Jump to content

Budíky/pristrojová doska 406 old face

Palinkoo

Recommended Posts

Máte niekto skúsenosti z výmenou žiaroviek v budíkoch na 406 poprípade či ste skúšali dávať ledky .. kolko vydržali a tak .. :) farba podla možnosti aj obrázok .. a aký presne tip tam ide alebo link kde ich kúpiť .. a tak isto aj v prístrojovej doske .. a nieaký návod na výmenu v prístrojovej doske v tlačítkach rádia .. pod obrazovkou pal.pc a pod tlačítkami a tiež tip žiaroviek ... :) ďakujem vopred :) 

no návod som síce nieaký našiel ale nikde som nenašiel foto žiaroviek a ktorá patrí kam .. kolko W má mať .. :) najlepšie by bolo foto zo žiarovkou a nieaký popís :) a tak isto sa pýtam aj na skúsenosti z ledkami .. vo felici keĎ som to prerábal tak sa do 2 mesiacov vypálili snáď všetky :) 

Tohle se tu řešilo několikrát. Např. skoro před 12 lety :roll  http://www.peugeot-club.com/topic/2900-pristrojovka-peugeot-406řístrojovka-peugeot-406/#entry30577

Tady je návod na vyndání přístrojovky (bohužel bez fotek) https://www.peugeot-club.com/index.php?/page/articles.html/_/n-vody/oprava-palivom%C4%9Bru-aneb-jak-vyndat-palubku-ze-406-r201

Tady je návod, jak se to předělávalo ve 106. Pokud se do toho chceš pouštět, tak ti to pro představu bude stačit bohatě. Kdyby ne, tak hledej. Určitě tu je téma, kde to někdo překopával i ve 406 :myslim

no tak zacni hledat
protoze to tu urcite je

zacni v kategorii 406 pak treba tuning

a co jako chces uplplne presne vedet?
jak dlouho vydrzi ta dioda svitit ??

deklarovana zivotnost je 50 tisic hodin !
kdyz to das misto puvodnich zarovek bude to mit nerovnomerne podsviceni
s barvou je problem protoze pod budikem je barevna folie takze musis palubku celou rozebrat a vyndat

Edited by Havlicek.Lukas

no tak zacni hledat

protoze to tu urcite je

zacni v kategorii 406 pak treba tuning

a co jako chces uplplne presne vedet?

jak dlouho vydrzi ta dioda svitit ??

deklarovana zivotnost je 50 tisic hodin !

kdyz to das misto puvodnich zarovek bude to mit nerovnomerne podsviceni

s barvou je problem protoze pod budikem je barevna folie takze musis palubku celou rozebrat a vyndat

no to je to že ja som mal zlú sk=usenosť na predchádzajucom aute že sa mi letky odpálili všetky do 2 mesiacov .. a pýtam sa na všetky žiarovky použité v celej palubnej doske .. presný typ .. aby som ich mophol nahádzať do netu a obiednať komplet všeky lebo dosť slabo mi svieťia .. :)

T10 1,2 nebo 2W maji originalni

jestli to tam chces davat jen kvuli tomu ze to slabe sviti co treba kdyby si nejdriv skusil vymenit originalni zarovky a popripade pokud mas stlumovani budiku skusil jestli neni spatne

osobne si myslim ze pokud je palubka navrzena tak jak je a vsechny zarovky opravdu sviti nemuze slabe svitit

Edited by Havlicek.Lukas

T10 1,2 nebo 2W maji originalni

jestli to tam chces davat jen kvuli tomu ze to slabe sviti co treba kdyby si nejdriv skusil vymenit originalni zarovky a popripade pokud mas stlumovani budiku skusil jestli neni spatne

osobne si myslim ze pokud je palubka navrzena tak jak je a vsechny zarovky opravdu sviti nemuze slabe svitit

díky no ono budíky tam viem že 1 alebo 2 žiarovky sú vypálené .. ale budíky ani tak moc slabo nesvietia .. smavovanie funguje .. ale skôr ma trápi prístrojová doska .. ako sú napr. tlačidlá výstražný trojholholník , výhrev zadného okna .. rádio , display pal. pc , display automatickej klimatizácie , tlačidlá výhrevu sedadiel a tlačídlá stahovania okien .. tie už svieťa tak poslabšie .. :) tie už poslabšie svieťia 

Myslel som to takto nieako .. 

9505443sdr.jpg

velmi by ste mi poradily keby ste mi poslali o aké žiarovky sa jedná aj tu kolko majú Watt (1,2w/2w) a ktorá má koľko .. :) 

a presne o aký tip ide .. najlepšie obrázok presného tipu aby som len ukázal poprípade predajcovy foto a on mi podá tie správne :) 

a ešte ohladom tej prístrojovej dosky .. tiež tak isto .. priložím aj foto na lepšiu orientáciu .. :) 

246304217.jpg

no len tu by som chcel aspoň orientačný počet žiaroviek .. poprípade presný keď už niekto menil .. a tuším sa tam dva tipy ale neviem aké .. a kolko takých a koľko inakších .. a tiež radšej foto ako vyzerajú a kolko má ktorá wattov :) Ďakujem moc .. radšej sa chcem pripraviť takto ako keby som mal behať niekam z rozobratými budíkmy a prístrojovou doskou .. :) ďakujem moc .. :) 

Najlepšie by bolo si to rozobrať, pozrieť ktoré svietia a ktoré nie a aké sú hodnoty, popísať,

Ísť kúpiť vhodné, a vymeniť si to.

Alebo ešte možnosť si to pozrieť v service boxe, a tak kúpiť.

Ja som to spravil tak, ze som kúpil 5 ks 1,2 W, 5 ks 5w, a potom ešte 2w.

Ale už som vedel aké tam idú.

1,2 a 2 W sú malé 5mm sklenené, a 5w sú velke 10 mm ako do obrysoviek.

Aj tak to budeš musieť rozobrať.

V pristrojovke tie biele sú 1,2w,

Čierna je 2w veľká.

V paneli klímy by mali byt 1,2w dávali sa 2 ks na pod svietenie tlačítok, 1ks na LCD displej

v tlačítku okna bývali už ledky 3mm,

Ale môže sa to líšiť typom, rokom, výbavou.

ďakujem no nakoniec to asi fakt radšej rozoberiem :D:)