Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

lakovani


lud3k

Recommended Posts

chci se zeptat jde treba nalakovac pouze cast dilu a zbytek dolestit? 
zacalo seme delat po nejakych castech male bublinky urcite se to casem zacne loupat tak bych tomu chtel zabranit a zavcas to nechat olakovat ale nechci kvuli tomu treba lakovat celi dil kdyz je to jen v horni casti blatniku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

strika se do stracena, a rozlestuje se prechod
popripade se strika po hranu a rozlestuje se hranka

 

z obou pripadu to jde videt hlavne pokud puvodni lak je hodne zasly

predpokladam ze se ti loupe lak na metalize, ten jde striknout do stracena a rozlestit, ale musi se ty puchyre laku poradne odrbat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozstřik uděláš,pokud není moc starý lák i tak to uděláš,jenom musíš nechat namíchat barvu co máš na autě ,pokud už někdo stříkal celý díl a změnil trochu barvu tak se  zblázníš,jelikož bude hodně vidět co je pod lakem. Navíc jedna bublinka to není jenom kousek ale třeba 1/4 dílu aby nebilo nic vidět. Pokud jsi to nikdy nedělal tak to ani nezkoušej. Taky se dá plničem a metalízou stříknout jenom kousek a zalakovat celý díl a zase nic nepoznáš. Je to jenom o šikovnosti a zkušenostech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abychom se vrátili k tématu - lakovat se dá i částečně, říká se tomu rozstřik. Nepíšeš, kde se ti to loupe (který díl), jak to vypadá, kolik toho je. Může být levnější nalakovat celý díl, než dělat rozstřik. Rozstřik aby nebyl vidět, dělá se na hranu nebo ohyb, jinak je skoro vždy vidět, obzvláště na starém laku. Každopádně je třeba zhodnotit v jakém stavu je barva a lak, aby to nebylo jako pěst na oko. Nakonec bys třeba musel rozleštit celý auto, protože jinak bude hodně vidět, že jistý kus má nový lak. Záleží, o jaký stojíš výsledek - chceš chránit auto, aby nedošlo na korozi nebo to jde významně i o vzhled. Jde o lak na plastu nebo kovu? Nejsou ty "puchýřky" koroze? -> má smysl to lakovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen jsem to doplnil. Rozstřik do ztracena se moc udělat nedá, jde to těžko i na novém laku, na starém je to prakticky nemožné, vždy je to vidět. pokud se to povede, aby to bylo vidět co nejmíň, za (i krátký) čas se projeví rozdíl mezi starým a novým. Do ztracena to na starém laku udělat nejde, za chvíli to bude vidět. Záleží na laku, ale většinou je po čase vidět i rozstřik na ohyb/hranu, záleží, jak se o lak staráš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...