Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefunkční blinkr v předním světlometu


qx123

Recommended Posts

Zdravím, poslední dobou mi přestal blikat pravý blinkr v předním světlometu-tím blikala kontrolka na přístrojové desce rychleji. V první řadě jsem vyměnil žárovku za jinou, nepomohlo. Všiml jsem si, že světlo má vypálený plíšek uvnitř plastové objímky, která se zasouvá do světlometu. Jelikož světla byly již zažloutlé, investoval jsem a pořídil komplet nové. K mému překvapení blinkr stále nesvítí. Občas problikne, když zkouším mírně štelovat plastovou objímkou ve světle. Vypadá to jako špatný kontakt, ale světla jsou nová :-( Nemůže být problém například v páčce pod volantem? Mnohokrát děkuji za každý názor a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj keď to vyzerá veľmi nepravdepodobne, pokiaľ naskočí pri pohybe objímky vyzerá to na zlý kontakt napriek tomu, že svetlo je úplne nové, nebolo by to v dnešnej dobe nič výnimočné, žiaľ dnes už nový diel nie je záruka 100% funkčnosti, možno si mohol napísať aj výrobcu svetla. Samozrejme treba poriadne zkontrolovať aj káble a hlavný konektor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výrobce nového světla je TYC. Nicméně u starého světla(originál) jsem zkusil použít zdravou objímku ze druhého světla a problém byl úplně stejný. Pokud by byla chyba v kabelech, jak nákladná je oprava v servisu? Je možno vyměnit pouze hlavní kabel ke světlometu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě tohle samý dělala 807, pomohla výměna objímky. Kupoval jsem ji nedávno v Peugeotu za 196,-. Objímka je stejná pro 307 i 807.

No mně začal taky "blbnout" levý blinkr,někdo už s objímkou něco zkoušel :-/ a když jsem volal do Peugeotu byla mi řečena cena 280 nebo 380 Kč,že jsou dva druhy....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Nevím jestli je to ještě aktuální. Mě se tohle stalo taky a jak už zde bylo řečeno ohnul jsem trochu ty plíšky a blinkr funguje v pohodě. Dokonce se mi ten jeden plíšek zdál trochu opálený.

Upraveno uživatelem pajamar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Taky me to zlobilo vepredu u ridice kdyz jsem napatici zatlacil tak sel jinak ne zjistis ti kdyz oddelas ten gumovej tesnici krouzek. Vyresil jsem ti tak ze tavnou pistoli jsem zevnitr nad ty jazycky udelalbobky aby to vic tahlo ke svetlu a jeto ok a zadarmo!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
V 2. 3. 2015 at 18:52, kirkiz napsal:

Mě tohle samý dělala 807, pomohla výměna objímky. Kupoval jsem ji nedávno v Peugeotu za 196,-. Objímka je stejná pro 307 i 807.

Můžu se zeptat, kde jste je kupoval? Nám se snaží teď všichni namluvit, že musíme vyměnit celý světlomet. Přestaly nám jít oba přední blinkry zaráz, manžel už to několikrát spravoval (pájel) a teď už nefungujou vůbec. Na netu pořád nemůžu nic najít, asi jsem úplně levá... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak je vypálený kontakt na objímke žiarovky tak logicky bude vypálený, alebo aspoň prehriaty (zafarbený do modra) aj jeho protikus vo svetle, takže výmenou iba objímky (alebo prípadne opravou pájkovaním)  musíme počítať s tým, že problém sa po krátkom čase objaví znova, pretože sa kontakty prehrievajú až sa opäť prepália. Bohužiaľ tým trpeli asi všetky modely z tých rokov ( neviem ako sú na tom dnešné ), jednoducho tie kontakty sú príliš slabé, preto je dôležité ich udržiavať v bezvadnom stave ešte kým sú v poriadku, po prepálení je jediným spoľahlivým riešením výmena celého svetlometu. Samozrejme viem koľko stojí a tiež sa ich budem snažiť zachrániť opravou ale nakoniec nezostane iná možnosť ako nový. Prekvapil ma ale prístup v príspevkoch hore, predsa keď si kúpim nový svetlomet a niečo nefunguje, tak sa do toho nesnažím vŕtať ale reklamujem, reklamujem a reklamujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Já ty držáky u 607 měním každý rok, nejvíce teda levý, zrovna dneska se zas přihlásil. A taky už se mi stalo, že jeden origo Peugeot, výroba Valeo nešel do světla strčit. Když jsem je kupoval tehdy u jcparts tak pán říkal, držáky do blinkru, no jo, ty prodávám každou chvíli.

     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono tých držiakov je viac druhov, minimálne dva druhy určite, keď som to chcel raz v citroene objednať tak mi to ani nechcel bez VINka objednať lebo ich je viac druhov. No a to ešte potrebuješ vedieť, či to svetlo nebolo náhodou vymenené za značku, v ktorej je práve ten iný. Opálené kontakty ak nevymeníš aj protikus (celé svetlo) tak zachviľku budeš meniť znova, preto asi najlepšie bude urobiť ten bypas jak tu píše  vyššie P607Olda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...