Jump to content

P 206 elektrika

rysa

Recommended Posts

Zdravím, 

našel by se tu někdo, kdo by mně dokázal pomoct? 

Mám Peugeot 206 1.4 HDi a diagnostika mně píše tyto 4 chyby:

--------------------------------------------------------------------------------
Nafta (8HX (VIN 6 - 8 = kód motoru) - EDC 16C3 - MT/AT)
DTC (chybový
kód)
Popis
P1613 - Konfigurace rídicí jednotky (ECU)
P1612 - Systém imobilizéru; chybná funkce
P0603 - Interní rídicí modul – chyba trvalé pameti (KAM)
P1600 - Pocítac – kalibracní data vstrikovace- chybný
--------------------------------------------------------------
Bohužel jednotka mně nedovolí ani vyzkoušet akční členy a když jsem u ní úmyslně vyvolal chybu typu odpojil jsem, kterékoliv čidlo (jednotka napsala chybu), čidlo jsem připojil zpět ale chyba smazat už nelze a stále tam zůstává. V měřených hodnotách, ale vše ukazuje správně.
Dokáže někdo poradit zda mám hledat chybu ve svazcích nebo spíš ŘJ KO?
Předem díky moc za každou radu.

• 2 weeks later...

Tak další diagnostika chyby potvrdila. Ale našel jsem možná problém. Když provádím test akčních členů jako světla, blinkry, stěrače pomocí DIA vše funguje. Tedy od BSI k prvkům je to OK. Ale jakmile yto členy zkouším spouštět klasicky páčkami tak reagují jen problikávání dálkovýma a občas blinkry jinak vše je mrtvé. (páčky to nejsou zkoušel jsem už druhé). a jelikož kroužek imo jede taky po této sběrnici do BSI tak bych hledal problém v BSI. Setkal se s tím už někdo?

Stejně tak nefunguje napájení ventilátoru klimatizace ( +12V růžový) nemá štávu z pojistkovky. 

Edited by rysa

• 2 weeks later...

Dobrý den pežotákum :D mam dotaz,  koupil jsem peugeot 206 11, rok vyroby 2004 stím ze nejde nastartovat :D, dal jsem ho na diagnostiku s kamaradem a tam vyjelo že  ŘJ je zablokovaná , pak jsme zjistily že auto chciplo pri 80 km  a  kolem 2000 otaček, chyba nejde smazat.Proste počítač zablokován, máte nekdo zkušenosti stím? imo  asi funguje,kontrolka  nesvítí a  benzinové čerpadlo  dává  , zkoušel jsem přes ventilek a je tam tlak, když startuju dlouho tak cítím benzin,kabely v pořádku ,jsou prozvoněný :D,kde muže být chyba?  a do startovací listy oproti kontře jde 12 V ale  jiskru nehází, uz si nevím rady, děkuju za pomoc