Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna RT3 za RT4


kveton

Recommended Posts

Určitě máš CAN. Kdysi jsem se na to díval, a nic zásadního to neobnášelo, Jen nějaké propojky ... Nakonec rozhodlo zjištění, že za tu cenu toho RT4 moc navíc neumí (jukbox a mapy na HDD je ale lákavá).  To by se mi musela RT3 po...t, aby to stálo za to, nebo RT4 za hubičku., U mě byl pokod se dobře pamatuju poblém sehnat verzi s panelem pro 607. :myslim .Jestli je něco podobného i u 807 :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám asi mechaniku na odchodu taktéž, vydává podivné zvuky a to čtení taky není nic moc. Zvažoval jsem nejprve výměnu za RT4, ta však není možná. No tak zkusím vyměnit laser a uvidí se. Ta lákavost HDD je však velká. Hned bych tam nacpal větší a k tomu hromadu muziky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výměna hdd uvnitř není jen tak, tušim, že to není obyčejný hdd, ale nějak upravený na provoz v relativně drsných podmínkách, změny teplot atd.

 

Výměnu laseru si budeš dělat sám? Něco jsem našel na netu, resp. na ebay.com, ale nevim, jestli jsou stejný a cena cca 500kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ, výměna laseru bude provedena doma. Jen musím zjistit přesně typ optické hlavy, jestli ji můj dodavatel bude mít vůbec k mání. Ebay je až jako poslední možnost. Jinak HDD je v RT4 klasickej notebookovej 2.5 palce IDE. Už jsem měl jednu otevřenou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originální je tam 30GB 2,5" Toshiba 4200 rpm. Ještě se tam snad dávalo i nějaké Hitachi. No nahrazovali jsme ho 60GB od IBM. Co tak vím, chodí do dnes.

Jediné co snad může být speciální, ale přitom běžné, že musí mít maximální výšku 9,5mm, vyšší se tam nevleze a dneska už se snad vyšší nedělaj.

Jo a SSD bys asi nedal, to se v provedení PATA snad nedělá ne? Možná přes nějakou redukci třeba CompactFlash kartu leda.

Upraveno uživatelem Doctor Who
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mechaniku skoro nepoužíval. Jedině pro navigaci. Mám externí HDD s připojením přes Cinch a tak jsem používal tohle. Zapojil to na Audio vstup a jelo se. V Česku jsem stejně vystačil s rádiem, takže jen v zahraničí.  

Jen si fakt dovolím polemizovat o tom obyčejném HDD. Rozhodně obyčejný není, to by v životě nevydržel ty otřesy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No když si najdeš specifikace, tak zjistíš, že se od normálního notebookového v ničem neliší. Možná v těch otáčkách, má je dosti pomalé. A to Hitachi se dávalo do aut pro provoz v extrémních podmínkách, to je odolnější na teplotu. Jinak nic dalšího navíc proti běžným HDD do notebooku tam fakt není. Nějakou dobu jsem v IT dělal... Vím na které parametry se dívat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se to vezme, třeba když už jsme u WD tak takovej Travelstar je odolnější na otřesy. Hlavní je opravdu ta provozní teplota a rychlost otáček. On v ní poběží i normální disk, avšak víc trpí. A co si budeme povídat. Od doby kdy se začali vyrábět RT4ky utekla spousta vody a technologie jsou na vyšší úrovni nežli předtím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...