Jump to content

2.7 HDi hvizdani od rozvodu, nebo venkovniho remene, remenice

kukikuk

Recommended Posts

Pri volnobeho me zacalo něco hvizdat v motoru. Jedna se o 407 Coupe 2.7 HDi. Vim ze u starych 2.0hdi odchazely dost remenice na klice, nemate někdo zkušenost u tohoto motoru, zda to muze byt ten samy problém? Nebo je tu jiny dil o kterem se vi, ze odchazi a toto zpusobuje. Je to takove gumove hvizdani- na ložiska a kladky nevypada. Ma někdo nejaky poznatek nez to rozhodime.

• 3 months later...

Tak remen jsem vymenil a hvizda to porad. Nejspis jedna z tech kladek to bude, nebo me ještě napada jak je na tom remenice na klikovce u tohoto motoru? Vim ze u starsich motoru se remenice v te gume roztrhla, protáčela se a vydavala takovyto neprijemny zvuk. Mate někdo vice info. k tomuto motoru-cim by to mohlo byt? Nebo spis zda ty remenice odchazej také? Pokud ne, tak koupim kladky, vymenim je a uvidi se, zda to pomuze ;o)

Jinak jsem zapomel dodat, ze po demontazi klinaku to nedělalo, tak ze od rozvodu to nejde a musí to delat nejaky komponent na venkovnim remenu. Ale kladky po zatoceni také nejevily zadne mechanicke opotrebeni. Lozisko se točilo bez problemu, tak mam obavy spis te remenice, nebo uplne něco jiného.

Tak jsem na to asi prisel. Motor jsem nechal chvilku bezet, pak jsem sundal klinak a zmeril teploty na všech remenicich a kladkách lejzrovym teplomerem a remenice na alternatoru byla teplejsi cca o 8 stupnu nez na ostatních kladkách. Když jsem alternator roztocil, tak se zdalo byt vse ok. Pak jsem chytl remenici alt. a zacal s ni hejbat doleva a doprava a zacalo to piskat. U tohoto motoru ma alternator nejakou volnoběžku? Nebo je to napevno? Proste něco v tom alternatoru je spatne.