Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Knihomo koutek


HonzaRez

Recommended Posts

Zdar, tak když tu máme hudební (i když je to někdy diskutabilní), filmový (dejme tomu), tak to chce ještě knihomolský koutek. Pochlubte se, co vás vzalo, co byste doporučili nebo naopak nedoporučili, klidně doporučte i nějaké odstíny, je tu svoboda, ale pak se nedivte, když se tu ostatní svobodně posmějou...

 

Jo a na Oukro fungoval nejen pokec o filmech a knihách, ale i téměř stoprocentní poradna typu "pamatujete si... jmenovalo se to.. hrál tam ten..." a podobně. Takže bych to rád zkusil i tady, je tu spousta moudrých lidí, takže proč ne. Tažte se, nejen v tomto vlákně, ale i v těch filmech, třeba se najde apmětník a poradí...

 

A abych začal, rád bych si vyslechl názory ostatních na zatím poslední počin Maestro Umberto Eco Pražský hřbitov... Co vy na to? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ujíždím na knížkách od Kinga, zatím jich mám přečtených asi 38 ;)

V poslední době jsem četl sérii Harry Hole (autor Jo Nesbo), mám přečtenýho komplet Kulhánka a dost se mi taky líbila série Lovci monster (autor Larry Correia).

 

Kdysi dávno jsem četl sérii tuším čtyř nebo pěti knížek (sci-fi) o jakýchsi chlupatých červech kdesi v galaxii a nemůžu si vzpomenout na název, protože bych si to klidně přečetl znovu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

King je super! Z knihy Rbitov zviratek jsem v tech 12letech nebo kolik mi bylo tenkrat, mela mnoho noci nocni mury :-D osobne ale miluju vsechny knihy o Zaklinaci od Andrzeje Sapkowskeho. Tolkienova dila, Kingova tvorba a podobni mam take velmi rada... Celkove jsem hodne na fantasy, horory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro milovníky detektivek zásadně nedoporučuji:

Název:                      Bohové a bestie
Autor:                        Denise Mina

Již dlouho jsme nečetl tak nesmyslnou knihu. Navíc má v záhlaví prognózu, že jde o jednu z nejlepších nových knih.

Tak jsem se nechal nalákat, ale naprosto zbytečně. Sice jsem to dočetl, ale jen s přemáháním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já toho mám rozečtenýho hodně, teď čtu Star Wars,vše co jsem sehnal, dál čtu knížk Arnolda Schwarzeneggera, Gears of war podle hry na xbox. Jinak čtu spíš knihy o hudebních kapelách,mám za sebou Kiss, Iron Maiden, Marilyn Manson, Michael Jackson. Jo a ještě se mi líbil Schindlerův seznam :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V noci jsem se vzbudil a nemohl spát a tak jsem, představte si, vytáhl z knihovny první díl Vinetou a skoro celý jsme ho do rána přečetl. Vrátil jsem se do dětských let. Paráda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já momentálně čtu Červeného trpaslíka a super,což je zajímavé,jelikož seriál mě nebavil :D Předtím jsem sfoukl asi 15 knížek od Miroslava Žambocha,fantasy sice není můj šálek kávy,ale ten Žamboch mě chytil.Co mě teda absolutně zklamalo jsou knížky od Jo Nesba.Nuda,nuda,šeď,šeď. Předvídatelné zápletky a od poloviny knížky člověk většinou ví kdo je vrah.Prostě jeho styl psaní mě nesedí.Co mám hodně rád jsou knížky od Haška.Hlavně pro tu neskuktečnou nadčasovost.Jeho povídky jsou jako by je psal dnes.Třeba taková povídka Obecní volby to nemá chybu.Ale perfektní jsou téměř všechny,až mám občas pocit,že ty ku..y z vlády je čtou a pak si z nich berou to co Hašek kritizuje a zavádí nám to do života.Ale potřeboval bych tak tři životy navíc.Mám tady 36 818 e-knížek a asi to nestihnu přelouskat.Samozřejmě tam bude spousta kravin,ale člověk to musí aspoň začít číst,aby zjistil jestli ho to bude vůbec bavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...

Tento tyzden som absolvoval zivotopisnu knihu v audiopodobe o zakladatelovi firmy apple Stevovi Jobsovi od Waltera Isaacsona. Musim povedat ze ma ta kniha bavila nadstandartne i ked som k nej prisiel uplnou nahodou a vobec som netusil co je to zac. Je to fascinujuci pribeh o cloveku s neuveritelnou energiou , nasadenim a vierou v seba sameho. Odporucam :)

Mimochodom v absolutne skvelom podani Martina Stranskeho. Tusim nahovoril aj knihu Eragon ktoru som si pred casom tiez vypocul.

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nee, Duna to určitě nebyla, knihy byly zhruba formátu A5 a byly tuším 4. Šlo tam o jakési spřátelení s těmito červy, pokud si to správně pamatuju ;)

Neměl hlavní hrdina problém s velkou gravitací, než na kterou byl zvyklý? A nebyl tam nějaký pokrm zvaný "chrenoj"? Ze série takových menších knížek se mi vybavilo zrovna toto....

 

Jinak cokoliv od E.M.Remarqua, cokoliv od A.C.Clarka, Nonstop od Briana Aldise....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tento týždeň mám za sebou Červeneho kapitána od Dominika Dána samozrejme v audiopodobe skvelého Jozefa Vajdu. Aj keď sa nemôžem zbaviť pocitu že v tejto knihe sú paralely z Da Vinciho kódom je to veľmi dobre stráviteľný počin. Príjemne ma prekvapila. Mimochodom moja prvá kniha od slovenského autora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...