Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Teploměr ukazuje 36 stupňů


PAT12

Recommended Posts

Ahoj,

 

nevím proč, ale u mé 807 (rv. 2009) 2.0 HDI se zničeho nic začalo ukazovat na displeji navigace venkovní teplota 36 stupňů. Kolísá 30-36 stupňů. Skoro to vypadá jako by to přidávalo 30 stupňů k venkovní teplotě.

Netušíte co by mohlo být rozsypané, že to tohle dělá?

 

Případně má to dopad ještě na něco jihého, než na informační zmatenost? Webasto, klimatizace apod ..???

 

díky za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

36F=2.2C dopad to na nic nemá

Ale má,na webasto a ovládanie pomocných ventilátorov klimatizácie.Webasto spína pri teplote pod 10°C a ventilátory nad 10°C.

Už som to tu niekomu písal-NTC čidlo v skrate,alebo skrat v kabeláži.Možno len vlhkosť v zrkadle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No domnívám se (nejzdím v tom denně) že se teplota ukazuje včetně jednotek. Tedy 36C. Kdyby tam bylo 36F, tak by mě to trklo. Ale ověřím.

Dopad na ostatní věci - měl jsem přesně na mysli co uvádí Ferinko2. Jestli kvůli tomu třeba nezapíná Webasto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby byla elektrická závada, tak by to znamenalo, že je tam přechodový odpor nebo svod. Ovšem neuvěřitelné je, že by ten odpor nebo svod byl konstantní, nezávislý na bouchnutí dveří, jízdě, teplotě.

 

Možná zblbnul program v displeji, přepsala se nějaká konstanta - pak by pomohl reset vypnutím nebo diagnostikou.

 

Nicméně si pořád myslím, že je to Fahrenheit - zkontroluj podle odhadované teploty venku, jestli to náhodou nepasuje http://www.metric-conversions.org/cs/teplotu/fahrenheit-do-celsius.htm

V tom případě zkus několikrát přepnout zobrazení z Celzia na Fahrenheita a zpět.

 

Anebo tedy jeď do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kamosovi to zacalo kecat po vymene zrcatka za polaka - nakonec zjistil ze mel v zrcatku jeste jeden konektor a asi byl spatnej
rikam ja mel to same - jeden kabel od cidla byl uplne cerny pod izolaci - tim se zvedne prechodovy odpor a je to v pr***

 

nejdriv sem cidlo "znicil" ale po premereni tech 2 soucastek ktere to obsahuje sem zjistil ze byly dobre, pote vymena kabelu za druhy a ukazuje mi zas presne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ten samý problém: čidlo začalo ukazovat tak o 10°C víc a časem jsem se dostal na rozdíl 60°C. Auto přestalo topit (resp. topí jen při nastavení nejvyšší tepploty, 28°C). V servisu mi tvrdí, že to spolu nemá souvislost (že je to jen čidlo pro ukazatel teploty na displeji a souvisí to jen s hláškou o riziku námrazy). Na druhou stranu na citroenovském fóru o tom proběhla debata a všichni tam tvrdí, že je tam přímá souvislost mezi hodnotami z čidla a klimatizací/topením. A teď babo raď.

 

S čím vším souvisí tedy hodnoty udávané vnějším čidlem teploty (tím v zrcátku)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čidlo vonk.teploty dáva vstupnú info RJ klímy,ktorá vypočítava tepelné straty z kabíny,to zn.musí fungovať!!! V prípade takejto poruchy je menšie zlo to čidlo odstaviť a RJ si dosadí náhradnú hodnotu 10°C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám podobný problém, nedávno mně číslo ukazovalo o 20 stupňů více, problém je s topením. Teplota kabina musí být vyšší než vnější, aby to topilo. Tak jsem to čidlo odtřihl. Teplotu to neukazovalo, ale aspoň to topilo. Pak jsem zkusil odpory, abych snížil ten rozdíl 10 stupňů, ale nakonec to původní číslo ukazovalo dobrou hodnotu, asi se aklimatizovalo, když jsem to měl doma v teple. Znovu jsem ho zapojil a po týdnu opět nereálná hodnota. Budeme to muset vyměnit. Originál 800,- Kč :-), tak to asi zkusím od kolegů z Polska.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem čidlo nechal vyměnit v servisu (jsem dřevák a nechtěl jsem se sám šťourat v zrcátku). Stálo to asi 1550 Kč se vším všudy. Už to ukazuje správně a auto topí jak má. V servisu mi tvrdili, že to spolu nemá souvislost a že musí ještě cosi kontrolovat, že je tam něco v nepořádku. Tak jsem jim sdělil, ať jen vymění to čidlo. Tak nevím, jestli mě chtěli jen natáhnout nebo jsou to až takoví amatéři. Nutno podotknout, že šlo o autorizovaný servis - Domanský na Českobrodské v Praze. Objednal jsem se k nim přes jejich webový formulář, načež když tam moje žena přijela, tak tvrdili, že o žádném objednání neví. Byl jsem u nich poprvé a naposled.

 

Jinak samotné čidlo se dá najít na ebay za cca 15 liber i s poštovným do ČR/SK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...

Toto som riesil aj ja - vymenil som cidko vonkajsej teploty - maly pupcek na spodku praveho spatneho zrkadla. Ja som za cidlo dal 30 dukatov ale na nete sa da zohnat aj lacnejsie. Ak by si potrebkval navod daj vediet a poradim. Daval som sem aj fotky ako na to, ale nie je problem poradit. Po vymene cidla ide vsetko tak ako ma - ked je vonku zima tak je zima a ked teplo tak teplo😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...