Přejít na obsah

Ivkopivko12tka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    947
  • Registrace

O uživateli Ivkopivko12tka

  • Datum narození 22.5.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Gbely
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ivkopivko12tka's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

55

Popularita

  1. Ajajaaaaj, bol som odhalený No, už je zase nekde inde ...
  2. Predpokladám, že sa pýtáš čisto na motor a veci súvisiace s výkonom. U podobných 2.0 atmosfér kdosi kedysi vyslovil takovú formulu, že 1 koňská sila navíc stojí približne 100 EUR / 2500kč. Keď sa nad tým velmi orientačne zamyslím, plus mínus autobus to sedí. 1) Vačky - 11 000Kč 2) Kované písty + Ojnice - 23 000Kč 3) Kované ventily - 7500Kč 3) Zvody + výfuk - 20 000Kč 4) Úprava púvodní ECU - trebárs 8000Kč 5) Drobnosti okolo - 5000Kč Takovýto motor bez dalších úprav hlavy (púvodní ventily a ventilové pružiny, púvodné zdvihátka ventilú) má potenciál na 195-200k Spolu 74 500 - 2900 EUR Dálej by to byla 4klapka + príruba a príslušenstvo - 40 000kč, plne programovatelná ECU + kabeláž - 20 000kč a ladení ECU - tak 15 - 20 000Kč. Berem to tak, že otázka dalších 15-25 koní na mojém motore je teraz už len otázka vaček a doladeňá motoru (teda tých 15-20 000Kč).
  3. Dikes, sám ešte neviem, ako to ide - hlavne som zvedavý na odozvu plynu a či budú cítiť posledné úpravy aj iného charakteru. Tie čísla nie sú v dnešnej dobe bohvieaké, ale s 1000kg tvrdým malým autom je to znesiteľné Pred vianocami sa ešte riešia drobné dolaďovačky, keďže brzda dôkladne preverí každé auto a ukážu sa všetky slabiny, ale nič vážne - zalepiť a poistiť nejaké šróby, dorobiť držiak mierky oleja, sem tam niečo dotiahnuť, prerobiť odpojovač batérie, prerobiť držiak regulátra tlaku paliva, dotiahnuť lexan a snáď už od tej haraburdy bude zas pokoj do Apríla/Dubna Čo budem jazdiť a kedy, sám neviem ... možno aj nič, možno len sem tam niečo, hlavne slalomy. Najbližššie v ČR bude asi slalom do vrchu Násedlovice, v rámci Československého autoslalomu.
  4. Nebudem Vás naťahovať - výsledok je 211hp a 222Nm, straty len 24 koní (vraj normálna hodnota u kopcových aut s krátkym stálym prevodom, ľahkými brzdovými kotúčmi a malými kolesami). Limit sú bohužiaľ vačky - 264° so zdvihom tuším 10,5mm - viac vzduchu už sa tam pri ich cykle proste nevleze. Nejaké ostrejšie vhodné vačky dám zase niekedy inokedy, tieto boli za smiešnu cenu a už som ich mal nachystané v hlave. S takými 284 alebo 295° by sa mohlo podariť aj 240hp. Hlavne som chcel zvuk ITB a odozvu za plyn + konečne dobre zladený motor, ktorý by išiel pekne v celom spektre otáčok, výkon bol druhoradý. Prikladám graf:
  5. Všimol si si správne, nebol to ešte finálny pokus a konečný stav, ale môžem prezradiť, že 190PS to má len na kolesách
  6. Tak už vrčí! Od cca 1/3 videa pokus o záznam priebehu, ako to na takej záťažovej brzde vypadá a co to obnášá, resp. ja k velmi dostane auto "za uši"
  7. Asi nie je tajomstvo, že auto si mechanicky nerobím svojpomocne. Mal som v minulosti šťastie na známych, dnes už kamarátov, ktorí mi vo veľkej miere pomáhajú, a budem konkrétny a trošku sa rozpíšem. 1. Rival Car - Nové Zámky - autorizovaný predajca a servis Peugeot (dnes už Peugeot, KIA, Citroen, Suzuki). Na rozdiel asi od väčšiny autorizákov sú od začiatku sympatizatmi značky s pestrou históriou (začínali tuším na začiatku 90 rokov vozením najmä "exkluzivit" zo západnej európy) + im v žilách koluje benzín, takže jaký otec, takí 2 synovia - všetkých pohltil aj motoršport (zo zbierky môžem menovať množstvo 106 S16, 205GTi, 206RC, 306 S16, 306 Maxi, dokonca jedna 405 T16) = skúsenosti priamo s akou takou úpravou PSA áut pre závodné podmienky. Tu si občas chodím po rady a asi 50% všetkej roboty bolo urobené tu. 2. Stanislav Krivák / AKM Racing - veľa dlhšie pôsobiacich členov si ho asi pamätá, keď bol ešte aktívny člen PC a upravoval si vlákno o aute. V CZ a SR si myslím že patrí technikou auta k špičke (260k odbrzdených, na míru podvozek protlum a hromadu iného). Dá sa povedať, že on vyšlapal konkrétne na 306-tke pomyselný chodníček + neskutečne zručný a húževnatý človek (prvá svojpomocná GO motora prebiehala na sídliskovom parkovisku pred barákem ) Inšpiráciou sú pre mňa už hotové existujúce závodné špeciály, najviac asi ten Stanov s tým, že si robím ešte vlastný research, potenciálne úpravy diskutujeme a potom sa rozhodnem co a ako.
  8. Ivkopivko12tka

