zavovi Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Zdravím, omlouvám se za nové téma, jestli to tady někde bylo, ale hledal jsem a nevím. Mám problém se svým peugeotem 307 (rv2001, benzín 1.6 16V). Pokud bude potřeba, dám sem i VIN. Nyní k problému. Auto má najednou vyšší spotřebu a pořád cuká, jako bych jel třeba na špatně zařazený rychlostní stupeň v nízkých otáčkách. Přitom to dělá i když je 3000 otáček. Nevíte, co by to mohlo být? Odhalí to diagnostika v peugeotu, že bych se tam objednal? Ještě poznánka: Auto od doby, co ho mám mi občas napíše hlášku "antipollution fault", když jedu delší dobu kolem 4000 otáček a víc. Ale na výkon to nikdy nemělo vliv. Ani na spotřebu. Snažím se jezdit tak, aby se to tam neobjevovalo. V servise nikdo zatím nevěděl, co s tím a nechtěl jsem to řešit pokus omyl, tak jsem to neřešil. Může to mít teď najednou nějaký vliv? Jo a zkusil jsem vzít i jiný benzín, jestli to třeba není tím. Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petan307SW Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 (edited) Diagnostika by byla nejlepsi. Takhle se muzeme jen dohadovat. EGR, lambda? Kdy jsi naposledy menil vzduch. filtr? Zkus odpojit lambda sondy a projed to. Myslim, ze mas dve, tak nejprve jednu a pak druhou... Kazdopadne vsechno tohle ti ukaze diagnostika. Edited December 6, 2015 by petan307SW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 A kde najdu ty dvě lambda sondy? A vzduchový filtr jsem asi od koupi auta ještě neměnil. Mám to auto necelý rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 skus vyskusat inu zapalovacie cievku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petan307SW Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Vzduchovy filtr se ma menit zaroven s olejem. Je pred baterkou v airboxu. Povolis dva srouby a sundas viko filtru. Pod nim ho najdes. Jestli je zaneseny tak vymenit. Neni drahy, ale dulezity. Lambda sondy jsou na svodech k vyfuku. Je to cidlo, ktere dava pokyn ridici jednotce pomer vzduchu a paliva, ktary ma jit to valcu. Je zasroubovana primo do svodu a vede od ni kabel s konektorem, ten odpojis a projedes to. EGR ti ukaze diagnostika, ten bud nechas vycistit a nebo vymenit. Zalezi na tvym rozpoctu. Pokud si s tim servis nevi rady, tak vymen servis :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petan307SW Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 skus vyskusat inu zapalovacie cievku Jelikoz ma na kazdej valec svou civku, tak by to slo obtizne. Ale i vadnou civku mu ukaze diagnostika a s tim spojenou vadnou svicku atd atd. Diagnostika je nejlepsi a nekoho, kdo to s ni taky umi. Nejlepe original PeugeotPlanet2000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Díky za informace. Zkusím v týdnu zajet Do Frýdku přímo do Peugeota. Servis zkouším najít už celý rok, ale v okolí není nikdo, kdo by tomu rozuměl natolik, abych mu věřil. Jinak olej jsem nechal vyměnit hned, jak jsem auto přivezl, tak snad vyměnili i vzduchový filtr... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 (edited) pokial ma motor kod NFU(N6A) tak ma klasicku zapalovaciu rampu s dvoma cievkami je to jeden kus nedelitelne Edited December 6, 2015 by krtek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petan307SW Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 I tak je dobry servis nejlepsi reseni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petan307SW Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Zkus se taky po dobrym servisu zeptat znamych a kamaradu. Nechci te odrazovat, ale to ze je to original servis Peugeot, neznamena, ze jsou dobry. Treba ten Liberecky Peugeot bych nedoporucil nikomu. Auto jsem tam mel a spokojenej jsem nebyl. Ale treba ten Frydecky je dobry... Jak zacnou tapat a vyjmenujou ti po diagnostice pul motorovyho prostoru s tim ze by to mohlo byt cokoliv, tak nohy na ramena a pryc. Leckdy mala autoopravna jsou vetsi frajeri jak v