Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 1,1 benzín dignostika hlásí chybu P1327 - registrace integrováné fáze zapalování


tesak

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 roky později...
  • O 9 měsíců později...

Chyba P1327 byla v mém případě spojená se svíčkami NGK. Svíčky jsem koupil nové, přesně na typ motoru NFU a od začátku po výměně se mě objevovala tato závada- P1327. Po pročítání zahraničních forum jsem našel drobné zmínky o svíčkách NGK ve spojitosti s chybou P1327- tyto svíčky nejsou prý vhodné na motory PSA obecně. V souvislosti s touto závadou se uváděla ještě varianta, že je špatný modul cívek zapalování a v případě koupě nové je nutno kupovat original ne druhovýrobu-  nemám ověřené.

Edit 02/2019: Závadu P1327 způsobuje i starý modul cívek (který ještě nějak "jede"). Pomůže jen výměna za nový. Osobní zkušenost, výměna za nový Magneti Marelli modul, chyba je pryč, motor táhne lépe od spodu, studený motor bez zaváhání.

Tento stav byl zjištěn na motoru typu NFU 1.6 16V, Peugeot 307 (doufám, že mě neukamenujete, že nezakládám nové téma separátně a dávám to sem, do špatné motorizace i modelu).

Svíčky NGK-R NGK 6677 (problémové svíčky s motory NFU)

Svíčky Bosch Nikl 0 242 229 797 (original svíčky- bezproblému, 0,9mm vzdálenost mezi elektrodami, utahovací moment 28Nm)

 

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

inoxing a spol> Svicky NGK NEKUPOVAT!:grr:grr:grr Staci je jednou jedinkrat ulejt a uz s nima nenatocis. Vlaken na tema NGK a nejde natocit motorka jsou plny napr. motorkari.cz. Brisk,Desno, Bosch pohoda. NGK opravdu NE! Lidi menej zapalovaci jednotky, vstriky a pod., pritom je to svicka. NA vzduchu se tvari ze je dobra, ze hazi jiskru ale ve valci nula bodu!!! :myslim

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s tebou. Měli jsme s NGK na čtyřtaktech vesměs dobrý zkušenosti, výjma NGK pro dvoutakty- tam to bylo přesně tak, jak popisuješ. Stačilo párkrát ulejt a hotovo. Brisk za 30Kč (už je to dávno) neměl s 2T problém. Na italských motorech 4T nebyl s NGK problém, třeba v porovnání s Championama na vzducháčích- kde tyhle svíčky byly za chvíli po smrti. Ale PSA motory s tím mají evidentně problém. U mě závada P1327, motor nejel dobře "odspodu" a v přechodech při sešlápnutí plynu byl cítit nepatrně missfire. Ještě nutno podotknout, že každý výrobce svíček má různý druhy na různý motory a vždycky jsem kupoval konkrétní typ svíčky na konkrétní motor dle katalogu. Nicméně, pokud se podívám na svíčku NGK a Bosch (obě určené na motor NFU), tak viditelný rozdíl je v předsunutí jiskřiště- Bosch má více předsunuté jiskřiště (5mm), než NGK (3mm), jinak vzdálenost mezi elektrodama stejná 0,9mm a odpor 5K Ohm stejně.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I na modernich 4T 4V motorkach jdou NGK do haje, stejne tak jako benzin Feldy a Vochcafky I.geberace. A menily se fest zapalovaci listy a co ja vim co jete. I dobre Bosch diag byly z toho zmatene:papa

A jeste pikannost k NGK zase od motorkaru - origos vydrzely treba i par uliti. Indicka vyroba stacilo 3 otacky motoru a ldyz neblafnul, uz jsi hledal dlouhej svickovak!:bojim

Upraveno uživatelem pesastor
doplneni
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brisky/PAL jsou podle mě dobrý a stačí, pokud nejdou do turbomotorů typu OI 1,8T apod. Mám na motoru Bosch made in Russia 61Kč/kus, předtím zmíněné NGK made in Japan 81Kč/kus. Úplně běžný řady, co jsou určeny pro tyto motory, akorád na NGK si neodpusitili dodatek "R", což bylo dříve, jako ty "lepší" typu iridium/platinium, přitom dnes klasika.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...