Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna svíček v6


Mira2B7

Recommended Posts

sundáš hadici od sani k airboxu ,povolíš asi 10 sroubu v sani , ze zadu sani je cidlo to odpojis , sundáš vrsek airboxu i s hadici . u klapky sani odpojis všechny hadice a konektor, pak sani lehce nadzvednes a vysunes doprava , vyndej si i drzak pyl filtru je to lepsi.

na zadni svicky je to porod se dostat , pomahal jsem si zrcátkem,ktere jsem polozil na hadice topeni.

bacha at nic nespadne doo sani , ja to vždy radeji ucpu hadrem a je dobře tam i rovnou vymenit tesneni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten to šlem vzniká při krátkých jízdách sráží se voda s olejem a nestačí se to vypařit.Není to závada vytváří se to na víčku od dolívání oleje.Hlavně se to vytváří v zimních měsících.

Upraveno uživatelem Cyrďák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

zeptám se jako blbec a nesmějte se mi: Jaké svíčky? udělají stejnou službu nějaké brisk za 85 korun? jaké by tam měly přijít originál? budou stát (skoro) stejně v autorizovaném servisu a někde v éšopu?

 

mi totiž včera auto jelo při vyjetí z garáže abych tam vyložil lyže (z druhého auta) poskakovalo na trošku méně válců a dnes ráno nenastartovalo (tři týdny stálo v nevytápěné garáži, benzínu půl nádrže), jen občas kuckne (startér točí vztekle), servisák o tři ulice vedle nic nenadiagnostikoval a říkal nejdřív vyměnit svíčky na aspoň přední řadě a až pak mudrovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cívky? nu, mohlo by být, ale cívky na přední řadě jsem postupně vyměnil nedávno, eeee, vzpomínám, nebude to déle než pět a půl roku, třicet tisíc km, cívky byly jaksi jakoby utopené ve vodě a blblo to podobně. jde mi o to, že cívka stojí kus asi 1200 (plusmínus), a svíčka pár korun (v autorizáku pětistovku ale nechtějí prozradit co je to zač). a jde mi o to které tam vlastně patří originál, a dále jestli má smysl chytračit s nějakejma za stovku z autodílů na rohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to jistě.

ale já mluvím o přední řadě, kde je přístup jaksi normálnější. o tom, abych se pokoušel  rukou našestkrát zalomenou šátrat se zrcátkem na zadní řadu (a předtím porozebírat asi tucet dílů které nevím jak se jmenují a k čemu slouží a polovinu toho poztrácet) jsem pří své šikovnosti a prchlivosti neuvažoval více než dvě vteřiny než jsem to vyhodnotil jako nesmysl.

mimochodem, je brisk opravdu takovej šunt?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hm, tak včera jsem se na to zběžně koukal (nasoukanej v garáži mezi haubnou a bicyklama páč do sněžení se mi to vystrkávat nechtělo) a po sundání deklu koukám - přední řada cívek stojí v hladince oleje, otírám a houbičkuju, a von to není olej ale voda s filmem oleje na povrchu. takže jasně utopené. vyhadříčkoval jsem ten humus a sundal cívky, a u válce uprostřed dokonce zatečeno okolo manžetek na cívce mezi svíčku a cívku. dál jsem nepokračoval, bo jednak klíčem v garáži co mám ještě z dob samary jsem se tam nevešel (a moje gola to neumí), a druhak je okolo svíčky zbytek toho šlemu, a ten nějak by bylo asi dobrý odstranit aby to nezateklo až do válce....jak na to? vyfoukat kompresorem? zalejt benzínem a vyhoubičkovat, a několikrát zopakovat?

vyměnit svíčky a cívky na téhle řadě, to je snad i mě jasné..

popravdě, nejradši bych to odtáhl někam aby se s tím vztekal někdo jinej, ale u musea máme čtyři centimetry sněhu a tahat na laně se mi to nechce...

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...