na pohodu, vše ve vlastní režii, děleno 4 se vzájemnými zápočty ;)

Edited by Veverka

Čau ubytko cenu nevím, má tam chatu sestřenka, takže já platil jenom cestu a skipasy. Skipasy je to rozděleno do skupin, kde až chceš jezdit. brali jsme to na střídačku většinou pouze Savoleyres a pak jsme brali komplet i s Verbier aby jsme se dostali až na mont fort atd. ceny zde http://www.televerbier.ch/fr/domaine-skiable/tarifs/4vallees-mont-fort-0-921   

pivo 0.33 cca 5 franků

tady máš jednu restauraci přímo na svahu s cenami   http://www-verbierbooking-ch.www6.iomedia.infomaniak.ch/multimedia/docs/2015/12/CROIX_COEUR_Menu_15_16.pdf 

je tam hodně míst i kde se dá jet mimo sjezdovky např oproti Italíi  v madesimu..

já byl v klidné dědince La-tzoumas kde byl klid ale přes svah je Verbier a tam bylo už i na svazích více lidí  (hlavně ke konci jak se to sjíždělo domů) a ve Verbier jsou i prý diskotéky kluby atd, ale i ubytko je dražší (osobně nevím píšu co mi říkala sestřenka)  

kdybys chtěl něco konkrétního tak můžu zjistit přes sestřenku....