Jump to content

Starý diesel - šedobílý kouř ve vyšších otáčkách.

Charlie 607

Recommended Posts

Ahoj, sice se to netýká peugeota, ale je tu spousta zkušených lidí.

Mám diesel motor v lodi, dvouválec Sole Mini-14, 13hp s řadovym čerpadlem.

Je u něj problém, že ve vyšších otáčkách kouří hodně a šedobíle, vypádá to pak jak když hořím. Dělá to od 2,3tis a výš, maximum má 3tis otáček.

Startuje na brnknuti, chladící kapalina si drží hladinu, olej taky. Vstřiky mám po repasy - jeden tekl, tak se hned udělali oba dva. Vedení nafty je kompletně nové, jen trubičky mezi vstřikovacím čerpadlem a tryskama zůstaly původní. Jestli to takhle ale hulilo i před výměnou nevím.

Nevíte v čem by mohla být chyba? Jo a taky se motor dost třese.

Jinak výfuk to má chlazený vodou - vstřikuje se do výfukových plynů, ale to co jde z výfuku pára není, je to kouř který se dlouho drží.

jeden poznatek z mého života....

Ozzy56 má pravdu - nespálená nafta je hodně cítit, u mě to na 2,1TD (vím že to je jiný motor, ale byl to taky starej komůrkáč) dělala propálená žárová podložka (ochránkyně hlavičky vstřiku), která se opotřebením deformovala, praskla a kousíček zastiňoval dírku do komůrky, nafta se tudíž špatně rozprašovala a špatně hořela a čoudila a smrděla

Takže jestli tam tu žárovou podložku máš tak se mrkni v jakém je stavu