FiFa_cze Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Ahojte, dnes jsem byl řešit něco ohledně účtu v bance (ČSOB) a hned jsem si tam zběžně nechal spočítat povinko a vyšlo mi o 3 tisíce levněji než u ČPP. U ČPP jsem loni bral pojistku poprvé na sebe, takže teď mám bonus jen 12 měsíců (proto taky tak vysoká sleva). Teď jde o to, že na další rok už mám zase zaplaceno u ČPP a vypovědět to jde jen do těch 6 týdnů před "výročím". Kolega v práci říkal, že jednou to vyřešil zavoláním do pojišťovny s tím, že řekl, že mu nabídli někde levněji a tím oni reagovali, že mu stávající pojistku slevnili a druhý kolega prý měnil pojišťovnu přes depozit. Teď otázka na znalé. Jak dlouho musí být auto v depozitu než se vyřeší výpověď staré a sjednání nové pojistky? Nebo je nějaký minimální limit, jak dlouho musí být auto v depozitu (třeba měsíc)? Dělal to takto už někdo z vás? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agresssor Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Staci 30 minut otazkou je jak daleko mas cpp kvuli vypovedi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiFa_cze Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 No mám to v Olomouci (cirka 20km od bydliště), takže pokud to lze jen tak na krátkou dobu, tak by to šlo udělat následnovně? Třeba v pondělí bych odnesl značky do depozitu, pak zajet do čpp vypovědět smlouvu, v úterý v čsob sjednat novou a ve středu na úřad s novou zelenou kartou pro registrační značky auta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Postup neznám, ale hlavně nejezdi bez uzavřené smlouvy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Třeba tak jak píšeš nebo když to stihneš v jednom dni...a třeba ani nemusíš nikam jezdit, pojišťovací makléři mívají kanceláře rovnou na registru vozidel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havlicek.Lukas Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 zajit na novou pojistovku dat pozadavek udelat zeelnou kartu a s tou kartou zajit na starou pojistovnu a zrusit ne ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiFa_cze Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Havlicek.Lukas : Tak to právě nejde. Povinko nemůžeš zrušit kdykoliv, ale jen v určitých případech. Kdykoliv to jde tuším jen u Wüstenrot. Proto to chci řešit přes depozit. Péťa : Bez smlouvy jezdit nechci. Smlouvu mám a z depozitu mi značky bez zelené karty stejně nedají, no a bez značek jezdit to nééé. Driver : Díky, nikde jsem se totiž nedočetl, jestli je nějaká minimální doba, kdy musí být značky v depozitu. Pokud to jde v jednom dni, tak není co řešit. To se kvůli 3000,- oblítat oplatí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agresssor Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Jednoduchy zajit do depa dat ram znacky, zrusit pojistku na zaklade ulozeni spz. Po ceste ze stary pojistovny udelat novou pojistku a vyzvednout spz. Oni to potrebuji nejak zrusit a to je kopie technicaku kde je napsano ze znacky sou ulozeny. Delal sem to tak rok zpet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajdamek Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Nejjednodussi je udelat fiktivni smlouvu o prodeji auta, poslat na pojistovnu a udelat si pojistku jinde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiFa_cze Posted November 23, 2015 Author Share Posted November 23, 2015 Díky za rady, asi půjdu cestou depozitu než nějaké fiktivní smlouvy. Ale i tak díky za rady. Ještě se zeptám na jednu věc. Nový rok pojištění mi začíná 18.12. ale už mám zaplaceno. Pán v ČSOB mi to povinko spočítal s tím, že mám už 12měsíců bonusů přitom do 18.12. mám vlastně 11 a tam je prý cena o něco vyšší a já se ptám, jak to udělat tak, aby mi bylo počítáno 12 měsíců, ale aby mi ČPP vrátila celou částku z pojistného? Nebo budu muset počkat po 18. a pak to začít řešit s tím, že mi ČPP nevrátí plnou částku za 12 měsíců, ale vrátí mi jen pojistné za 11 měsíců? