Jirkap Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Ahoj, máte někdo osobní zkušenost? Můžete nějakou doporučit? Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Osobní zkušenost nemám, mám jednu zprostředkovanou od kolegy. Pořídil ji, jeho mladý hraje aktivně fotbal (nějaký okresní nebo krajský přebor), mají ji přes rok a stále ji využívá. Chválí si ji. Ale hlavně jeho synátor. Že by do sauny chodil s manželkou, to se nikdy nezmínil. Můžu se ho v pondělí zeptat na podrobnosti, pokud Tě něco konkrétního zajímá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 levnejsi, a udajne i lepsi pro telo nez finska sauna. Sam uvazuju o porizeni a prave me laka nizsi cena na nakup i na provoz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 No právě, ale nejvíce záleží na tom zdroji tepla a vlnová délka infračerveného záření. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Tak tak daleko jsem se zatim nedostal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Já už ano. A zatím ty "levné" mají jen dlouhé vlny, tzn - Infračervené záření v dlouhých vlnách nad 3 mikrony. Ohřívá se hlavně kůže, a proto chybí výraznější léčebné účinky. Asi takto: Nejdůležitější pro správný výběr je znát druhy zářičů a jejich výhody a nevýhody. Zářiče dělí na 3 kategorie. IR-A – Infračervené záření v krátkých vlnách, přesně 0,07 – 1,4 mikronu. Jako jediné je schopné proniknout až do podkoží. IR-B – Infračervené záření ve středních vlnách, přesně 1,4 – 3 mikrony. Neproniká tak hluboko jako IR-A, ale má výrazné léčebné účinky. IR-C – Infračervené záření v dlouhých vlnách nad 3 mikrony. Ohřívá se hlavně kůže, a proto chybí výraznější léčebné účinky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Víte vůbec jaký léčebný účinek má sauna? Na jakém principu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Moto: ano vím :-) No Infrasauny už neřeším... pokud chcete mít sauny, která má široké spektrum paprsků, pak je cena nad 100t Kč. Protože jen cca 50t jsou zářiče Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Já nevím, ale já si jí postavil a rozhodně ne za tyhle peníze. Kamna stojí i s regulací cca 10 tisíc, tak v čem je problém? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 1 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) on uvažuje o infrasauně a ne o sauně.... Edited December 11, 2015 by Charlie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Přesně tak. Infra sauně Odesláno z mého SM-G900F pomocí Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Já jen chtěl upozornit že to je něco trochu jiného. A že opékač kuřat bych si domů nevzal ani zadarmo. A infra sauny nejsou nic jiného. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts