Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plašič kun


rholota

Recommended Posts

Dobrý den. Jelikož kuny dělají v prostoru motoru pěknou neplechu, tak jsem pořídil plašič KEMO M176 (ultrazvuk+elektrošoky). Řeším teď problém, kam s ním. Nemá někdo zkušenost? V okolí baterie není moc prostoru a ani míst kam by šel upevnit. Stejně mám i problém kam šikovně umístit kapotový spínač. Mám P5008 celkem nově a nemám ani schéma elektriky. Mohl by mi někdo poradit kde (v motorovém prostoru) se mohu připojit na v návodu plašiče uváděnou svorku 15 - mělo by to být pravděpodobně 12V po zapnutí zapalování (odpojení rušiče při jízdě).

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem kuny vyhnal silikonovým olejem ve spreji. Ač jsem si to ani ve snu nemyslel, tak jsem timto olejem nastříkal plasty okolo motoru, abych je naleštil i kvůli stopám od kun a protože byly mdlé a zaprášené. A od té doby tam žádné stopy nejsou. Vždycky se mi tam proběhly v zimě. A jak je tam na začátku zimy najdu, tak nastříkám olej, vyleštím plasty a je na dlouho klid. :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud máš ještě zájem o zapojení a umístění plašiče, dej mail, pošlu ti fotky a popis jak na to. mně to dělali ve značkovém servisu takže by to mělo být v pořádku. mám jen ultrazvuk bez šoků. je to zaplý pouze když auto stojí a je vyplej motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nám překousala Kuna ve Fistě kabely ke svíčkám, motor byl postříkán sprejem, ale už dele jak pul roku, takže ji to už asi nevadilo, chodila tam dlouhodobě a přehryzala to až po delší době, koupil jsem dva bloky do WC Domestos, jak piše Marcel a na motoru není od kuny ani stopa, předtím to bylo pořád poťapaný.

 

To samý 406, postříkaný, elektronický ultrazvukový plašič a stějně tam chodila a dělala ťapky, naštěstí nic nežrala, po zavěšení oněch dvou WC valečků tam neleze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...