stafflik Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Jelikož se tu objevují odborníci na kde co, zkusím štěstí i s mým problémkem. Potřeboval bych poradit s možností synchronizace (záloh) dat mezi počítači. Potřeboval bych zajistit, aby například fotky, které stahnu z foťáku na harddisk, se automaticky zkopírovaly na hadr druhého počítače. Aby to nebylo jen tak, tak samozřejmě nahávám fotky jednou na ten a podruhé na onen počítač :-D Musí jít o automatickou záležitost a pokud je to možné, tak softwerovou a ne moc nákladnou. Díky za odborné rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Co třeba nějaký cloud? Google drive, One drive... Ani by jsi nemusel mít počítače zapnuté současně, aby se synchronizovali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Používám OneDrive, Google Drive a Dropbox.. každé má své pro a proti ale funguje to úspěšně Popř pokud by ti nestačila kapacita, tak pak si kup NASko s funkcí záloh a zálohuj na něj a budeš to tam vždy mít Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 NASko zatím moc nechci. Nemyslím tím že u něho neskončím, zatím jen chci zkusit levnější možnosti, jestli třeba nebudou stačit. OneDrive jsem zkoušel, ale tam je to o manuálních stahováních, ne? Nahraju tam jen to co přesunu do složky a na druhým PC to musím zkopírovat na hadr. Nebo je tam nějaká možnost automatiky? Navíc, jak je to u takových poskytovatelů, tam je omezena velikost na nějaké giga, uvolní se to samo po synchronizaci, nebo zase manuál vymazat po stahnutí do druhého PC? Jde mi o automatickou záležitost. Sám si to pohlidám. Ale baba si stahne fotky, mladá něco dodá a už je tu chaos ze kteryho už mám husinu na hřbetě. Je to momentálni stav. To by mi nepomohlo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Misto se ti nikde neuvolní.. co máš na OneDrive to máš v prvním PC, druhém PC až miliontým PC, když si jich tam milion dáš.. v PC je složka OneDrive (od W8 vejš) do které to nahráváš, popřípadě můžeš zahrnout do OD i jiné složky To samé platí u Dropboxu, to samé jde u GD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 (edited) U one drive uz mam par let,je to super slozka,cokoliv kdekoliv fotim,mam to v mobilu a zaroven v pc,jsem s tim spokojenej a vejde se toho tam dost,uz si to presne nepamatuju ale nejakym heslem nebo webovkou se to sparuje a vsechno pak mas ulozeny najednou na vic mistech odeslano z Lumie Edited November 27, 2015 by vendelinek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted November 27, 2015 Author Share Posted November 27, 2015 OneDrive má omezenou velikost, ne? Pokud mám 200GB dat, tak je tam neuložím, abych si je stahl z jinyho zařízení. Je to tak? Mám tu situaci kdy musím zazálohovat data velké velikosti, přitom bych to rád dál řešil tak, aby se data mezi počítači udržovala aktuální. A hlavně automaticky. řešit to tak, že si manuálně nakopíuju něco do sdílené složky a pak to manuálně stahnu na druhý komp, je unreal. To si to můžu stahovat na flešku a přenýst na druhý komp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChouLu Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Tak si to připlať ne? vždyť je to pár dollarů měsíčně Věc druhá je, jaký máš net.. aby si netahal 200 giga sem a tam neustále u PC které budeš mít o jednu místnost dál Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrChodny Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 stafflik: presne na neco podobneho jsem pouzival Allway Sync. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Tak třeba u OneDrive se dá nastavit co vše chceš synchronizovat. Takže některé složky si tam nahraješ a zůstávají jen tam a máš k nim přístup pouze pokud jsi Online, ale jiné můžeš mít jak píše ChouLu na x počítačích automaticky synchronizované a přístupné i když jsi Offline. Když to budeš mít na dvou počítačích a třeba i NAS a vyhoříš nebo tě někdo vykrade tak jsi bez dat. Navíc můžeš synchronizovat i s mobilem. Doporučuji cloud. Je to bezpečnější a lepší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrChodny Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Třeba nechce mít svoje fotky a soubory na internetu... Nebo má pomalý upload... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stafflik Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Ten Allway Sync vypadá zajimavě. Dík. U toho OneDrive je jaká velikost úložiště? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Mega - https://mega.nz 50GB zdarma, synchronizační klient, komplet v češtině. A nebo potom třeba SyncFolders http://www.syncfolders.elementfx.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Nebo pokud by jsi využil produkty Office tak si v rámci Office365 můžeš koupit od cca 190,- měsíčně licenci ve které máš i 1 TB místa na cloudu. https://products.office.com/cs-cz/buy/compare-microsoft-office-products Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Jinak OneDrive teď zmenšuje velikost na 6GB, ale jsou i jiná uložiště. Nejvíc se mi líbí ten argument nechci mít svoje věci někde v cloudu. A jaký používáte mail? No přeci seznam.cz a přistupuji k němu přes WEB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzavel Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Nejvýhodnější cloud co jsem našel je IDrive. 15USD ročně za 1TB. https://www.idrive.com/idrive/deals/pd/enqueos_ug Na emailu si asi nikdo neukládá fotky a videa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Nj, ale cena je v Akci, pouze na první rok, každý další je za 60USD 1TB of Cloud Backup + 1TB of Cloud Sync space at $59.50 $14.88 for the first year. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzavel Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Ano, teď záleží jestli akci budou každý rok opakovat (black friday?), nebo to je lákací akce. Ono i těch 60USD je dobrá cena za 1TB ročně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Kdyby to opakovali tak by jsi si musel ale založit nový učet, je to PRVNÍ ROK. Ale i tak, jak pišeš, 5USD za měsíc je hodně slušná cena, takovej Dropbox chce 10€ za 1T měsíčně, stejně tak 10USD Google drive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzavel Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 No jo, ten první rok mi nedošel . Přinejhorším bych dal synchronizovat nový 1TB dat . Dropbox používám, protože je nativní v blackberry. Cena je hnus, tak jedu jen na free pro dokumenty a pracovní foto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts