Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Naše nová třitisíceosmička


ospalej

Recommended Posts

Ahoj, 

od konce ledna máme objednanou novou 3008. Motor 2.0 HDi 112kW, v černé barvě a ve výbavě Allure.

Datum předání dle objednávky je 20.4. Tedy už v pondělí. Bohužel, do dneška nemám od prodejce žádné info o stavu objednávky a upřesněný den předání.

Asi tam hned v pondělí naběhnu, protože už se fakt nemůžeme dočkat a jsme z toho na prášky.  :D

 

A hned jim také vytknu, že ne jejich telefon uvedený na stránkách dealer.peugeot.cz se nedá dovolat.

Upraveno uživatelem ospalej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pondeli jsem navstivil autosalon abych tedy zjistil, v jakem stavu nase objednavka je. Po dlouhem cekani, protoze prede mnou byli jeste dva zakaznici, jsem se dostal na radu. Vysvetlil jsem prodejci o co jde, postezoval jsem si, ze takhle si tu komunikaci nepredstavuji (viz vyse) a potom, kdyz prodejce proveril stav objednavky, jsem zustal sedet s vyrazenym dechem.

Auto ma status "ve vyrobe", takze mi nikdo neni schopen rici, kdy bude dodano. Az se pry zmeni status na "vyrobeno" tak pak bude asi do 14 dnu v CZ. Takze cekat budeme jeste mozna 3 tydny, mozna mesic, mozna dele.

A to se pri objednavce ptali, jestli chceme dodaci termin zkraceny nebo bezny. Nakonec, ani 3 mesice po objednani, v den planovaneho predani nikdo nevi kdy auto bude. To je smutne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
  • O 4 týdny později...

Tak jsme pazouta vyzkouseli na delsi ceste. V sobotu vecer jsme se vratili z Italie a auto jelo celou cestu jako vino. Zatimco v okoli bydliste moc tritisiceosmicek nevidam, v okoli Caorle jich jezdilo cele hejno :-)

Trosku praktickych informaci:

Tankoval jsem u OMV v rakouskem Villachu za cenu 1,144€. Po prepoctu mi vysla cena nafty cca 31,18Kc. Tedy, v Rakousku je nafta aktualne skoro o korunu levnejsi nez u nas. Cena myta za dalnici od rakouske hranice po  vyjezd Latisana je 11€.

Spotreba podle pocitace 5,9 l na 100 km. Jsem zvedavy, jestli to bude souhlasit se spotrebou na zaklade vypoctu dle tankovaneho paliva na stojanu u pumpy.

Upraveno uživatelem ospalej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele na kuny lepší než sprej který jen "zasviní " vše postříkané a chudák potom někdo kdo se má v tom motoru hrabat. Je jednodušší efektnější a konečně i levnější vzít mýdlo vyvrtat do něj dírku a elektrikářskou páskou ho přivázat k vodní hadici jak se ohřívá a chladne tak to těm potvorám chlupatým smrdí a nelezou do motoru. Mám to vyzkoušené už na asi 6-8 autech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 4 týdny později...

Dnes přišel poštou dotazník od Peugeot ČR s.r.o. Chtějí vědět poměrně hodně informací a jak jsem tak přemýšlel nad odpověďmi, tak jsem se dopracoval například k těmto faktům:

  • na auto jsem čekal od data objednání celkem 13 týdnů;
  • auto bylo k převzetí připraveno až 10 kalendářních dní po stanoveném termínu;
  • na autě hodnotím kladně vzhled, robustnost, výbavu, osvětlení okolí při nastupování, osvětlení interiéru, spotřebu, jízdní vlastnosti, HUD display a také akceleraci (vzhledem k hmotnosti je opravdu skvělá);
  • co mi vadí je nedostatek prostoru na odložení drobností a malá schránka u spolujezdce;
  • v části dotazníku věnující se mému bydlišti nepočítají s Vysočinou :-)

Za ty necelé 4 měsíce, co tohle auto máme, zjišťuji, že se mi líbí čím dál tím více. I když vzhled způsobuje u některých lidí emotivní reakce - ať už nadšené nebo zhnusené - faktem je, že to auto je (alespoň do teď) opravdu skvělé. Klidně bych si je objednal znovu.

 

Dotazník

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

tak jsem včera objednal zimní obutí. Zatímco před lety jsem měl na všech autech vždy Barumky nebo Matadory tak od roku 2012, kdy jsem koupil 308SW, jsem přešel na Continental. Tehdy jsem poprvé na zimu obul sérii ContiWinterContactTM TS 850 a musím říct, že to byla fakt bomba. Auto sedělo naprosto perfektně a gumy nebylo vůbec slyšet. Žádné vysoké opotřebení pneu jsem nezaznamenal. Vždy jsem na těch gumách odjel 2 zimy a po druhé zimě jsem je přes léto "dojel".

 

No, a jak jsem tak koukal po těch internetech, tak jsem narazil na Nokiany za slušnou cenu. Takže letošní zima s novým mazlíkem nebude na Continentalech, ale na Nokianech. Konkrétně těchhle:

http://pneumatiky.heureka.cz/nokian-wr-d4-225-50-r17-98v/

 

A jsem zvědavý, jak se na nich auto bude chovat. Věřím, že finové vědí, jak udělat dobrou zimní pneumatiku. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj,

 

Krásne je veru. Tie zadné svetlá po FL by som si hneď "požičal" :-) Inak aké jazdíš asi trasy? Pozerám, že máš cca o liter nižšiu spotrebu ako ja. Že by až taký pokrok? Alebo automat?

 

Inak za chvíľu budem tiež riešiť kúpi zimných pneu, ale ja asi zostanem verný continentalom. Uvidíme. A na jar zase nové elektróny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...