Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Už jsem tady taky


vosel

Recommended Posts

Zdravím tak dneska absolvovana garancka po roce cena 4100kč.Výměna oleje,filtru,doplněny provozní kapaliny,proběhla kontrola celého spodku všechno dobré.Najeto 5500km z 90% kolem komínu.Spotřeba kombinovaná vychází mezi 5.3/5.9l/100km.Byl jsem u Jonalu v Hodoníně,lidí vstřícní takže spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj TEZ  máš pravdu tvoje tušení je správné 1.6 vti je čistej Francouz tam nemá prsty strčený v motoru BMW.

K cukatůře - vždy když se to stalo tak jsem řešil vypnutím a opětovným nastartováním  tento týden jsem to neřešil  a prostě jel v autě najednou strašnej smrad jako by se něco pálilo -kontrola motorového prostoru =smrad ale již slábnoucí a od té doby to již neudělalo a auto letí jak z praku. Servisu jsem volal co se stalo a mám se v pondělí ozvat jestly ještě auto cukalo. V motoru jsem nenašel nic co by vykazovalo stopy po vyhřátí.Že by se to samo spravilo?

Auto mám od prosinec 2014 funglovka, najeto 3000 a nějaký drobný.spotřeba ukazuje 7L doufám že to spadne alespoň o 1/2 litru

 

Napíšu jak bojuju s cukatůrou ale jinak dobrý auto mně stačí aje pohodlné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, tak mám čerstvou zkušenost s cukáním. Ve středu jsem si bral auto ze servisu (jak jsem psal o pár příspěvků zpět) - v pohodě. Pak v sobotu jsem absolvoval dvě cca 40km cesty a dobrý. No a v neděli jsem jel 100km tam (dobrý) a na zpáteční cestě to začalo cukat. Přesně jak jsi popisoval, někde kolem 2 - 2.5 tisíce to poskakovalo jako střelená koza, málem jsem si vyrazil zuby o volant. Cukalo to asi 10 km a pak jsem zkusil zastavit, vypnout a zapnout a už dobrý. Ale radost z toho nemám, do teď to nikdy neudělalo. Sakra. V servisu mi přehrávali software, tak to asi bude tím?

Dej vědět jako bojuješ, já auto tenhle týden potřebuju, takže do servisu ho zatím dávat nebudu. Ale jestli se to objeví znovu, tak to budu muset řešit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mal som taky isty problem s cukanim. Po kupe a najazdeni ca 2000 km cukanie pri studenom motore. Pri 20000 nastartovalo akoby na tri valce, motor sa rozklepal a vyhodilo chybu motora. V peugeote zistili vnutornu chybu RJ. Po vymene RJ uz to netrha, ale velmi dolezite je, po nastartovani nechat bezat auto aspon pol minutky na volnobeh, kym nespadnu otacky, inak je mozne ze to bude trhat pocas jazdy, mam to uz na mojom vyskusane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v pondělí mám dovézt auto do sevisu budou bádat.ivopav s Rakouskem asi ani nic vyřešit nemohly protože Peugeot má cetrálu (alespoň co se motorů a jejich řízení týče )v Německu ve městě Saarbrücken. S těmahle maníkama to řeší můj servis.

Dám vědět jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doplním svojí zkušenost se servisem (v Praze): na diagnostice nic nebylo, když to zkoušeli, tak se to (jaké překvapení) zrovna neprojevilo a z Německa jim odpověděli, že je potřebu "závadu vyvolat", jinak to řešit nejde. Takže bez výsledku.

 

Ale uklidňuje mě, že je nás víc, dřív nebo pozdějc se to přece vyřešit musí... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedu do servisu v pondělí řešit skoky ale moc tomu nedávám řekly mně to samé, závada se musí projevit jinak mám smolíka protože nemají co poslat k analíze.Auto si chtějí nechat2 dny.Ale zase snad díky tomu že nás je více tak přeci nemůžou tuto závadu nechat plavat do doby než jim něco vybleje řídící jednotka.Jsem ochoten napsat do Peugeot France aby se to hnulo, pár kolegů ve Francii mám pracuji v automobilovém průmyslu.Ale ještě s tím počkám nechám tomu ještě max 2 měsíce.Zvláštní je že spolehají pouze na řídící jednotku vždyť to může být i mechanický problém. Budu uvažovat o vrácení auta pokud nebude závada odstraněna do 2 měsíců.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...

Zdravím,tak chlapi co nového,včera se mi stalo něco podobného po rozjezdu a přiřazení na dvojku se motor rozklepal jak když nepáli všechny válce plynový pedál nereagoval po vypnutí a znovu nastartování už se nic nedělo a zatím normální stav.

nech ca. dvě minuty po nastartování ohřát a už ti to nikdy neudělá je to blbý ale funguje to.

Podle mne je něco blbě nastavený v softu a lejou to do aut jak hloupí mně v servisu řekly že bude snad svolávačka .Tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Tak zdravím po delší době 301čkáře

První garančka za mnou . Najeto 10 500km

Zatím spokojenost lítá jako čert.

Trochu jsem si pohrál s odhlučněním a hodně to pomohlo vytlumen kufr až po lavici vzadu a vytlumené podběhy,kapota,přepážka motoru.

foto dodám.

Ať vám to jezdí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Zdravím,

po delší době bych chtěl přidat něco málo zkušeností ohledně cukání motoru. Naposled jsem tu na toto téma psal před rokem, od té doby se cukání pravidelně objevovalo a začalo se i dost stupňovat. Někdy na podzim, když ukrutně zlevnil benzín, jsem začal na zkoušku jezdit na ten 100 oktanový a cukání normálně zmizelo. Během zimy jsem přešel na aditivovaný 95 a stále nic. Už víc než půl roku motor šlape jako hodinky. Čas od času za studena při akceleraci kolem dvou tisíc trochu škubne, ale udělá to jenom jednou a dá pokoj. Před tím byl schopný cukat desítky kilometrů v kuse.

 

Vím, že peugeot doporučuje aditivovaný benzín (nebo alespoň) aditivum u všech aut, ale tohle je poprvé, kdy vidím nějaký rozdíl :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

zdar Vlci

Nedávno jem byl v serivse a dožadoval jsem se přehraní software řídcí jednotky kvůli cukání a bylo my vyhověno.Existuje nový- viz svět motorů před 14dny tam jsem se to dočetl) . vše dobrý až na klimatizaci ta nyní spíná a vypíná v pravidelných intervalech i za jízdy ,mně osobně to nevadí je to příjemnější než když jede na plno stále (to bylo před přehráním soft) ale nedostává to na prdelku tím spínáním a vypínáním? nemáte někdo tucha zda je to tak správně?neodejde kompreor?

  Jinak najeto 20 000 a jsem celkem spokojen .spotřeba 6.5L

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...