palino306 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 ahojte mam 307sw s lpg AG aku velku mate nadrz pod autom a kolko km spravite??ja mam 40l a chcem vacsiu namiesto rezervy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) Já mám místo rezervy pod autem cca 53L a vleze do prázdné cca 45L. Nádrž je nějaká polská s naším atestem a montoval to LPG servis v Lipníku n.B. Nájezd cca 550 - 580km záleží kde jezdím. Mám i měření hladiny LPG ale to je k ničemu díky tomu že nádrž je nízká. Hlídám si tankování na denním počítadle které vždy nuluji když tankuji. Edited December 11, 2015 by pecino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino306 Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 To mne vojde 37l a spravim len 350km ....kde moze byt chyba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) Spotřeba 10,5L/100km je dost, zkus jezdit na benzín a uvidíš jakou máš spotřebu benzínu. U plynu je o cca 20% vyšší spotřeba. Ale palubní PC nemusí ukazovat úplně dobře. Ideální je jezdit z plné do plné a počítat kilomery. Ale takovou spotřebu nemám ani ve městě. Může to být nastavením LPG. Velikost nádrže je dána její velikosti. Bylo místo tak tam šla ta největší co tam vešla. Edited December 11, 2015 by pecino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
palino306 Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Na benzin jazdim za 8l dakedy aj 8.5l na plyn mi prepina uz po cca 1km jazdy .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Pokud jezdíš krátké trasy tak by spotřeba plynu měla jít dolů, protože jedeš víc na benzín než na plyn, ale zase benzín půjde nahoru. Já mám tak na 10 LPG nádrží jednu benzínovou za 500kč ať mi nesvítí a nepípá rezerva. V zimě je to dříve. Možná co 7 nádrží LPG. Nesleduji to přesně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vineko Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 Ahoj hoši tak já mám 307 sw 2 litr 103 kw s automatem lpg montované taky v Lipníku system LR nádrž stejně velkou spotřebu mam 10.5 - 11 l a jak píše pecino to měřeni kolik plynu je v nádrži je nepřesné pokud se to pořadně neseřidí byl jsem to nastavovat 3x a výsledek nic moc po 4té mi vyměnil multiventil nastavil a výsledek led diody ukazují úbytek lpg po 10l .Jinak přepíná mi to rovněž do 1 kilometru a teplý motor 60 stupňů startuje rovnou na lpg. vineko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milkinson Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 (edited) 1.6 SW po face, system Solaris dynamic/memránové vstřikovače Hana, nádž toroid 51L, tankuji cca 45-48L (upravený pojistný ventil). Větší nádrž nešla dle technika namontovat. Průměrná spotřeba plynu je 8,7L (čistě plyn bez benzínu). Přepínání mám na 40°, ale potřeboval bych to zvednou na 45° (což u mého systému prý nejde). Auto mi občas těsně (cca do 5min) po přepnutí neudrží otáčky (při řazení) otáčky spadnou pod volnoběh a auto zdechne.. Naštěstí se to stává tak 1xměsíc, ale se.e mě to.... Edited December 14, 2015 by Milkinson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reznaluki Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 1.4 16V krátká. Plyn mám od Landi Renzo. Nádrž místo rezervy a do plna se vejde cca od 43-46 litrů. Asi podle tlaku plnění které čerpací stanice. Plyn přepíná po cca 1km. A nájezd je různý. Všechno podle stylu jízdy. teď jezdím jenom město, takže podle počítadla km ( vždy nuluju při naplnění) ujedu průměrně 600 km. V létě se povedlo i 700 km. Když jsem jezdil dálniční štreky po Evropě, tak se dalo při 130 km/h ujet na nádrž i 620 km. Auto je citlivější při rozjezdu a někdy má tendenci se zadusit. Musím víc po plynu. A taky neduh občasné kolísání otáček při volnoběhu. A to jenom na plyn. Podle plynaře je to tím, že auto má hodně najeto. Na benzín to nedělá, prý je plyn díky většímu oktanovému číslu na to citlivější. Aby se to uklidnilo musel bych zainvestovat do nového katu. Jde to i elektricky obejít, oblbnout počítač co je u plynu. Ale do toho nejdu, zase tak moc mi kolísání otáček nevadí. Jinak po 30000km zatím bez větších problémů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 S tím zadušením při rozjezdu, zkus vyměnit svíčky. Měl jsem tam nějaké plynové a ty nešly používat a od doby co mám nové NGK jako náhradu na benzín je vše ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts