Romeus Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 (edited) Ahoj, mám nově Peugota 206+ rv.2012 1,4Hdi najeto 35 Tis Km a dvě věci tedy zatím: -jak se dá vyměnit žárovka v bočním blinkru? ( je tam prasklinka a teče tam ) -řazení je dle trochu tak jiné než u zbytku vozů na zeměkouli. To že je delší dráha kulisy jsem se dočetl a OK beru, ale slyším ve voze každé dosednutí táhel. Ono ve sporťáku za pár míčů bych to možná i bral. Pokud jste mi někdo prosím odpovědět tak bych byl velmi rád. PS: manželce, která s tím vozem jezdí je to šumák a tak pro ješity jako já pouze sofistikované rady a odpovědi. Moc díky Roman Edited December 12, 2015 by Romeus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Záleží na modelu bkinkru ale většinou žárovka vyměnit nejde je to jeden celek Tahla mají asi vůli proto slysis to cvakani výměna tahel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romeus Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 (edited) Blinkry Ok chápu. Táhla vytahané? Najeto 35 tis a při koupi mi dělali garančku v Peugeot Auto Tichý Ostrava. Závady a poškození NULA. Je to dovezené z F se všemi garancemi Peugeot. Je ještě nějaká jiná možnost? Dá se tam něco udělat jako třeba něco promazat? Edited December 12, 2015 by Romeus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAJA106 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Pokud je to stejně jako na 106, tak stačí jen správným pohybem vpřed/vzad (teď nevím) a pak k sobě blinkr vytáhnout z blatníku a pak už je žárovka vyměnitelná. Na 206 jsem to zatím neřešil. To řažení, asi to bude vlastnost, taky mi přijde, že skrz páku cítím a slyším, jako bych přímo hýbal jednotlivými ozub. koly :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lubo181 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Ziarovka sa meni jednoducho potiahnutim dozadu a dopredu ako pise kolega ja som si vymenil ziarovku plus zalepil oddelene sklicko od zakladu lebo sa rosila. A to riadenie mi tiez zerie nervy ide to aj mne tak celkovo tie kratke prevody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romeus Posted December 19, 2015 Author Share Posted December 19, 2015 Takže Borci. Blinkr jsem vytáhl, ano dozadu potlačit ( proti směru jízdy ) a byl venku. Připojovací káblíky velmi krátké a žárovka se vyměnit nedá pokud tedy nerozbiju krycí sklíčko. Není jiná možnost než jít do PEUGEOTU a koupit nový boční blinkr. Koupil jsem na e-shopu náhradní, ale nejde to napasovat, protože jsou jako u všech ostatních aut na zeměkouli s možnosti výměny žárovky. 206+ to teda v originále nemá a asi nikdo nepočítal, že může prasknout sklíčko a zatíkat do blinkru voda.Tudíž jdu vrátit. Díky za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 ono i normalni 206 od urciteho data vyroby mely to nerozebiracitam nikdo nepocital s tim ze ten blinkr vubec praskne zarovkao prasknuti sklicka je jasny ze to stejne musis vymenit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxo Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 nevim co placete. na aliexpresse mate par za 6eur... Je tam toho mraky... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Otevřu toto staré téma. Zjistil jsem, že prasklo plexi na bočním blinkru. Koupil jsem tedy novej a problém při výměně. Nejde docvaknout. Ten novej je asi o trochu užší a nedocvakne. Už mi ho vyměnili za jinej a co myslíte....? Stejnej broblém. Setkal jste se s tím někdo? Ještě bych zkusil jinýho výrobce, ale obávám se že to vyrábí stejná čínská linka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Mě takhle nešli zacvaknout světylka osvětleni SPZ, tak jehlovej pilnik a dopilovat. Pak to zaklaplo a drži. Chvili jsem teda laboroval kde pilovat, ale vyšlo to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 pořádně zatlač druhovýroba je trochu jiná než origo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 Jsem myslím tlačil dost a málem jsem to po... lámal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaKr Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Já jsem měl na jedné straně origo, na druhé TYC- tam se oloupala ta stříbrná vrstva a když jsem zjistil, že se to nedá rozdělat, tak jsem sehnal (použité) origo starší model, tam se aspoň ty žárovky dají vyměnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts