Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 hdi nebo 2.0 hdi


lud3k

Recommended Posts

Obvykle dostaneš odpověď, že 1,6 je slabý. To píšou ti, kdo ho nemají. Já tvrdím, že stačí, a to i na těžší auto (5008, Partner).

Jistěže 2,0 je silnější, ale 1,6 zase méně žere, obvykle minimálně o litr. Také je nižší pojistka a rozvody až po 240 t. km. Takže se rozhodni sám.

 

Ale vezmi do úvahy i benzín, 1,6 a dokonce i 2,0. Benzínová auta jsou mnohem méně olítaná (často rodinný miláček) a kupní cena je znatelně nižší, než u dieslu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) ha to zas bude slovní přestřelka :bacha

Měla jsem 306 1,9 TD, takže jsem jako další auto chtěla rozhodně motor 2.0 HDi, ale sehnat ho ve 206sw s dobrou výbavou, nemožný :nevim ,

takže jsem se nakonec "spokojila" s 1.6HDi a zatím su maximálně spokojená, jak to jede mi bohatě stačí a jezdím průměrně kolem  4,5l/100km.

Spíš ti bude spousta členů psát, že se 1.6HDi hodně ser..., ale já ťuk ťuk naštěstí zatím vše OK a to ho mám víc jak rok a najeto s ním skoro 15tis. km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz budes mit moznost dostat se k VIN kodu pred koupi, tak si zjisti jestli mas vstriky od Bosche nebo Siemensu. Od toho se odviji ostatni dily. Pouzivali se obe znacky, ale lepsi na udrzbu a servis je bosch. Jinak za me dvoulitr je urcite zivejsi, ale je pravda ze spotreba je o trochu vyssi. Pojistka samozrejme taky. Zalezi hlavne na tom jaky trasy budes jezdit. Jestli vetsinou dalnice porid si klidne dvoulitr se sestikvaltem, pokud pouze mesto, sel bych radsi do benzinu. No a pokud kombibace, tak 1.6 hdi je ideal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych šel zas do toho co mám.....facelift 1.6 HDi 80kw.....výkon a pružnost motoru plně dostačující s pěknou spotřebou.

Když jsem ji kupoval fakt jsem byl překvapenej jaký má jednašestka pěknej zátah.....

Vyhlídnout...zjistit VIN...a ten si necháš prolustrovat zde.....abys byl v obraze .

Nejlépe ale nechat dovést z venku...tady nestočený skoro nenajdeš..... :myslim :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde o to, jaký dvoulitr je v úvaze. Zda starý 66/79 kW nebo novější 100 kW s šestikvaltem. 

I starý dvoulitr 66 kW rozhýbe 307čku, proč by ne, ale myslím, že tu bude jenom siemens. Ale nevidím v tom velké drama. Zato 79 kW verze má dvouhmotou spojku a FAP, stejně jako další diesely, o kterých se uvažuje. Takže zase bych to neřešil. 

 

Osobně když už úvaha nad motorem, pak mezi 1.6 HDi (66 nebo 80 kW) vs. dvoulitr 100 kW. Není-li požadován výkon, pak bych šel do 1.6, odvděčí se dobrou spotřebou. Navíc ty 1.6 HDi jsou až nečekaně živé. Ale ten dvoulitr je považován za spolehlivější a samozřejmě jede lépe. 

 

Ale též souhlasím s tím, co psal Olda, protože 307 není mladé auto a sehnat solidní diesel je docela umění. Pokud jezdíš město nebo máš malý nájezd, mohl by být vhodný benzin. Třeba i ve variantě LPG.

 

 

Celda: Ale proč by ne, já bych tomu věřil. Já se starým dvoulitrem umím i 4,3l / 100 km, ale to je hodně eko jízda. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo 4l není žádný přeháněný, trasa Brno - Holice podle předpisů podle palubáku 3,5l/100km ;) , mám spočítáno, že palubák kecá o 0,5l, takže skutečnost je 4l/100km. V podpisu mám skutečnou spotřebu a to jezdím 80% dálky a 20% město :cool: . Je pravda, že nejsu žádnej závodník, jezdím s tím do práce, tak potřebuju jet tak, abych nevydělávala jen na dopravu, ale ještě mi i něco z výplaty zbylo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam 100 kw v SW, jede to pekne v pripade nalozeni mas porad dobrou akceleraci kterou at se na me zdejsi osazenctvo nezlobi proste s 1.6 neudelas. Zase zalezi co a jak moc jezdis, jezdim dalky ale i po praze tudiz sem na nejakych cca 7 litru nafty. Auto nesetrim nejsem kloboucnik a je mi jedno jestli jedu za 6 ci 7litru. Pokud bys jezdil kratky trasy urco ber benzin, RHR ko se strasne dlouho ohriva.  

Jeste premejslim ze si to necham cipnout :)

 

 

Lidi opravdu me bavite jak pocitate kazdy deci na spotrebe :)

Upraveno uživatelem agresssor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oukej, tak 307sw bude žrát třeba o 0,5l navrch.

Agresssor: tady nejde o počítání každýho deci, spíš jde o to, za kolik je schopnej s tím člověk jet, prostě pro zajímavost ;) . A pak taky ne každej má plnej polštář prachů a když jede třebas jako já na brigádu za pár šušňů, tak se snaží jet ekonomicky, aby se ta práce aspoň trochu vyplatila.

Celda 1970: nemám malinkou 206, ale obrovský sw :aut

A jak psal MilanF1, opravdu je 1,6 hodně živá, já pak vždycky v manželově 2,0 coupe 406 benzín trpím, protože to prostě nejede.... :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozzy: berlingo se mi moc libi a chtel sem ho jediny co me odrazilo byl prave ten motor. Nekdo rekne ze to staci ale podle me na takovou krabici by to ten dvoulitr chtelo....

aluska: To ja beru taky nemam pod zadkem polstar penez (i kdybych velice rad :D) Ale resit jezstli jezdim za 3,5 nebo 4,5 nema smysl, a ted kdyz sla jeste cenu tak tuplem. Jinak 206 s tou 1.6 musi jezdit pekne je to lehoucky a zivy a kor s naftou :)..

 

 

Ja puvodne chtel benzin ale narazil sem na to co mam, a sem spokojenej musim uznat ze me 307 ma velice prekvapila :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

abych to tak nějak upřesnil, mám verzi 115 koní, takže mi výkon neschází, krouťák 250 Nm taky není nejmenší, jede to velice pružně a za málo, na druhé straně je to rodinná krabice a k závodění určená není, takže ten dvoulitr moc opodstatnění nemá..., jen ten obsah 1.6 je fakt pro to auto divný, asi holt stará škola nebo co ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky 1.6hdi 80kw fap off  v 407mě a plně dostačuje vykon svižné,tahá krásně od spodu i naložena ten over boost nebo jak se to jmenuje taky pomáhá ,spotřeba 3,8l se dá jet dle předpisu jel jsem na chatu město+okrsky  ,ted mam aktualní v zimě 5,2l trasy 20km do práce+ město v létě není problem jezdit pod 5l po městě i svižnější jizdou mit kvalitnější pneu než co mam ted tak spotřeba pujde ještě dolu. Palubak přeměřuje o 2 deci.

 

Ale záleží na každem někdo stim jezdí za 5l někdo za 6l je to o stylu jizdy,předvídáni,vyřazováni,stav auta,pneu atd

post-46827-0-27225800-1422737712_thumb.j

post-46827-0-10471700-1422737770_thumb.j

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy:ja vim ze je to krabice pro rodinu ale mohli to domyslet s lepsim motorem pak by meli treba i vetsi prodejnost.

Lukaydo: Ano je to o stylu jizdy ale proste do velkyho a tezkyho auta 1.6 nepatri, a kolikrat je lepsi mit vykonovou rezervu. To je podobny jak s kondomem,je lepsi ho mit a nevyuzit nez potrebovat a nemit.

Je mi jasny ze si kazdy bude obhajovat to sve :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...