originale. Ja porad rikam, ze v Peugeotu pracuji smudlove jako vsude jinde, jen s rozdilem hodinove sazby za servis a pouzivani originalnich dilu Peugeot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 (edited) Když vytočíš motor nad třeba 4000ot/min na delší dobu vyskočí ti ta hláška? Jestli ano, tak měl jsem podobné problémy, které jsem odstranil ale nejdříve zajeď na diagnostiku (originální) ať víš kde přesně hledat ale asi budu vědět čím to je. Hlavně nezačít měnit bezhlavě součástky jako šílený = vyhozené peníze a možné funkční díly. Edited December 6, 2015 by Tony Stark Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrafik Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Zajeď do autochodura v Šenově. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Když vytočíš motor nad třeba 4000ot/min na delší dobu vyskočí ti ta hláška? Jestli ano, tak měl jsem podobné problémy, které jsem odstranil ale nejdříve zajeď na diagnostiku (originální) ať víš kde přesně hledat ale asi budu vědět čím to je. Hlavně nezačít měnit bezhlavě součástky jako šílený = vyhozené peníze a možné funkční díly. Zatím jsem to nezkoušel nikde jinde než na dálnici. Třeba když jsem jel hodinu kolem 4000 Otáček, tak ta hláška vyskočila. Chvilku to trvá, než to vyskočí. Ale nevím jestli to má spojitost i teď s tím cukáním a spotřebou... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Nemusíš jezdit hodinu s tak vysokými otáčky stačí při předjíždění více podřadit a vytočit motor aspoň na pár sekund/minut. Cívky či zapalovací rampu bych opravdu hned ze startu neměnil, nemá to smysl, diagnostika ti napoví ihned kde začít hledat. A ano, pokud auto cuká špatně spaluje, někde se něco dusí či neprochází jak by mělo a činitelů co to může způsobovat je hodně. Logicky se tam pak dere vyšší směs benzínu a auto tím pádem i více žere. Kde bydlíš? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Bydlím v Rožnově pod Radhoštěm, už jsme si dříve psali, že bych přijel na servis, ale ve všední den jsem neměl čas to řešit a zkoušel jsem servisy tady okolo. Teď už to ale musím nějak řešit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petan307SW Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Napis, jak to dopadlo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zavovi Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Zdravím, tak jsem byl dnes v Peugeotu a nechal jsem si udělat jen diagnostiku. Našli chybu P1632 a dokonce mi i našli, co to znamená: "Těleso škrtící klapky s motorkem." Řekli mi, že výměna by mě stála asi 7 000 Kč, ale že za 1000 Kč mi to vyčistí a mělo by to být v pořádku. Zkusím na to vyčištění zajet do neznačkového servisu, snad to bude levnější. Jinak to celé mě vyšlo na 713 Kč. Díky za rady a pokud k tomu máte ještě nějaké postřehy, rád se přiučím... Diagnostika ještě také napsala jako podezřelé závady: " Konektory a elektrický svazek", ale toho si prej nemám všímat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Myslel jsem si to, že za to bude moct škrt.klapka, měl jsem ty stejné příznaky. Nech si to udělat v tom pežotu a schovej si fakturu, pro případ, že by jim prasklo to plastové těleso klapky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pecino Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Pokud se nebojíš si to sám vyčistit tak si kup čistič karburátorů a klapka jde celkem dobře vytáhnout. Už se to tu psalo. Taky jsem čistil a auto neškube a drží otáčky. Jen odpoj baterii před vytažením klapky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Stark Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Sam to nedelej, hrozi ti ze prasknes tu plastovou cast skrt.klapy a ta se pak neda vymenit takže nova by te vysla hodne draho. Navic po vycisteni musis pres dia nastavit krajni polohy klapky. Radeji dam par stovek nez pak treba 4tisice za novou. Ale kazdy sveho stesti strujce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts