Přejít na obsah

Marda728

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

O uživateli Marda728

  • Datum narození 22.4.1984

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    1997

Profilové informace

  • Město
    Lysá nad Labem
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Marda728's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ok, díky za radu, o víkendu na to mrknu.
  2. čepy jsou nově měněny, mám je tam asi rok a je na nich nalítáno jen 3t Km, táhla řazení jsou ok, dokonce mi jeden automechanik doporučil, abych je prostříkal WD silikonovým olejem, protože řazení šlo ztuha. Jak poznám která poloosa to je? Když za ni vezmu rukou, nevrklá se...
  3. Poprvé sem se s tim setkal, když jsem dal 4. stupeň a brzdil motorem zkopce, bez mačkání plynu a v zatáčkách tušim jen na jednu stranu a někdy více, někdy zase sotva znát. Hlavně když by to byla poloosa, tak z kabiny auta nedokáži odhadnout která z nich to je. Něco jako kdyby ti hučelo ložisko kola, tak se to dá hůře rozeznat, protože se ten zvuk rozléhá... Jen vím že je to na přední nápravě něco. Homokinetický kloub je součástí poloosy?
  4. přesně tak, dělá to když jde náprava zvolna, i při malejch otáčkách, např. když vyřadím na neutrál a nechám auto dojíždět plynule, bez brzd, tak to mlátí pravidelně, jakmile se náprava dostane do tahu, třeba při přibrždění, tak ne....
  5. Silentbloky čeho? Poloosa má jen manžetu a gufero, co já vím... Spíše se bojím aby to nebylo převodovkou, nebo tak něco, když jsem vyřadil rychlost a auto nechal stát a zacloumal s levou poloosou, tak se ani nehla, nebylo znát že tam je vůle, tak nemám šajnu o tom, co tam mlátí, sviňa jedna :-)
  6. Ještě dodatek: kolo pevně uchycené, čepy ok.
  7. Dobrý den, mám Peugeot 106 1,0 37kW r.v. 1997, třídíra, motor CDY... Problém je v pravidelném bouchání přední nápravy, při vyřazení rychlosti na neurtál, když je auto v pohybu, dále pak při brždění morotem, třeba zkopce, při lehkém zatížení... Toto bouchání se neprojevuje, pokud jde na nápravu větší tlak, třeba při brždění, nebo větším záběru motoru na nápravu. Kde může být problém a jak to řešit? Při zatáčení se taky bouchání zesílí. Napadá mne převodovka, poloosa??? Levá (krátká) poloosa má na sobě gumovou manžetu, je trochu opatlaná unikajícím olejem, řazení šlo ztuha, teď jde už lehčeji. Máte někdo praktickou radu, co by to mohlo být a jak si to mám opravit a jaké díly a kde objednat? Jinak auto je skvělé, nežere olej, malá spotřeba benzínu, celkem spokojenost. Najeto má podstivých 167t Km. Děkuji za rady.
  8. Brzdy jsem nakonec musel opravit ještě tím způsobem, že jsem demontoval komplet potrubí od brzdového válce, flexou odřízl shnilé pozůstatky šroubů, pro uchycení holendru ve spojích hadic, s brzdovým potrubí, naohybal jsem přesně nové potrubí a udělal komplet instalaci nových hadic, i potrubí a spokojenost, celé mi to zabralo asi 5 hodin práce, ale výsledek je dobrý :-)
  9. ten pístek byl malinko zoxidovaný z vnější strany, obrousil jsem jej tedy velice jemným pilníkem z vnějšku tak, abych nepoškodil jeho povrch natolik, že by krz něj tekla brzdovka, když jsem měl brzdič sundanej v garáži, tak jsem pístek sikama zandal, i když jsem musel trochu více zabrat, šlo to hůře, i když jsem jej namazal olejem. Je možné že by třeba vlivem tepla změnil pístek tvar a více v té díře drhnul? Zkusím ty trubky až seženu, tak vyměnit hadice vč. trubky a uvidíme jak se to změní, pak bych tedy ještě dokoupil asi nový pístek, když by ani toto nebylo zcela úplným řešením... Každopádně když jsem měnil těsnění, tak to těsnění pístku je velice blbě řešené, ta prachovka nevím jakým způsobem se nasazuje, ale systémem, že nejdříve prachovku do drážky okolo nádobky pístku a pak navlíknout na vnějšek pístku, je nemožné, protože při navlíkání na pístek, mi z té drážky opět vyskočí, udělal jsem to obráceně a pístek tam narval a těsnění se skříplo, byla v něm díra. Ostatní prachovky brzdiče, to šlo celkem hravě přehodit.
  10. Tak jsem vyměnil opravnou sadu těsnění, bylo trochu zpuchřelé, byla s tím docela práce a pístek nezatlačím ani po tomto výměnném zákroku, koupil jsem i tu hadici, ale jak zde výše píšeš, nelze to povolit ve spoji, kde je šroubení mezi hadicí a tou kovovou hydraulickou trubičkou, která vede do posilovače, desítkou klíčem jsem to nakonec silou užvejkal, tak sikama proti sobě a ani prd! Co s tím? Pořád to přibržďuje, napadá mě snad už jen, že když to nelze rozpojit, tak jedině koupit i novou kovovou trubičku, co vede do posilovače. Nemáte někdo šajnu o tom, kolik by stála?
  11. Tyjo ty hadice mi vrtaj hlavou, to by mohlo být, po odendání prachovky z brzdového válečku, byl váleček pěkný, čistý, nezrezlý, ale vyjížděl jen ven, při sešlápnutí pedálu a dovnitř už se mu moc nechtělo. Tak zkusím výměnu té hadice. A jak velký kus se tam musí pořídit? Je to někde směrem od posilovače řešeno nějakou spojkou? Nějakej maník od automechaniků mi poradil že to může být zavzdušněné, tak povoluji odvzdušňovák, kape jen čistá brzdovka, kterou tam mám pouze rok. Bez známek bublinek, či podobného. Ono mi přibržďuje i levé kolo, ale jen velmi lehounce, nemá to téměř vliv na tepelné zatížení kotouče. Brzdy jsem měl repasované před cca 2 rokama v servisu, ale jen mazali pístky grafitkou, měnili kotouče a destičky, hadičky zůstaly původní. Ještě dotaz: jak je řešen zpětný chod brzdných válečků, když pustím brzdný pedál a jak moc ztuha by to mělo jít při zmačknutí rukou směr dovnitř? [Edited on 3/4/14 20:07 by Marda728]
  12. Zdravím, dneska jsem jel po dálnici a najednou auto začlo házet. Když jsem dal neutrál, bylo jasně vidět jak pravé přední kolo brzdí, pak jsem zastavil a kotouč byl hodně vařicí. Doma jsem rozebral brzdové čelisti, zjistil že hlavní brzdový válec při sešlápnutí brzdového pedálu vyjede, ale když jsem jej přes prkno, tloukl kladivem zpět, nešlo to. Zjištěná závada že se prostě válec nevrací, sundal jsem prachovku, válec nezrezlý, jen nějaký bílý prášek u něj, podotýkám že kotouče a destičky mám nové, před rokem jsem to nechal měnit, ale pak jsem auto téměř nepoužíval a 7 měsíců stálo, najezdil jsem s tím jen 1000 Km. Teď se válec nevrací. Co s tím? Jak moc ztuha by se měl silou tlačení dovnitř vracet? Jak je řešen u tohoto zpětný chod dovnitř, při povolení brzdového pedálu? Jak to repasovat a co vše mám koupit? Děkuji za rady... [Edited on 2/4/14 21:41 by Marda728]
  13. Marda728

    Ventilátor topení

    ono cokoliv na Peugeota je trochu náročnější... Teď jsem měnil levé zrcátko a pravé repasoval, levé to byla hračka, ale to pravé tam pak nešlo dát :-( Mám natáčení mechanicky, pomocí lanek a ty lanka se mi vytáhly do interiéru a zpět směrem do zrcátka už nešly ani při komplet jeho demontáži a nasunováním kleštěma a když jsem to tam pak narval, tak natáčení už nechodilo, tak musim ručně, aspoň že to není tak časté, štelovat pozici zpětného zrcátka :-)
  14. Marda728

    hodiny na přístrojovce

    Když budeš šikovný, tak je to snadné, ale doporučuji odendat ten horní plastový rámeček, já jej jen odehnul a rupnul vpůlce, jak to bylo křehké a starší materiál :-(
  15. Marda728

    Vadné žárovky interiéru

    Jo, mám tam ty dráty napojené, jedná se o dva takové slabší. tak už jen sehnat budíky a hurá do mého Pežotka. Co myslíš, je to kompatibilní i s těma posledníma na 106, které už maj display?
×
×
  • Vytvořit...