rysa Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Zdravím, našel by se tu někdo, kdo by mně dokázal pomoct? Mám Peugeot 206 1.4 HDi a diagnostika mně píše tyto 4 chyby: -------------------------------------------------------------------------------- Nafta (8HX (VIN 6 - 8 = kód motoru) - EDC 16C3 - MT/AT) DTC (chybový kód) Popis P1613 - Konfigurace rídicí jednotky (ECU) P1612 - Systém imobilizéru; chybná funkce P0603 - Interní rídicí modul – chyba trvalé pameti (KAM) P1600 - Pocítac – kalibracní data vstrikovace- chybný -------------------------------------------------------------- Bohužel jednotka mně nedovolí ani vyzkoušet akční členy a když jsem u ní úmyslně vyvolal chybu typu odpojil jsem, kterékoliv čidlo (jednotka napsala chybu), čidlo jsem připojil zpět ale chyba smazat už nelze a stále tam zůstává. V měřených hodnotách, ale vše ukazuje správně. Dokáže někdo poradit zda mám hledat chybu ve svazcích nebo spíš ŘJ KO? Předem díky moc za každou radu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Přes jakou diag je to vyčtené? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysa Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Delphi DS150E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysa Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 Můžu poprosit někoho kdo má přístup ke schématům, že by mně poslal komplet na 206 1.4 HDi 2003? VIN: VF32A8HXF43133898. Hodně by mně to pomohlo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi24 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Skus klasiku pre peugeoty lexiu,mozno tej delphine len nieco nevonia, a mozno cez lexiu aj vymazes chyby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Celá schémata ti jsou na nic a hlavně nikdo ti je jentak nedá.. jsou to desítky souborů Určitě zkusit origo diagnostiku, tam je krásně vidět kde je opravdu problém Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysa Posted December 17, 2015 Author Share Posted December 17, 2015 (edited) Tak další diagnostika chyby potvrdila. Ale našel jsem možná problém. Když provádím test akčních členů jako světla, blinkry, stěrače pomocí DIA vše funguje. Tedy od BSI k prvkům je to OK. Ale jakmile yto členy zkouším spouštět klasicky páčkami tak reagují jen problikávání dálkovýma a občas blinkry jinak vše je mrtvé. (páčky to nejsou zkoušel jsem už druhé). a jelikož kroužek imo jede taky po této sběrnici do BSI tak bych hledal problém v BSI. Setkal se s tím už někdo? Stejně tak nefunguje napájení ventilátoru klimatizace ( +12V růžový) nemá štávu z pojistkovky. Edited December 18, 2015 by rysa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antousekk Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Dobrý den pežotákum mam dotaz, koupil jsem peugeot 206 11, rok vyroby 2004 stím ze nejde nastartovat , dal jsem ho na diagnostiku s kamaradem a tam vyjelo že ŘJ je zablokovaná , pak jsme zjistily že auto chciplo pri 80 km a kolem 2000 otaček, chyba nejde smazat.Proste počítač zablokován, máte nekdo zkušenosti stím? imo asi funguje,kontrolka nesvítí a benzinové čerpadlo dává , zkoušel jsem přes ventilek a je tam tlak, když startuju dlouho tak cítím benzin,kabely v pořádku ,jsou prozvoněný ,kde muže být chyba? a do startovací listy oproti kontře jde 12 V ale jiskru nehází, uz si nevím rady, děkuju za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts