Radmaister Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Ahoj chtěl bych se zeptat jakou máte spotřebu s tímto motorem? Auto jsem si nedávno koupil jezdím především delší trasy na cca 1200km mám průměrnou podle počítače 4-4,2 l, ale podle reálného měření je spotřeba okolo 5,2l. Pořád dobré, jenom se mně nezdá ten velký rozdíl mezi počítačem a realitou. Že by peugeot až tak lhal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harvi_tn Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Ja mam tiez rozdiel tak 0.6l. Je mozne, ze sa do priemernej spotreby nezaratava napr. statie na volnobeh a pomala jazda pod cca 25kmh? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Sice mám 206, ale stejnej motor a taky mi palubák kecá o 0,5l míň oproti skutečnosti, ale u tebe je to až litr, což je teda dost Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarda.simkanin Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Mám 1.6hdi 80kw rv. 2007 a průměr byl 5.6 - 6.1 Po Fap Off od Straki to trošku kleslo a dále pak po aplikaci TEC2000 - teď jezdim kolem 5.3 - 5.6 palubak x real se liší max o 0.2l Note 2 N7100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Palubák mi ukazuje 6,5 podle tankování mám 6,3 přitom odhadem tak 80% dálnice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorr001 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Bratranek ma ford C-max s timhle motorem, 66kw, najeto 325tkm a dlouhodoba podle PC 3.7, realne 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Tak asi nemá stejnej motor, když má 66kw a navíc Ford, to už je jak porovnávat hrušky s jabkama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 ty 1.6 diesel ve Fordech jsou vlastně pežoťácké motory (obě firmy spolupracovaly při vývoji), ale varianta 66kw je samozřejmě jiný motor, než dotazovaný 80kw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorr001 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 jj, je to motor PSA, co se daval i do mazdy 3, volva s40, mini cooperu, bmw 1... JInak rozdil v tech dvou motorech je v turbu a DPF, jinak jsou pokud vim stejny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 A to ti připadá jako detail turbo atd.?? Opravdu s kým to může pořádně porovnat, je jen stejný auto a stejnej motor, jinak je to skoro naprd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petokat Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 a porovnal si zvuk aky ma ford volvo a peugeot? Svagor ma volvo s40,brat ma ford focus a ja mam 407-mu. Vsetci mame 1,6 disel,ale kazdy motor ma iny zvuk. 1,6hdi uz poznam na dialku a je to uplne iny zvuk. takze nebudu az tak identicke,kazda automobilka tam nieco svoje pozmeni a to ma vplyv ako na spotrebu tak i na zvuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorr001 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 ale jo, budou, jen se lisi treba odhlucnenim a tak, divil by ses jakej rozdil udela jen potah na vnitrku kapoty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petokat Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 napr. Viezol som sa na ford c max 1,6hdi a kultura prace motora je uplne ina do 2tisic ot. akoby nemal ťah a až potom vystrelil na mojom je to plynuly ťah od spodu,no na jeho spotrebu som sa nedostal ani nahodou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorr001 Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 bratranek je blazen, jezdi po dalnici 100, v obci 50, radi tak 1500-2000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 bratranek je blazen, jezdi po dalnici 100, v obci 50, radi tak 1500-2000 ti normální s dieselem jezdí a řadí jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Točí 6500, po dálnici jezdí 160 a mimo ještě víc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 To sem netušila, že kdo jede v obci kolem 50 je blázen , pak je jasný, proč mě každej předjíždí a klepe si na čelo no konečně to vím jdu se léčit thorr001 opravdu perlí nebo si tady z nás dělá šprťouchlata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thorr001 Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 lepsi 55 nez 40 ta lecba by mozna nebyla od veci kdyz kouknu na tvuj profil (no offence, of course ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 40 nejezdím, 55 v obci max. Docela by mě zajímalo, co mám tak bláznivýho na svým profilu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caligula Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 (edited) Ahoj chtěl bych se zeptat jakou máte spotřebu s tímto motorem? Auto jsem si nedávno koupil jezdím především delší trasy na cca 1200km mám průměrnou podle počítače 4-4,2 l, ale podle reálného měření je spotřeba okolo 5,2l. Pořád dobré, jenom se mně nezdá ten velký rozdíl mezi počítačem a realitou. Že by peugeot až tak lhal? klikni na spotrebu čo mám v popise. Tam nájdeš moje tankovania a spotrebu čo som nahadzoval v roku 2014 za 9 mesiacov. Reálna spotreba sa od tej čo mi ukazuje počítač veľmi nelíši. Niekedy vyšla trošku vyššia reálna ako na počítači a niekedy zasa nižšia ako na počítači. Edited December 13, 2015 by caligula Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts