Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klepání podvozek Peugeot 106 1.5D


Jarda79

Recommended Posts

Dobrý den všem.Prosím o radu,nebo info pokud to již někdo řešil.Jedná se o to že cca před měsícem mě na mé 106 začalo něco vrzat na levé straně od nápravy.Když jsem to ohlížel na spodku po druhé ,tak jsem vzal WD a prostříknul všechny silentbloky v rameni,protože to vypadalo,že to vrže tam a také vše ustalo,jenže od tý doby,když  zabrzdím,nebo se rozjíždím z křižovatky,tak mě tam něco lupne,jako by tam byla nějaká vůle a vždy se tam něco posunulo.jen tak běžně jsem to zkouknul a nic tam nevidím,nemáte někdo podobnou zkušenost??Prostě když zabrzdím tak to lupne a posune jedním směrem a když se rozjedu druhým směrem.Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko radit takhle na dálku. Prostříkání silentbloků nic neřeší. Jsou vyplněné gumou, která pokud je roztrhaná je potřeba vyměnit. Není tam žádný třecí styk, který by se mohl namazat. Horní uložení tlumiče by se ozvalo spíš na nerovnosti a poloosa v zatáčce. čepy jsou OK?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ramena jsou měněna cca před dvěma lety,ale mají již 35tis a jsou to MOOG.V neděli to zvednu a podívám se na ty gumy v ramenách jestli není nějaká už urtžená,ale na starých ramenech se už protáčela,ale takové zvuky to nedělalo.Předpokládám,že ty nová ramena asi nevydrží to co original...

Upraveno uživatelem Jarda79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak takovej tlumivej divně skoro vrzací zvuk sem měl na dřívější 106 a tam bylo uložení tlumiče ten vrch ta miska s uložením už v háji :) tak zkusit případně ještě přes díru přejet nebo něco takovýho jestli to nebude ono dělalo mi to i při zatáčení např nebo při rozjezdu před řidičem u kola. tak uvidíš pak tu napiš jestli něcos našel :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to měl zvedlé a nic jsem tam nenašel.Ramena jako nová,silentbloky bez jediné trhliny,nikde žádná vůle a přeci tam je.Nevím možná reakční silenblok převodovky pod ní je docela už ko,ale nemyslím že by to dělal on,když to dělá i při brždění.No uvidím ,jak se to vyvine,zatím to budu pozorovat.Ještě mě napadlo měl jsem problémy s povolováním matice co je utažen tlumič v tý trubce těchlice,ale již rok to nezlobilo a cca před měsícem jsem ji zkoušel dotahovat a ani se nehla,nebo homokineťák ale to nevím,jak diagnostikovat.No ještě by to mohl být táké čep,jenže přes díry,nebo zde je cca 2km kde jezdím přes kostky tak to ani nelkepne.

Upraveno uživatelem Jarda79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyby to byl kloub tak to bude cvakat a bude dělat randál :) video asi nejde udělat nebo zvuková stopa ? a čepy řízení a ostatní + kloubovina ? a těžítko na poloose (nejsem si ted jist zda tam je) tak jestli neprokluzuje na poloose taky když je vyjetý tak pak lítá jak chce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem zjistil (při dlouhé jízdě cca 50km v kuse) pokud zpomaluji nebo udržuji rychlost ozývá se vibrace a vibruje volant jako bych přejížděl přes středovou čáru.

Při ostrých zatáčkách mi klepe (kolech) ať levé nebo pravé, začíná se zhoršovat.

Po odstávce od levého předního kola ozývá zvuk jako by drhlo kolo o podběh (nedrhne, místa tam je dost) po 1km vše ok. 

 

Děkuji za vaše rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...