Jump to content

teplota vody

petr.inout

Recommended Posts

Klucim když už jsem se tady rozepsal, tak ještě jeden dotaz, mám 2.1 td, při normální jízdě vše v pohodš, jenom mírné kolísání +- 5 st., nedostanu se teď v zimě víc jak na 70 st, ale jakmile zapojím vozík, tak teplota létá nahoru a dolu, stačí vyjet kopec, dostanu se na 90 st a jakmile přejedu vrchol, tak teplota jde dolů, ale rozhodně rychleji, než nahoru, v létě jsem jel dálnici s koňma, teplota do kopce šla až na 110 st, ale nikdy se to neuvařilo uplně, jízda z kopce opět teplota strmě dolů, podotýkám, že těsnění pod hlavou ok, olej čistý, víčko od oleje taky, víčko od vody ok, nádržka netlakuje, tak nevím. Může to být třeba špatný termostat, špatná vodní pumpa nebo mně ještě napadlo čidlo spínání sahary, že v zimě není potřeba dochlazovat a v létě to nesepne a chladí se sám až u maxima.....

ventilátory sahar makají jak maj...?kdy ti spínaj....

spínání je 2 polohové na spínači ---nemáš tam zeleno na některé poloze ventilátoru..? 

stáří chladící kapaliny....?

kolik máš oleje a jak je starej....?

Edited by myšut

ventilátory sahar makají jak maj...?kdy ti spínaj....

stáří chladící kapaliny....?

kolik máš oleje a jak je starej....?

no, sahara spíná, když vypojím spínač, rozjedou se obě dvě na plné otáčky, olej dávám minimálně jednou za rok, i když nemá 10000, za výměnu ani nedolévám, není potřeba , ale ta chladící kapalina má asi 5 let, teď budu dělat čerpadlo, vstřiky a táhla řazení, tak to asi udělám při jednom, dám nový termostat a kapalinu

čidlo na saharu by se mělo rozjet i na malou rychlost,než přejde na polohu II.Ty konektory jsou tak nešťastně umístěný,že rády zezelenaj. Mám na autě spínač obou sahar zaráz na II.stupeň,pro případ tahání na laně nebo do dlouhý kolony.Termostat je taky důležitej s chlad. kapal., pumpa může být zarostlá a omezuje cirkulaci,jak chodí ztuha.To pak skáče teplota.

Edited by myšut