Přejít na obsah

Hardbass107

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

O uživateli Hardbass107

  • Datum narození 1.7.1987

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot Boxer

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Košice
  • Stát
    Slovenská republika

Hardbass107's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Hardbass107

    Origo Clarion a Helix Dark Blue

    Skús Pioneer. Aspoň u nás je lacnejší, ako Alpine a dovolím si tvrdiť, že hraje nad mieru. Mám AVH-P4200DVD napojené na 3 zosilnovače Hertz a som neskutočne spokojný...
  2. Hardbass107

    Origo Clarion a Helix Dark Blue

    Dá sa to zredukovať MDF krúžkom, ale je to zbitočné, podľa mňa. To radšej volím tam nechať originál.
  3. Hardbass107

    Origo Clarion a Helix Dark Blue

    Pořád lepší, než dělat zas celý nový plato. Danke. No ja by som to v originál pláte určite nenechal. Mal som 3-pásmo v 206tke v originál pláte a hralo to oničom. Koblih69 má pravdu, určite aspoň 10mm MDF, ak nie viac, ale také, aby ti ho uniesli úpony na bokoch. Ale záleží aj na váhe repra...
  4. Hardbass107

    p 406 break

    Skús niečo takého: http://www.autohifi-ady.sk/shop/product.php?id_product=1078 Repro tejto značky mám v aute (hoci nie basového typu) a som veľmi spokojný. Ja viem, že je to možno trošku neuveriteľné, ale od jedného \"veľmi hudobne založeného človeka\" som sa dopočul, že sub tejto značky o priemere 25cm v bassreflexovej bedni vytlačil na súťaži cca 140Db.
  5. Hardbass107

    307 hudba

    Takže tu to máte: https://plus.google.com/photos/113251334236991748579/albums/5722355915585455233?authkey=CMjCyaz5xbi_6wE Ak máte nejaké otázky, rád odpoviem.
  6. Hardbass107

    307 hudba

    Je to to najjednoduchšie, čo môžeš urobiť. A to myslím smrtelne vážne. Zajtra to môžem odfotiť a môžem to sem hodiť, ak chceš.
  7. Hardbass107

    307 hudba

    Neprišiel som tu dávať rozumy, ale dávajte si pozor ľudia. Prívod treba ťahať tam, kde nie je riziko preseknutia kábla a následného požiaru. Ja viem, tie vety typu \"veď mám poistku\" už poznám, ale pokiaľ je potrebná výkonnejšia poistka, ako napr. 80A a viac, tak to nemusí pomôsť. Nie jedno auto som videl zhorené kôly zle natiahnutým káblom. Treba nájsť vhodné miesto v priečke medzi motorom a kabínou. Najlepšie je ťahať cez prechodku pre prívod od motorovej časti, ale pokiaľ ťaháte niečo hrubšie (ja som konrétne dával 55mm2 kábel), je potrebné prevŕtať predelovaciu priečku, natiahnuť kábel a použiť nehorľavý silikón na odizolovanie. Vŕtal som pod posilňovačom bŕzd a višiel som v kabínie tesne nad pedálmy. Je tam dosť miesta, takže celkom v pohode a aspoň som nemusel hľadať priestor v palubovke na natiahnutie káblu. A čo sa týka tých reproduktorov, v 307čke je dosť málo priestoru na repro v dverách a prichytenie na plech je trošku problematickejšie z hľadiska odvetrávania samotného reproduktora. Ja som to vyriešil jednoduchým spôsobom. Repro som nechal v tapacíre, ale medzi repro a tapacír som umiestnil 8mm MDF krúžok a za repro 30mm MDF krúžok. Tie krúžky dobre pohltia rezonanciu a dosť to \"skvalitní\" zvuk. Netreba zabudnúť na Dynamat alebo STP (čo je lacnejšia alternatíva, ale kvalitou skoro to isté, ako Dynamat) a vytlmiť nie len plech, ale aj samotný tapacír. Ja mám v predu Hertz HSK 165 (150W - RMS/300W - MAX) napojené na Hertz EP4 (4x60W - RMS) bez orezania a apsolútne to nerezonuje.
  8. Hardbass107

    Audio sada pro 206XS

    No ja mám v aute zosíky, čiže nepotrebujem ladenie cez rádio. Lepšie je ladiť za zosíku, ako na rádiu, môj názor. A pokiaľ máš kvalitnú nahrávku a kvalitké audio, tak ti EQ netreba. Ja ho nevyužívam vôbec a mám krásne výšky, stredy aj basy.
  9. Presne tú aj používam. Ďakujem za rady. Keby niekoho ešte niečo napadlo, dajte vedieť.
  10. Trafil si do čierneho. Nie si sám, ktorý mi presne toto poradil. Sviečky sú v pohode a rampu som ešte nekontroloval, takže na to sa asi najskôr pozriem, ale nezdá sa mi to, pretože predtým som mal 206 1,4e, kde sa mi odpálila rampa a prejavovalo sa to úplne inak. Vypadávali mi válce a podobne. Sacie je v poriadku, to viem určite. Čo sa týka výfuku, tak s ním mám problémy, ale čo sa týka technického stavu je všetko v poriadku. Najskôr je to podľa mňa klapka alebo váhy vzduchu a to spôsobuje ten úbytok výkonu. No a čo sa týka toho čidla teploty chladiacej kvapaliny, to je asi ďalšia vec, ktorá pôjde na výmenu. Záhadou je ale to, že aj po výmene toho čidla mi po určitom čase vyskočí to isté chybové hlásenie, ale v takomto znení: čidlo tlaku vzduchu v sacom potrubí (trvalá chyba) - nepomer. A to podľa mňa robia váhy vzduchu (môj laický pohľad).
  11. Hardbass107

    Audio sada pro 206XS

    Počul som už dosť veľa názorov na autorádiá a ich zvuk resp. kvalitu zvuku. Mám taký pocit, že som sa tu niekde dočítal dokonca aj to, že každá značka zahraje jeden žáner lepšie a ten druhý zasa horšie a to nepopieram. Ja som svoju hudbu ladil aj do výkonu a aj do kvality. Ja mám Pioneer AVH-4200DVD s HSKčkovými HERTZami a to je podľa mňa taká zlatá stredná cesta, čo sa zvuku týka, hoci finančne náročnejšia. Ale musím podotknúť jednu vec. Pokiaľ chceš so svojich reprákov vytiahnuť aj niečo viac, ako len kvalitu pri malom výkone, jednoznačne choď do zosilu, nie len vymeniť rádio. To je bez debaty. A ešte jedna vec. Spomínali ste tu LOUDNESS. Pokiaľ chceš aj so slapších reprákov vytiahnuť niečo viac aj čo sa týka kvality a aj sily, nikdy nbepoužívaj ani LOUDNESS, ani EQ. Všetko na flat a vtedy ti to dá to najlepšie pretože každým prestavením či už EQ alebo zapnutím LOUDNESS posúvaš celú zvukovú krivku, čím ju deformuješ a to spôsobuje stratu kvality zvuku. Nehovoriac o tom, že stačí, keď pustíš do sériových repro 5W so zapnutým LOUDNESS, dobre že ti nevyskočia z dverí a o kvalite sa v takom prípade ani nedá rozprávať.
  12. Hardbass107

    Peugeot 207 SW

    No subwoofer by si tam vedel napojiť, ale určite nie cez toto, lebo to je vstup a nie výstup. Pre napojenie zosilňovača alebo subwoofera potrebuješ výstup z rádia a keďže pochybujem, že sériové rádiá majú výstup na zosilňovač, potrebuješ urobiť výstup z koncového stupňa, čiže s káblov, ktoré idú od rádia do reproduktorov. Najlepším riešením je strihnúť káble na repro a nadpojiť káble na prívod signálu do zosilňovača. Ale dávaj si pozor. Potrebuješ totižto zosilňovač, ktorý má HI LEVEL vstup, pretože keď napojíš výstup z koncového stupňa autorádia na cinčový vstup (čiže LO LEVEL) zosilňovača, tak ti zhorí buď jedno, alebo druhé.
  13. Zdravím páni. Mám menší problém. Pri studenom alebo zohriatom motore mi na voľnobehu skáču otáčky (nestúpajú nad neutrálne, ale klesnú a znovu vyskočia hore). Nie je to veľmi viditeľné (ručička sa skoro ani nepohne), ale počuť to a niekedy to zachádza až do takých extrémov, že mi skoro zdochne. Druhý problém je, že pri akejkoľvek rýchlosti mi pri vytlačení spojky zdochne motor (proste akoby ste za behu vypli zapaľovanie). Proste akoby nevedelo \"ubrzdiť\" padajúce otáčky. Niekedy mi len padnú asi tak na 200 a skočia hore a niekedy ich neubrzdí a zdochne.Nehovoriac o tom, že je cítiť pokles výkonu a motor sa správa nekultivovane pri rozbiehaní a preradzovaní v nízskych kvaltoch. Bol som u svojho mechanika, napojili sme auto na počítač a vypísalo zhruba niečo také: čidlo tlaku vzduchu v sacom potrubí (čiastočná chyba). Vymenili sme čidlo, resetli riadiacu jednotku a za tri dni bol problém späť. Tak som skúsil, či to náhodou nebude v magnetickom snímači otáčok, ale ani to nepomohlo. Tak som šiel do Peugeotu a tam mi povedali, že to čidlo, ktoré som vymenil, je vadné. Vymenili mi ho znova, nabehal som asi 200km a zatiaľ mi nezdochlo, ale otáčky kolýšu stále. Hoci nie až tak, ako predtým, ale kolíšu. Rosprával som sa s mnohými ľudmi a nik mi nevedel poradiť. Každý mi tvrdí, že to môže byť od klapky a váhy vzduchu cez lamda sondu a AGR ventýl všetko možné. Chcel by som vbedieť, či sa tu niekto s takým niečim nestretol. PS: Ak by sa táto téma už opakovala, tak sa ospravedlňujem, ale keby som to mal všetko prezerať, tak tu strávim asi týždeň... Vopre ďakujem za akúkoľvek radu.
  14. Hardbass107

    2 DIN AUTORADIO DO P406

    Ono sa to tak ovládať aj dá. Pozri si diplay k tomu rádiu a pri ňom máš napísané, že pre ktoré modely to je určené a ktoré modely s tým displayom vieš ovládať. www.pioneer.eu Tam nájdeš celý pokec... Viem to, pretože ja som si chcel dať LCD originál k môjmu rádiu do opierok a rádio sa dalo ovládať aj cez tie diplaye. Asi pred 10 rokmy mal môj otec v aute prvé DVD, čo vyšlo od Pioneer a pracovalo to spôsobom: 1x rádio s DVD mechanikou 1x rádio s výklopným LCD bez mechaniky a samotné rádio s mechanikou si vedel ovládať aj cez to druhé s výklopným LCD, pokiaľ si dobre pamätám...
  15. Hardbass107

    2 DIN AUTORADIO DO P406

    Tu máš jedno z mnoha... http://www.autohifi-ady.sk/shop/product.php?id_product=422 A displej si tam vieš dohodiť v podstate aký len chceš. Aj monitor z PC. [upravil dne 21/3/11 11:26 AM Hardbass107]
×
×
  • Vytvořit...