    306 HTB - Modrý Lev

    Nebaili ste sa, jaká byla možná príčina závady na prevodovke? Málo oleja, alebo dlhodobo nesprávná funkčnost spojky, alebo co k tomu mohlo vésť?
  9. Ivkopivko12tka

    306GTi-6 by Béďa

    Supr výsledek na STK, s príhlédnutím na to, že s pribúdajúcím věkem na týchto autách skúr či neskúr neco teče, a ked to neni prevodovkový olej, tak nejaká trubka od serva, a ked né od serva tak chčije rídení atď atď
  10. Uff, nepoteší. Právě pred nedávnem sem "renovoval" púvodnú kabeláž - vytáhnút z husík krkú, rozmotat, vyčistit, opravit, ošetrit a znovu zmotat spátky. Blbá robota, kým člověk nemusí tak na to nešahá.
  11. Jar - Leto 2018 194 xxx km Až na 1-2 krátke jazdy auto v tomto období stálo, najmä z dôvodov, že sa vekom blížim ku 30-tke a hromada spoločných známych sa buď berie, alebo sa im rodia deti, alebo oslavujú 30tky a teda víkendy padajú za obeť svadbám, rozlúčkam so slobodou, oslavám ale aj vypomáhaním rodičom s prácami na domoch a záhradách ... uff Na aute sa však priebežne, aj keď pomalým tempom priebežne pracuje: Diely - 4-klapka JENVEY + komplet príslušenstvo (príruba, vedenie, palivová rampa, držiaky, trumpety, snímače, box pre filter atď.) - ECU VEMS PnP PSA 2.0 16v XU10J4RS (RFS - Širokopásmová lambda BOSCH LSU 4.9 - Vstrekovače BOSCH 360cc - nové sviečky BOSCH - držiaky serva + alternátora - Odvetrávacia nádoba 2L - pancierové palivové hadice a koncovky + tlakové hadice pre servo - Tesnenie pod hlavu valcov Reinz - Nový motorový olej TOTAL Racing 10W60 - Nové náplne okolo - nový Li-Ion batéria EXIDE (starú budem mať v zálohe a na krátke štarty) - zámky nárazníka Práca - očistenie a prerobenie kabeláže motora - montáž ITB, kabeláže - výroba držiakov, príslušenstva - natiahnutie/výmena hadíc - komplet (palivo, servo, chladič) - odstránenie olejového termostatu pre lepší účinok chladenia olejového chladiča - výroba držiaku alternátora a serva - realokácia serva namiesto kompresora klimatizácie - nejaké drobnosti okolo TODO: - Naladenie motora / naprogramovanie ECU na valcovej brzde - Zazimovať - Zima 2018/2019 - výroba/prerobenie zadných ramien pre odklon 2,5-3° negativ + nesmie chýbať foto...
  12. Som rád, že táto "zmena" bola prijatá v drvivej väčšine pozitívne a ďakujem za názor/pochvalu!
  13. Len krátký update, tentoraz dizajnového charakteru. Vždy sa mi veľmi páčili pruhy Peugeot Talbot Sport, resp. Peugeot sport, ktoré sa stali ikonické pre závodné špeciály PTS v 80 a začiatkom 90 rokov. Som si plne vedomý, že farby sú vhodné a pôvodne navrhnuté pre biely podklad, no nevedel som odolať. Tak isto aj rátam, že nie každému sa toto bude páčiť, no po 7 rokoch a pri zvážení smerovania tejto 306 som nevedel odolať. Tu je výsledok:
  14. dobrá otázka. Zatiaľ som nemal príležitosť zistiť, čo si o tom myslia orgány. Auto jazdí veľmi málo, minimálne, tak sa tým prirodzene minimalizuje šanca, že ma zastavia, ale je to len otázka času, v zásade to môže prísť kedykoľvek. Viac krát sa mi stalo, že som míňal hliadku, ale nespustili sa za mnou, ani ma neodmávali na krajnicu ... keď to príde, určite to sem napíšem, ale myslím, že to bude na techničák + pokuta. Potom budem zvažovať, či mám auto kde odložiť a zvažovať, či chce mísť do vozíka ...
  15. Ak by niekoho zaujímalo - takto nakoniec vyzerá F2000 krídlo z uhlíkových vlákien na 306. Nasleduje ďalšia fáza ...
×
×
  • Vytvořit...