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krt€K Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Přes depozit. Rozhodně! :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovy_s Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 před měsícem jsem to dělal , auto se dalo do depozitu v pondělí , stím , že potom jsem hned mazal do pojištovny , tam si ofotili TP zrušili pojištění v úterý jsem si udělal novou pojistku a ve středu šel na ouřad pro značky. Bez problému. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingSpade Posted November 26, 2015 Share Posted November 26, 2015 Asi ČPP bude mít možná jinak, ale u Kooperativy ti vždy jakoby platí pojistka do konce měsíce a pokavaď se dostaneš na nový měsíc byť jen o den tak celý měsíc musíš zaplatit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chip Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 já jsem spokojený se službami e-pojištění. osobně bych tvou situaci řešil tak že bych uzavřel novou pojistku (abych měl novou zelenou kartu) šel na úřad dal RZdo depozitu vyfotil si techničák kde je záznam o depozitu a fotku TP pak poslal do staré pojišťovny aby zrušili starou pojistku a hned vyndal z depozitu. dělal jsem to párkrát v praze a Paní remcala ale bez jakýchkoli argumentů jenom kolik s tím má práce (holt systém je takhle nastavenej) dřív v době kdy nebyli chytré telefony jsem to dělal tak jak píšeš. šel jsem do nový pojištovny pak na depozit pak do starý pojištovny a pak zase na depozit (hrůza) ale od doby co to řeším přes e-pojištění tak takovýhle věci neřeším ale určitě být tebou tak zavolám předtím i do staré pojišťovny,že chci skončit třeba daj protinabídku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 FiFa_cze: Pokud chceš 12 měsíců mít tuhle pro levnější pojištění u další pojišťovny, asi to jinak neuděláš než jak píšeš. Počkej do 18.12., pak depozito, zrušit, vydají Ti doklad o bezeškodním průběhu a nová pojistka a vyndat značky. Oni jsou bídáci, teoreticky by Ti ji po měsíci mohli přepočítat, ale radši si vezmou víc. :-) Každopádně peníze ze staré pojistky Ti vrátí přesně ke dni vyřazení vozidla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Když to shrnu, když chcete zrušit pojistku a není to možné udělat ke dni výročí smlouvy nebo jste auto neprodali, tak lze takto: 1) již zmiňovaný depozit (celkem časově náročné) 2) dohodou s pojišťovnou (na to nejspíš nebudou chtít přistoupit), ale lze to takto provést 3) udělat "fiktivní" prodej auta, sepsat s někým smlouvu a s tou jít do pojišťovny (kdykoliv lze prohlásit, že "kupující" odstoupil od smlouvy) 4) a další možnost je myslím ta, že lze odstoupit od pojistné smlouvy do 2 nebo 3 měsíců od nějaké pojistné údálosti (tady ale nevím zda je přesně takto, možná někdo upřesní) 5) odstoupit od smlouvy do 2 měsíců od jejího uzavření Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Jenom bych k bodu č.3 dodala dle vlastní zkušenosti...Chtěli vidět velkej TP, kde bylo uvedeno, že je auto odhlášeno na jinou osobu, nějaká smlouva o prodeji je nezajímala, takže kdyžtak bacha na to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 No chtít můžou, ale nemají na to právo. To samé se smlouvou, když řekneš, že jsi auto prodal a smlouva byla ústní tak jim musí stačí podepsané čestné prohlášení že jsi auto prodala. Ale to je to už o dohadovaní. Já jsem to podle bodu 3 jednou udělal a smlouva stačila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aluška Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 U mě ženská ve wuestenrotu trvala na TP, jinak by mi povinný nezrušila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel505 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Odhlášení už není, takže jedině že by chtěli vidět TP, kde je novej majitel. A co by asi tak mohli chtít, kdybych auto prodal a nyní dal plnou moc a vše novému majiteli, ať si to přehlásí? Chce to zjistit, zda je to stanoveno zákonem a nebo jednotlivě podmínkami pojištovny, každá to může mít jinak. Já jednou rušil povinný v ČP a pani ze mě málem odvezli, že tam nejsou od rušení. Ale zrušila to. To už byla asi usměrněná, protože pár týdnů předtím jsem tam rušil úrazovku, a to mě mrzí, že jsem si to nenahrál, z fleku by ji museli vyrazit, za to co vypustila z huby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts