Jump to content

Lehce prosakuje olej kolem klapky

WoMec

Recommended Posts

Ahoj, všiml jsem si, že kolem škrtící klapky prosakuje olej. Jednak na samotné klapce v pravé části, tam kde je servomotorek a pak mezi přírubou a sáním motoru ... Není to nijak extrémně velký unik, ale je tam a kape to na alternátor ... Setkali jste se s tím někdy ? Jde to nějak jednoduše opravit ?

307 Break - 1.6HDi 66kW 2008 (DV6ATED4)

Navečer kdyžtak přidám ješte nejaké fotky.

Díky :)

Jo, setkal. Neresitelne. Ta klapka je slepena z nekolika kusu a pokud to tece stejne jako mne, tak ti to tece mezi hornim a spodnim kusem, kde mezi tim je takova gumova hmota - neco jako lepidlo. Zkousel jsem to rozebrat, ale neslo to. Leda destruktivne :( 

• 3 weeks later...

Jo měl jsem to podobné, ale proti tvému z mého tedy už crčelo jak z podřezaný krávy. Celej ten velkej plastovej box byl v háji a urvanej (jakoby rozežranej) a musel se prostě vyměnit celej - rozebrat a hlavně složit zpět do funkčního stavu to prej nejde. V Peugeotu ještě navrhovali "přetěsnit", ale sami neměli moc odvahu do toho jít...

No já tam mám celý takový box ve kterým je víc toho technickýho xindlu a ten (krom toho, že netěsnil) měl zespodu "uhnité" uchycení :(

Edited by Veverka

Ja som to mal podobne. Tak som to vytiahol von, rozobrat som sa to bal tak som to odmastnil a všetky spoje som pretrel ciernym silikonom co je na tesnenia v motore. Je to asi rok, zatial to drží

Odoslané z MediaPad T1 8.0 Pro pomocou Tapatalku