Andy22 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Ahoj, při výměně kol na 308 sw jsem si všimnul, že v podběhu pravého kola něco chybí. Pravděpodobně nějaká výztuha, která na druhé straně je. Má to nějaký zásadní vliv na jízdní vlastnosti vozidla, popřípadě jak se to přesně jmenuje? Nemůžu to nikde najít. Tak tady to je a tady ne Dále mě po krátké jízdě a zaparkování v garáži vylekal hluk z motoru po vypnutí zapalování, jakoby hučení nebo tak něco. Někde jsem četl, že to může být nějaký přídavný topení?? U 307 jsem to nikdy neslyšel, jen chvíli cvakala relátka. Tak nevím jestli je to závada nebo normální jev? Díky za případné reakce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Tak jsem se dozvěděl od jednoho klubáka, že prý je to naprostá zbytečnost a že se to tam dává jak kdy. Někde to prý je, někde ne a někde jen třeba jedna. Má někdo s 308-mou podobné zkušenosti? Je to jen nějaké "vyladění" podvozku? Kdybych tam chtěl i tu druhou nevíte, kde to sehnat, popřípadě kolik ta "pomačkaná trubka" stojí? Snad bych teda tím nic nepokazil, ale raději bych to na obou stranách. Oddělávat tu druhou se mi ale nechce, když to tam někdo dal. A co to hučení, myslím samozřejmě v motorovým prostoru , nikdo se stím nesetkal? Nejsem si jistej, ale neřek bych, že by mělo auto bufika a je to spíš jako hučení velkého transformátoru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 je to vyztuha standartne na jedne stranea to huceni asi dojizdela regenerace FAP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Takže ten úchyt na druhé straně je jen na okrasu? Hmm, tak to je zajímavé. K té regeneraci: nejel jsem nějak velkou vzdálenost (6-7km) a ani rychlost nebyla velká, takže by ani neměla začít nebo se pletu? A kdyby se opravdu snažila regenerovat stále neúspěšně, tak je to asi špatný, že? Zatím ale nemám žádné chybové hlášení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 nevim jestli na okrasu ale zatim na zadnem aute sem 2 uchyty nevidel i kdyz drzaky tam ybly nachystane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 (edited) A ta regenerace FAP filtru bzučí jako trafo? Pokud se mi podaří, tak to sem nějak dámZvuk hučení.mp3 Edited December 3, 2015 by Andy22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Zvuk v předešlém příspěvku je nahrávaný asi tak po 1minutě po zdechnutí auta, takže jen na začátku je to pěkně slyšet a pak už to jen utichá. Dělala by to teda ta regenerace?? Je to nahraný se zavřenou kapotu, tak to bylo nejlíp slyšet ze předu přes saharu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe.Tr Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 To bude kvuli montazipro pravostranne rizeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Aha, tak to už by dávalo smysl. Díky. A ten zvuk bys nevěděl, jestli je to ten FAP? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 5, 2015 Author Share Posted December 5, 2015 Tak na regeneraci FAPu to moc nevypadá. Dneska jsem zjistil, že to jde od turba od nějaké regulace a dále, že ta trubička k turbu je dost volná. Co s tím? Vydrží to takhle jezdit nebo servis? Zvuk od turba.avi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Tak neví někdo jestli to tak má dělat? Je to asi nějaký elektromagnetický štelovátko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy22 Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Někde jsem četl, že by to mohl být podtlakový regulátor natočení lopatek turba, takže by to asi mělo být v pořádku, když to něco dělá. Nebo se pletu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts