WoMec Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Ahoj, všiml jsem si, že kolem škrtící klapky prosakuje olej. Jednak na samotné klapce v pravé části, tam kde je servomotorek a pak mezi přírubou a sáním motoru ... Není to nijak extrémně velký unik, ale je tam a kape to na alternátor ... Setkali jste se s tím někdy ? Jde to nějak jednoduše opravit ? 307 Break - 1.6HDi 66kW 2008 (DV6ATED4) Navečer kdyžtak přidám ješte nejaké fotky. Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarda.simkanin Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Dej fotky Note 2 N7100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaC2 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Jo, setkal. Neresitelne. Ta klapka je slepena z nekolika kusu a pokud to tece stejne jako mne, tak ti to tece mezi hornim a spodnim kusem, kde mezi tim je takova gumova hmota - neco jako lepidlo. Zkousel jsem to rozebrat, ale neslo to. Leda destruktivne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 WoMec: Co ta fotka, bude? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoMec Posted December 30, 2015 Author Share Posted December 30, 2015 Pozdě ale přece ... prosakuje to nahoře mezi sáním a kovovou přírubou a pak kolem klapky ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Jo měl jsem to podobné, ale proti tvému z mého tedy už crčelo jak z podřezaný krávy. Celej ten velkej plastovej box byl v háji a urvanej (jakoby rozežranej) a musel se prostě vyměnit celej - rozebrat a hlavně složit zpět do funkčního stavu to prej nejde. V Peugeotu ještě navrhovali "přetěsnit", ale sami neměli moc odvahu do toho jít... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 To je paradox - někdo si ty plasty v motoru schválně mastí "oživovačem plastů" a někdo je má nablejskaný - jako nový a chce je vyměnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoMec Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Mě jde primárně o to, aby se mi olej nedostával do alternátoru ... což se zatím bohužel děje :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) Přesně táž zkušenost... MJ: ...a někdo měnit musí Edited January 1, 2016 by Veverka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoMec Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 A samotná klapka drzí jenom na těch hadicích ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 (edited) No já tam mám celý takový box ve kterým je víc toho technickýho xindlu a ten (krom toho, že netěsnil) měl zespodu "uhnité" uchycení Edited January 2, 2016 by Veverka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoMec Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Asi to zkusím vytáhnout a podívat se na to v dílně na stole ... uvidíme, jestli tam bude neco "vyloženě špatně" ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldik Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ja som to mal podobne. Tak som to vytiahol von, rozobrat som sa to bal tak som to odmastnil a všetky spoje som pretrel ciernym silikonom co je na tesnenia v motore. Je to asi rok, zatial to drží Odoslané z MediaPad T1 8.0 Pro pomocou Tapatalku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoMec Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Ok, zkusím to teda a uvidím. Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts