Přejít na obsah

JaKi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 3008
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    KADAŇ
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

JaKi's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. Díky za odborné pojednání. Asi to bude to chytré nabíjení. Jen k baterii. Původní byla 70Ah, 720A. Novou ( 12V, L3D, 75Ah, 800A ) jsem kupoval v Peugeotu a tudíž je do Peugeot / Citroen. Rozměrově je stejná. Prý je dávají standartně. Taky ji příležitostně hodím na nabíječku. Je řízená microprocesorem a tak nabíjí šetrně. Dává jen 4A a doba nabíjení je asi 8 h. Pak přechází do udržovacího režimu. Zásuvku zapalovače u řadící páky jsem si zapojil na trvalý proud. Samozřejmně přez 10A pojistku. Mám proto stálé mapětí - dobíjení mobilu a pod nezávisle na motoru a ekonomic modu. Ostatní jsem nechal jen při běhu motoru.
  2. Zdravím. Taky bych se podělil se skušeností. Vlastním 3 roky 3008 HDi 2.0 r. 2009 se 125tis. km. Mám v zásuvce zapalovače píchnutý digi. voltmetr a občas juknu na hodnotu. Po nastartování naběhne asi 12,8 V což je plné nabití baterie. Postupně pak nabíhá na 13,1 - 13,3V. Pak jedu z kopce bez výkonu ale s převodem a napětí vystoupá skokem na 14,8V. Jakmile šlápnu na plyn zase se vrátí. Zkoušel jsem dobíjet baterii chytrou nabíječkou a měla 12,8V. Při následné jízdě nebylo potřeba dobíjet, tak se drželo napětí na 12,7 - 12,8. Jsem elektromechanik a vím, že palubní napětí je optimálně 13,6V. Ale tady jsem nabyl dojmu, že do nabíjení zasahuje i počítač motoru a ve snaze uspory se snaží úporně dobíjet. Taky když auto stálo v zimě déle, pak napětí naběhlo rychleji. Podle tuho posuzuju kondici baterie. Mám 74 Ah a dva roky starou. Při staré se napětí drželo delší dobu na horní hranici. Pro některá auta je dnes 14,8 V i více normální napětí a ve spojení s bateriemi Silver Calcium to není na závadu přebíjení. Jen dříve odchází žárovky neb zde není žádná stabilizave sítě. Zatím jsem toto nekonzultoval se servisem Peugeotu - jede to a nabíjí tak co se staráte! Ale vím, že je lepší závadám předcházet než pak zůstaz na silnici. Zná někdo vysvětlení jiné než moje ?
  3. JaKi

    Nikdo s 3008?

    Vidím mé foto mého vozítka. Pravda ještě se seznamujeme - zatím najeto jen 10 000 km V pohodě zdolává každý kopec i pomalé šneky. Má trochu jiné vlastností a výbavu oproti předchozímu VW Golfu, ale je to pohodové svezení i na dálky bez únavy cestujících.
  4. JaKi

    Led svetlá?

    Chtěl jsem taky měnit žárovky v denním svícení za LED, ale problém s chlazením mne odrazuje. Jen se ale ptám: Při denním svícení ( poloha AUT.) mi svítí i zadní koncová světla. ( 4x 5W ) čož by asi nemělo. Jak se to dá upravit? 3008 r.v. 2009 V nastavení pomocí rádia jsem to nenašel.
×
×
  • Vytvořit...