FrantaCV Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Vzpomenete si vy co jste zažili a máte představu vy, kteří tuhle dobu pamatovat nemohou? http://finance.idnes.cz/vzpomenete-si-kolik-co-stalo-a-vubec-jak-jsme-to-meli-s-financemi-pred-25-lety-16g-/soutez_test.aspx?id=538 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Tak nějak jsem prolezl :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 jo,tehdy ještě před sametem benál z 7 kč, to by se dobře živila V6 3.0 i.... mladším roku výroby tady nahodím,že komáři předali v zimě 89-90 novým klíčařům Čr s deficitem rozpočtu s celkovým schodkem -5 mil kč /rok dneska je to cca 155 tis kč na hlavu každýho.....x 10.5 mil obyvatel..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Jinak FrantaCV kolem tebe jezdím skoro každý den mám kemp na Nechrankách :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 už si dost nepamatuju, jen za 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 tak jsem na tom stejne s Ozzym odeslano z Lumie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 (edited) 8 bodiku a mam "problem" s prumernou cenou skodovek. V roce 1989 se urcite jeste doprodavaly tzv. M-kove modely 125/135. Cena v testu by odpovidala jen kdyby se prodaval uz jen Favorit, takze spravna odpoved ma byt dle meho jina. To Mysut - k tomu statnimu dluhu: propiskou se malujou cisilka hezky, realita ale byla takova, ze kdyby nebyl rok 1989 a "Sametova revoluce", komanci by to ekonomicky nebyli schopni ustat - proto se taky cely slavny RVHP rozlozilo jak domecek z karet (nebo si snad myslis, ze kdyby citili, ze by mohli byt u ziskoveho vesla dyl, ze by to v celym Ost-bloku vzdali bez boje?). Edited December 19, 2015 by Medvěd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 8 Těžká byla ta otázka na cenu škodovky. Š100 se dlouho držela na 45000, a pak s příchodem Favorita to celkem rychle, za pár měsíců, stoupalo na asi 150 000. Takže odpověď 86000 jsem neočekával. A nevěděl jsem bankomaty. Tenkrát se nepoužívaly, hlavně v malých městech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myšut Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Medvědě, ohledně čísílek a hausnumer je tady ČSú - statistický úřad . Nic v tom nehledej, nebylo to k ekonomické situaci ani k politice.jen zmínka. Celou ekon. s vývojem a průběhem a aplikací do mě valí ekonomka ve škole mezi právem a sociálnem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovy_s Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 3... :/ to je asi tím , že můj rok výroby je 94 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 3... :/ to je asi tím , že můj rok výroby je 94 Vyroby nebo vyskytu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
celda1970 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Nedal jsem cenu škodovky ,bankomaty a pivo za 2.50 bych fakt neřekl.....na vojnu jsem šel 88" a pivo jsem ještě nepil.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper17 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 no dneska si za 2.50 nesáhneš ani na kliku v hospodě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stejsn Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 jo,tehdy ještě před sametem benál z 7 kč, to by se dobře živila V6 3.0 i.... Tak já si naopak myslím, že by ses z toho zbláznil a během roku by tě sežrala. Při ceně 7 Kčs za litr a průměrné mzdě 3170,- měsíčně, sis za jeden plat mohl koupit 452 litrů. Dneska je průměrná mzda 26 287,- a schválně si spočítej, kolik benzínu si za to koupíš dneska při ceně 30kč / litr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 no ti mladí si myslí, že tehdá byly ceny komunistické a platy kapitalistické Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 (edited) Paradoxní bylo, že na naftu nebyla spotřební daň (protože naftová nákladní auta vlastnily soc. podniky), takže byla za polovinu ceny benzínu. A kdo měl to štěstí a koupil si Avii, tak jezdil levněji než v osobáku. Edited December 19, 2015 by P607Olda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Za 7 bodíků. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 7 bodů, už si to člověk tak dobře nepamatuje, je to už více jak 26 let. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Paradoxní bylo, že na naftu nebyla spotřební daň (protože naftová nákladní auta vlastnily soc. podniky), takže byla za polovinu ceny benzínu. A kdo měl to štěstí a koupil si Avii, tak jezdil levněji než v osobáku. U nás (Dopravní podnik) jezdil kluk s cisternou a vycházelo mu cca 200 l měsíčně úspora. Kdyby to přiznal, tak by mu spotřebu skrouhli, takže jsme se dohodli, že mám ve svém okolí pár kluků, co si dotáhli z ciziny naftové povozy a všici jsme se měli dobře. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 měl jsem v té době možnosti k hektolitrům nafty--ani za 1 korunu litr to nikdo nechtěl , dnes to zní jako pohádka,že?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts