Jump to content

bily dym,mizi voda,netopi,vari

j.lucifer

Recommended Posts

Mam peugeot 306 r.98 motor 1.6 najeto 240 000. Z vyfuku jde husty bily kour, auto vari. Tak po cca 20 km dolivam litr vody, pak zase jede a nevari cca 20 km-pak zas ubyde voda a porad dokola. Nedavno praskla hadice k topeni,vymenena a voda stale mizi. Termostat take vymenen. Zvenku nikde netece. Na vicku od oleje srazena voda i pri delsich trasach. Na merce oleje voda neni znat ani nepribyva. Svicky vymeneny u jedniho valce jak kdyby byla strcena ve vyfuku, druha svicka jemne orezla. Predtim zral olej ale nic hrozneho na stare auto.

Co s tim, mam delat hodit ze skaly ??

predtim jezdilo bez problemu celkem.bylo max. -1 a auto bez fridexu. Zamrzna zatka to neni co? poznam praskly blok nebo hlavu? Jinak auto bylo nekolikrat tesne predne cervenym polem a svitila kontrolka stop. A sviti posledni dobou celkem casto :)

Edited by j.lucifer

neboj,už dlouho dolévat nebudeš.

Při tomto nasazení a dolévání je to konečná.Docílíš akorát toho,že skončíš někde akorát z ruky,mimo civilizaci a ještě se vydáš za odtah vraku.

prasklá .- to neber do slova , to můžou být mikro trhliny,co jsou třeba jen rýhy,nebo mapy rýh,pořádně to nemusí být ani vidět okem.

Mě se to chovalo obdobně u ropy ,pořád to chtělo vařit ,teplota lezla nahoru i v -5ti ,prd to jelo,voda skoro proudem .Výsledek byla totální sauna a oblaka páry a konec natrvalo. Vedle zkroucené hlavy i podpálený ventil,jak to střídavě vodu mělo/nemělo.to neprožívej ,to je u těhle aut kosmetika.

Edited by myšut

Ouu. Takze to muzu klidne nic nedelat a dolevat vodu dokud to bude jezdit prtz to nepoznam zda je hlava praskla nebo ne? Protoze vymena hlavy a tesneni je stejne cenove jako cely motor se zarukou :)

no asi tak...,vem jiný motor, pokud si to nebudeš opravovat sám, tak je to nejlepší řešení

nebo pak ta skála ;)

podle mě už debata after párty.....

https://www.google.cz/search?q=praskl%C3%A1+hlava+motoru+foto&biw=1024&bih=493&tbm=isch&imgil=qpCkfZGqqcI3hM%253A%253B5txY0H_4UDOQxM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fdieselpower.cz%25252Fforum%25252Fviewtopic.php%25253Fp%2525253D633059%25252526sid%2525253Ddcc7af5924be3bbcfefb24ada9c41678&source=iu&pf=m&fir=qpCkfZGqqcI3hM%253A%252C5txY0H_4UDOQxM%252C_&usg=__gY41H_rjINSxLeUmqYgKBz3_rww%3D&ved=0ahUKEwjN3LKRsOHJAhXB73IKHRRRAw0QyjcILg&ei=jt5xVs3dCcHfywOUoo1o#imgrc=qpCkfZGqqcI3hM%3A&usg=__gY41H_rjINSxLeUmqYgKBz3_rww%3D

když si tohle projdeš jen ze zlomku,dojdeš k tomu ,že tu prasklinu uvidíš po demontu hlavy.

motor 1.6 nebyl nikdy kdoví co ,sice to už trochu jelo ,ale je jich dost za pár šupů....

a když teda podle tebe moc nemrzlo,proč si do chladiče nedal aspoň zimní náplň do ostřiků...?stojí to pár korun....lepší jak nic

Edited by myšut

Kdyz neuvidim na hlave prasklinu a dam to dohromady s novym tesnenim, bude to jezdit celkem spolehlive? i kdyby tam nejaka neviditelna prasklina byla? kdyz to uvidim tak je to jasny. nova hlava a tesneni. Zajimalo by me prave jestli ty trhliny ktere nejsou videt budou mit zasadni vliv na jizdu a nebo jestli to je velke riziko? Moc nevim co znamenaj neviditelne trhliny, kdyz nejsou videt nejsou tam nebo ne ?

Kdyz neuvidim na hlave prasklinu a dam to dohromady s novym tesnenim, bude to jezdit celkem spolehlive? i kdyby tam nejaka neviditelna prasklina byla? kdyz to uvidim tak je to jasny. nova hlava a tesneni. Zajimalo by me prave jestli ty trhliny ktere nejsou videt budou mit zasadni vliv na jizdu a nebo jestli to je velke riziko? Moc nevim co znamenaj neviditelne trhliny, kdyz nejsou videt nejsou tam nebo ne ?

taky bych řek, že je to tady už jen plácání, pokud tomu nerozumíš (podle tvých dotazů je to zřejmé), tak to dej opraváři (když myslíš),  vyměnit těsnění pod hlavou není vyměnit žárovku v blinkru...

hlava po demontáži v tvém případě musí jít otlakovat, to znamená, na 100% vyloučit jakékoli netěsnosti, teprve pak se může montovat na blok

Zajimalo by me prave jestli ty trhliny ktere nejsou videt budou mit zasadni vliv na jizdu a nebo jestli to je velke riziko? Moc nevim co znamenaj neviditelne trhliny, kdyz nejsou videt nejsou tam nebo ne?

to není ani plácání,to už je přeplácávání

tady je jen jedna rada - 

vlastní iniciativa seznámení se s úvodem do ekonomie - mezní užitek ,náklady ,   a s úvodem do strojírenství - spalovací motory čtyřdobé..

Já tě nechci shazovat ani kritizovat.

Přečti si svoji první otázku v prvním příspěvku. Takto se ptá člověk, který umí běžně vyměnit hlavu?

A jsi dost pečlivý na takovou práci, když jsi tam neměl fridex?

Taky jsem slyšel o tom, že se hlava jen očistí, dá se nové těsnění, cena opravy 1200 Kč. Ale častěji je to, že hlava, když nebyla řádně otestována (natlakována), tak je práce zmařená. Taky jsem slyšel o nutnosti zabroušení hlavy do roviny, výměně za jinou hlavu nebo výměně motoru.

Jde jenom o tu pravděprodobnost, zda jednoduché řešení postačí, anebo zda je to marná námaha.

Je fakt, že pokud máš málo peněz, tak koupit těsnění a udělat to sám je nejlevnější. Pak se uvidí, zda to stačí.

PS: pokud ti už předtím žral olej, tak vyměň gufera u ventilů, když už to rozděláváš.

PPS: při výměně hlavy se dávají nové šrouby?

Edited by P607Olda

Přišla mi na mašinu hlava z Partnera na srovnání, podfouklá mezi 2 a 3 válcem, tak jsem ji srovnal, i jsem si ji prohlížel a vypadala dobře, přes to byla prasklá, tak jsem rovnal druhou, ta už drandí v pohodě.

Ty praskliny opravdu nemusí být vidět, chce to otlakovat, jinak to bude pokus-omyl.

Oldo ,šrouby se mají dávat ,ale je to otázka majitele ,kolik má v kapse...stojí do litru.

Pochopitelně. že jsou staré vyhřáté.

Zabrousit hlavu je doporučené, ale ta hlava se taky musí na něco položit...takže preventivě oměřit i plochu bloku..