Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Česká televize


FrantaCV

Recommended Posts

Kdyby to sem hodil náctiletej pubescent, asi bych se nedivil.

Pak bych se ještě nedivil, kdyby sem něco podobného cpal rudooranžový diskutér z Novinek.cz.

 

Tebe jsem doposud ani do jedné kategorie neřadil - mám se připravit na změnu názoru?

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je na Tobě - jde je o to, zda máš pocit, že naše veřejnoprávní sdělovací prostředky nás informují opravdu objektivně. A tento obrázek přesně vystihuje lidovou moudrost "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej". 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pokud máš pocit, že nás televize neinformuje objektivně, co konkrétně proti tomu děláš? Sleduješ ji a fňukáš do piva, jak je "hrozná"? A nebo máš koule na to milou televizi prostě ignorovat, nesledovat, zrušit, odhlásit a nepodporovat ji formou koncesionářských poplatků, hm? Tomu se říká HLASOVAT NOHAMA - když mi něco vadí, tak to aspoň nepodporuju, když už nic jiného. Právě to, že tu většina národa dokáže reálně tak akorát slintat do piva, ale jinak není ochotna ani hnout prstem pro sebemenší změnu, je důvodem, proč to tu vypadá tak jako to vypadá. Takže pokud si chcete stěžovat, v první řadě se nejdřív ptejte sami sebe, co vy sami konkrétně DĚLÁTE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oddie - uvidíme, jak dlouho bude trvat než Tě děti donutí "cuknout". V mém okolí bylo pár rodin, které TV neměly a nakonec "kapitulovaly", když si děcka s kamarády ve školce nemohly povídat o večerníčku. Vím, dnes se to dá řešit i přes PC, ale to děcko bude vyřazeno z kolektivu, páč nevěřím, že Ty (nebo Tvá žena) budete mít přehled o tom, co zrovna v TV jde a o čom tedy děcka ve školce debatějí. I v TV lze nalézt pořady na které se dá dívat - i když je fakt, že za reklamu v dětských pořadech bych občas taky stavěl ty, co to umožnili, ke zdi (ostatně já bych nejraději zrušil celý slavný D-čko a vrátil se zpět k večerníčku v 18.40 a pak hajdy na kutě, táta kouká zprávy - jak to bývalo u nás doma, když jsem byl děcko já).

 

Ad koncesionářské poplatky - už před mnoha lety se rozhodlo, že TV a radio poplatky MUSÍ platit každá domácnost odebírající elektřtinu. Něco se změnilo???

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Které "se" něco takového rozhodlo? V zákoně nic takového není ani nebylo. Tyto poplatky jsou vázány jen a pouze na přítomnost příslušného přijímače v domácnosti. Krásná ukázka, jak je třeba zajímat se o skutečný stav věci (zde znát zákon) než se spoléhat na bláboly z televize nebo kdes to sebral (a neochvějně jim věřit). A co se týče dětí ve školce, děti už mi do školky nějaký pátek chodí a že by byly vyřazeny kvůli večerníčkům fakt ani trochu nepozoruji, naopak jsou docela centrem dění. Asi to v těch večerníčcích fakt tak úplně nebude...

 

Edit: dodatek ženy:

Všechny holčičky za nima pálej, i když nevědí, co je to bonbón a lízátko :)

Upraveno uživatelem oddie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že jsem TV měl vždy, bral jsem tuto informaci za nedůležitou. Je možné, že se o povinnosti platit konc. poplatky všem, kdo odebírá elektřinu pouze uvažovalo - pro mne by ale žádná změna nenastala, tak jsem "osud" návrhu už dál nesledoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poplatkům od televize "utečeš", nesmíš mít ale nic, co by umožňovalo příjem televizního vysílání. Taky znám člověka, který má trvalé bydliště u rodičů, ač má vlastní byt, aby nemusel platit koncesionářské poplatky, protože ty se platí jen na domácnost. Poplatky za rádio už musí platit prakticky každý - běžně jsou (byla) rádia v mobilu, autě,....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebylo mým cílem rozpoutat takto vášnivou diskusi. Jen ukázat jak vidí naše média jinde. Těžko spoléhat na objektivitu u médií, které skoupil např. Babiš nebo mají svoje "Velení" za hranicemi této země, ale ČT, placená námi? Jediné, co po mohutné kritice je, že omezili reklamu. A diskuse na téma zda platit či neplatit koncesionářské poplatky je absolutně o ničem vzhledem k tomu, že ČT lze sledovat i na internetu a to jako on-line. Paradoxem je, že s protestem neuspěl ani slepý člověk, který jaksi TV sledovat nemůže a ani TVP nevlastní a oddůvodnění "Prý může poslouchat" (Typicky České). 

Kdo chce hledat odpovědi, najde je, naštěstí máme internet. Samozřejmě i tady je třeba pečlivě filtrovat a nevěřit všemu - soudný člověk si ten pravý obrázek udělá. 

To Oddie: Co pro to dělám já? Minimálně právě na takovéto zdroje informací upozorňuji např. mailem v mých kontaktech (třeba to pošlou dál) a víc lidí uvidí i druhou stranu mince.

Jsme sice v sekci "CIRKUS" ale i ta má svá pravidla. Nebudu to dále komentovat ani připojovat odkazy - sem to dle pravidel klubu nepatří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to bordel přispívat na nějaký český rozhlas ,který skoro nikdo neposlouchá....

Holt by si na sebe nevydelal,i když ostatní radia na sebe vydělají....

Ono dokázat,ze někdo kdo radio ma a ze ho poslouchá je problém....

Jako když si osa vylamala zuby na chlapíkovi,který mel v hospodě aparaturu a chtěli platit za hudbu,ale on tam pouštěl jen svoji muziku tak utrely,bylo to dokonce tuším u U. Soudu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Franto, kde jsi k té fotografii přišel? Podle mě to logo ČT tam někdo dal v PhotoShopu, původně tam nebylo. Asi to byl protest proti tomu, jak Merkelova leze USA do zadku a s Českou republikou a Českou televizí to nemělo nic společného.

 

Tak bych teď spíš otevřel otázku objektivity Tvého příspěvku ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty, Franto, a přemýšlel jsi třeba nad tím, kdo konkrétně to tak v tom německu vidí?

Patrně ti, kteří sledovali např. "červenou" manifestaci proti Zemanovi s  projevy a vyjádřeními mávačů červenými kartičkami, ale názory druhé strany byly TABU. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naštěstí máme ten internet, takže místo těch slintů ze zdroje JPP (jedna paní povídala) o tom, jak "musí" platit někdo, kdo TV ani nevlastní můžeme na pár kliknutí najít i přímo u relevantního zdroje krásný přehled, že?

 

https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/faq.php?id=04

 

Pokud nejste schopni ani kliknout na link, mám pro vás výcuc výcucu:

 

Za prvé: POUZE počítač s možností příjmu programů prostřednictvím IPTV je televizním přijímačem, neboť umožňuje příjem televizního vysílání a individuální volbu programu. Za počítač sice připojený k internetu, ale nevybavený televizní kartou a umožňující pouze příjem televizního vysílání v podobě internetového streamu se NEPLATÍ, neboť NENÍ televizním přijímačem ve smyslu příslušného zákona.

 

Za druhé: za rádio a TV v mobilu se NEPLATÍ - viz zákon č. 348/2005 Sb. o rozhlasových a televizních poplatcích, §2, odst. 4, písm. e) - „Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají …..rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.“

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...jen ukázat jak vidí naše média jinde.

marně přemýšlím, jak ti to vysvětlit a nikoho neurazit... Že někdo vezme fotku jakési skulptury (která má IMHO poměrně jasné sdělení), na prdel domaluje logo ČT a pověsí (předpokládám) na facebook, na tom asi nic překvapivého není. .Ale že na základě toho obrázku někdo jiný vytvoří post na téma objektivita informací a ještě tu bude kázat, že je třeba pečlivě filtrovat a nevěřit všemu - soudný člověk si ten pravý obrázek udělá, tak na to já říkám ROFL :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...