Marcel505 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 (edited) V pátek 13.11. jsem zjistil téměř uražené levé zrcátko na 405. Asi ho nikdo neukopával, ale jak se to jakému motoristovi povedlo, by mě zajímalo, protože auto stojí v parkovacím pruhu, pak je tam pruh pro cyklisty a pak širokej pruh, kde jezděj autobusy... Nicméně zrcátko prostě chytlo ránu, kloub ok, ale plasty jsou na výměnu. Nic dalšího poškozeného není, proto si říkám jaká to byla blbá náhoda, že to vzalo zrcátko. Stačilo pár cm, a bylo by se nic nestalo nebo to vzal i s autem. Ani jsem nezkoušel nikam volat, je jasné, že se viník nenajde. Dnes jsem zaparkoval před domem, kde mi stojí i zelené auto, a koukám v zrcátku před vystoupením, že má zelené něco s nárazníkem... Tak jsem vylezl, jdu tam, a z dálky vidím poškozený nárazník, a papír pod stěračem... Tak si říkám, sláva, třeba se někdo přiznal, bude aspoň nějaký pětikilo apod. (V tu chvíli mě nenapadlo, že by tam mohl být i ten vtipný vzkaz, že viník píše, jak ho všichni sledují, že asi píše tel.číslo pro vyřešení škody a přitom se mi tam vysměje, že ujede bez zanechání kontaktu.) Nicméně pod stěračem nebyl ani vzkaz, ani kontakt, ale Potvrzení o účasti na dopravní nehodě... V neděli mi to někdo odřel, a patrně zavolal Policii, takže nehoda je sepsána PČR a již nahlášena na pojišťovnu. Viník to bude mít asi hodně mrzuté, protože si sám poškodil pravé dveře přední a zadní, a to na novém Peugeotu 2008! Z toho plyne moje úvaha - pokud mi někdo poškodí zaparkované auto a zavolá nehodovku, Policie se na mě nedozvoní (byl jsem v práci), sepíše nehodu, Potvrzení nechá pod stěračem, ale pokud papír zmizí, tak po objevení poškození se taky na nějaké nahánění viníka mohu vyprdnout, když je to drobnost... A nebo to řešit - tím by se viník našel. Tak jsem zkusil volat nehodovku zda tam nemají info o nehodě s mým zrcátkem, ale nikam jsem se nedovolal, nebrali to, tak snad vzkaz pochopí a ozvou se. Edited December 2, 2015 by Marcel505 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel 307 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 (edited) zdá se,že zodpovědní řidiči ještě nevymřeli ten můj odjel,ale byl na místě svědek kterému to nebylo jedno a lísteček za stěračem nechal on edit: záleží kolik máš škodu Edited December 2, 2015 by Gabriel 307 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gronholmm Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 No pokud bude viník tak čestný a nahlásí to na pojišťovnu a řešila to PČR, tak se dost často snaží pojišťovna snaží dohnat poškozeného dopisem, pokud se dlouho o škodu nehlásí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacho69 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Pokud někdo nabourá (poškodí) zaparkované auto (řidič v něm není), musí zavolat nehodovku (PČR). Pokud to neudělá a odjede, není to přestupek ale už trestný čin (ujetí od nehody). Takže nešlo o slušnost, ten člověk jednal přesně podle zákona. Pokud by to neudělal, hrozilo by mu trestní stíhání. V tomto případě tedy pravděpodobně jen pokuta na místě + jeho škoda, tvoji uhradí jeho pojišťovna. Dnes nikdy nevíte, kde jsou kamery a kam až "vidí", takže pokud vám někdo poškodí auto, stojí za to to ohlásit, protože se klidně může najít kamerový záznam poškození. A pokud někomu poškodíte zaparkované auto, tak policie. Lísteček za stěrač není řešení, je to nedodržení litery zákona a možná máte pocit, že jste slušní, nicméně z hlediska zákona jste nespáchali přestupek ale trestný čin. Co se týče toho zrcátka, tam může být problém, pokud ti ho třeba vzal nějaký náklaďák, nemusel si ani všimnout, minimálně to může tvrdit i kdyby se našel. každopádně kamer jsou všude mraky, takže se viník může najít. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) Marceli, pokud je vedle tvého vozu pruh pro cyklisty, viník asi nebude znám. Protože podle popsané škody to vypadá, že do tvého zánovního vozu to napral nadraný cyklista. A jako ty nevíš, kdo to udělal, i onen cyklista to nebude vědět. Třeba si druhý den říkal: "Kurňa, kde já jsem k té modřině přišel?" Edited December 3, 2015 by vix Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Pokud někdo nabourá (poškodí) zaparkované auto (řidič v něm není), musí zavolat nehodovku (PČR). Pokud to neudělá a odjede, není to přestupek ale už trestný čin (ujetí od nehody). Takže nešlo o slušnost, ten člověk jednal přesně podle zákona. Pokud by to neudělal, hrozilo by mu trestní stíhání. V tomto případě tedy pravděpodobně jen pokuta na místě + jeho škoda, tvoji uhradí jeho pojišťovna. Dnes nikdy nevíte, kde jsou kamery a kam až "vidí", takže pokud vám někdo poškodí auto, stojí za to to ohlásit, protože se klidně může najít kamerový záznam poškození. A pokud někomu poškodíte zaparkované auto, tak policie. Lísteček za stěrač není řešení, je to nedodržení litery zákona a možná máte pocit, že jste slušní, nicméně z hlediska zákona jste nespáchali přestupek ale trestný čin. Co se týče toho zrcátka, tam může být problém, pokud ti ho třeba vzal nějaký náklaďák, nemusel si ani všimnout, minimálně to může tvrdit i kdyby se našel. každopádně kamer jsou všude mraky, takže se viník může najít. Pokud se to stalo vecer tak na kamerach poznas prd. Drtiva vetsina kamer vetsinou umi poznat barvu a typ vozu ale spz malokdy. Dalsi veci je a to nevim, jaky je rozsah doby kdy se to mohlo stat. Jednak diky delce zaznamu a i ochote nekoho to hkedat kvuli blbemu zrcatku na stary slupce. Marcel505 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Pacho69: Máš pravdu, tohle tady nedávno psal Medvěd, jak mu nabourali 306, že lísteček od pána viníka to sice vyřešil, ale takhle to dělat neměli. Obávám se, že tady kamera není. Ono to zrcátko stejně bylo takový, jakože když mi ho někdo urazí, nebude to taková tragédie a dám jiný. :-D Scratch: Dík, hned mám lepší náladu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 vix: Cyklista má štěstí, že jsem ho neviděl, to by s modřinou bylo jinak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Marceli, ale je to tak. bohuzel uz to jsou pro spostu lidi stary kramy, kteryma se ani nehodlaj zabyvat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Marceli, ale je to tak. bohuzel uz to jsou pro spostu lidi stary kramy, kteryma se ani nehodlaj zabyvat. Je jedno jestli někdo poškodí nový nebo starý auto. Pokud je šance najít viníka, tak hold budou muset zvednout zadek a na ty kamery mrknout. I kdyby šlo o starou šlupku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 tak to se ti prave snazim vysvetlit, ze tak to uplne vetsinou nefunguje, jak ty si predstavujes .............. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts