mikluk Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 (edited) Zdravím pánové,chtěl bych se zeptat na tuto závadu o chybné obdržené hodnotě teploty motorového oleje.Případně kde najdu čidlo.1,6 HDI 80KW.Díky závada teplota oleje.bmp Edited November 27, 2015 by mikluk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sale Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Snímač teploty je na el. snímači hladiny oleje a je to zadní strana motoru u převodovky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 možná bude stačit stáhnout konektor snímače a pročistit jej Kontaktolem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikluk Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Čidlo jsem našel,ale vedou do něho jenom dva dráty z možných třech.Prostřední pin je volný originál zaslepen.Kolik kabelů má tedy do čidla vést? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 a máš vůbec ukazatel teploty oleje v přístrojovce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veverka Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 U tohohle motoru by ho měl mít Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikluk Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Ukazatel teploty na přístrojovce? Má-li to být budík tak nemám,nebo nějaký symbol na displeji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 když nemáš budík teploty, nemáš ani čidlo tu závadu smaž, někdy tam vyskočí takové fantasmagorie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikluk Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Už jsem to našel ukazatel teploty oleje v otáčkoměru nemám.Mám model 10/2004 před faceliftem.Tak proč mě to píše chybu,že obdržená hodnota není správná. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikluk Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Po smazání opět zase naskočí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radmaister Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Ahoj, asi ti to nepomůže, ale mám model 11/2004 1,6HDi 80kW a diagnostika mi hlásí stejnou chybu. Myslím, že by to mohlo být to čidlo hladiny oleje, protože někdy když nastartuju tak palubní počítač ukazeje, že je tam málo oleje (takové ty čtverečky), ale podle měrky je tam po max. Zatím sem to nějak neřešil ovšem po vymazání se chyba za chvilku zase objeví. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolco Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 (edited) Mne to píše tak isto,ale nezaoberám sa s tým. Edited December 11, 2015 by zolco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1982 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 čaute, nadviažem na toto staré téma - snad to nevadí... Mám 307 SW 11/2005, 2.0HDI 100kW , budíky biele sport a z ničoho nič()začalo toto horšie upršane usnežene počasie) prestalo mi ukazovať na budíkoch teplotu oleja v motore - dislej v otáčkomere, podsvietenie v ňom svieti ale displej je prázdny. chcel som skontrolovať čidlo resp.konektor čidla ale neviem kde ho mám hladať na motore? Nemáte niekto fotku kde sa nachádza ? Odkial je prípadne prístupné ? Auto mám druhú zimu ale objavilo sa mi toto prvý krát teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 čidlo je strčené zezadu motoru do vany motoru--jde k němu kabel..., přístupné zespodu, takže zvedák--kanál Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1982 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Ďakujem za radu, cca za dva týždne si budem meniť olej tak to naraz pozrem. Je možné bez použitia diagnostiky zisťiť či je vadné čidlo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 zjistit to jde, čidlo musí mít stanovený odpor, ale zase musíš mít čím to změřit..., někdy stačí pročistit konektor a jeho protikus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1982 Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Ďakujem moc, zmerám to -multimeter mám len ten odpor musím zistiť aký to má. Akože tipujem to na kontakty ale tak ked už budem u toho a mať dole aj dekel spod motora nech pozisťujem čo najviac. Ešte raz vďaka ozzy56 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inoxing Posted December 3, 2021 Share Posted December 3, 2021 Myslim si, ze ohmicka charakteristika termistoru nikde nebude k mani. Musel bys sehnat druhy funkcni snimac a ten si zmerit a pak to porovnat. Zkus pres disgnostiku, co ukazuje ta. Pokud tam bude teplota v poradku, tak je po displeji v kapli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1982 Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Zdravím, takže čidlo po premeraní má myslim hodnoty dobré. Nieje prerušené - tri piny - správa saako potenciometer. Kontakty očistene prestrieknuté aj ked boli ok. Len či som čidlo našiel meral správne ? Je to jedine čidlo na olejovej vani. Je vpredu na motore dole kusok od chladiča smerom. Káble skontrolované po miesto ako idú do hl.kábl. zväzku. Ako postupovať ďalej ? Napadá vás niečo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek1982 Posted February 2 Share Posted February 2 Tak uz ked som bol pod autom som cidlo vymontoval aby som nasiel cislo dielu ze ho pre istotu vymenim. Cislo je na plaste tycinke co je vnutri vo vani. Este najst nove podla cisla 96499344 a pri vymene oleja na jar skusim vymenit. Ak nepomoze tak dalsie na rade bude asi otackomer v pristrojovke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts