Přejít na obsah
test

Nové motory Blue HDi


Supetr
  • Peugeot představil nové motory, které splňují emisní normu EURO 6. Krom přídavné nádrže na AdBlue nabízejí i výrazně nižší kombinovanou spotřebu paliva.

    Vstřikování močoviny (AdBlue) je nejspíše jediný efektivní způsob, jak u naftových vozů splnit normu EURO 6. PSA není pozadu a již nabízí nové motory se zajímavými parametry. Jak funguje vstřikování AdBlue u PSA můžete zhlédnout na tomto videu:

Peugeot představil nové motory, které splňují emisní normu EURO 6. Krom přídavné nádrže na AdBlue nabízejí i výrazně nižší kombinovanou spotřebu paliva.

Vstřikování močoviny (AdBlue) je nejspíše jediný efektivní způsob, jak u naftových vozů splnit normu EURO 6. PSA není pozadu a již nabízí nové motory se zajímavými parametry. Jak funguje vstřikování AdBlue u PSA můžete zhlédnout na tomto videu:

Bude nabízeno hned několik variant. U dvoulitrů je nabízen výkon 110 kW (150 koní) a 133 kW (180 koní). Točivý moment dosahuje hodnot 370, respektive 400 Nm. Tato čísla odpovídají současným parametrům u předchozí generace motorů, ale pozitivně se nová konstrukce projevila na spotřebě.

Po přestavení nového modelu 308 se zdálo, že bude nabízen jen s naftovým motorem 1,6 HDi, ale není tomu tak. Dočká si i nového dvoulitru Blue HDi, té slabší verze. Kombinovaná spotřeba v tomto případě dosahuje krásných hodnot, 3,8 l/100 km. Produkce CO2 je jen 99 g/km. Do modelu 508 se bude dávat silnější varianta, kde papírová spotřeba činí 4,2 l/100 km.

Pro šetřílky bude k dispozici 1,6 Blue HDi 88 kW (120 koní) s rovnými 300 Nm. V kombinaci s modelem 308 dojde ke snížení kombinované spotřeby až na hodnotu 3,2 l/100 km. Produkce CO2 bude rekordně nízká, jen 82g/km. Jsou to lepší hodnoty, než nabízí konkurent VW Golf BlueMotion.

Pokud přijde sportovnější verze 308 GT, lze očekávat, že v něm se objeví silnější dvoulitrová nafta, která je zatím nabízena jen u 508. Ve vrcholné verzi „R“ lze očekávat 200 koňový, nebo dokonce 270 koňový, benzinový motor THP jako je v RCZ.

Všechny motory budou vybaveny šestistupňovými převodovkami. Případně bude možnost zvolit automat, ten bude klasický, robotické převodovky nebudou nejspíše vůbec nabízeny a skončí v propadlišti dějin.

I benzinové motory budou muset splňovat emisní normu EURO 6, proto je ve vývoji e-THP, které z objemu 1,2 by mělo produkovat výkon 96 kW (130 koní) a zároveň snížení spotřeby paliva. Bohužel nejsou žádné informace, zda se vůbec budou prodávat dvoulitrové benzinové motory. Vzhledem k enormním výkonům, které dosahuje 1,6 THP, nelze očekávat příchod motorů s větším objemem, nebo dokonce s větším počtem válců.

Porovnání nových motorů Blue HDi

Motory

1,6 Blue HDi - 88 kW (120 koní) - 300 Nm - spotřeba 3,2 l/100 km

2,0 Blue HDi - 110 kW (150 koní) - 370 Nm - spotřeba 3,8 l/100 km

2,0 Blue HDi - 133 kW (180 koní) - 400 Nm - spotřeba 4,2 l/100 km

*spotřeba se liší dle modelu, ve kterém je motor použit.



  Hlášení článek



Zpětná vazba uživatelů


Neexistují žádné komentáře



Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Přidat komentář...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


články

články

články

×
×
  • Vytvořit...