Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

chyba P1153 a P1112 škrtící klapka


Stejsn

Recommended Posts

Auto mi přestalo jet, motor na volnoběh běží normálně, ale svítí kontrolka motoru, ozývá se pípnutí a nedá se to vytočit na víc než nějakých 1100 otáček (což je v podstatě volnoběh) a když to držím pod plynem, otáčky skáčou + - 100. Navíc když to vypnu, ozve se z toho zvuk jako z řehtačky. Diagnostika hlásí chyby P1153 a P1112, což je "Trvalá závada - načtena krajní poloha škrticí klapky, porucha funkce" a "Trvalá závada - kontrola polohy škrticí klapky - koherence". Co jsem se tu tak dočetl, tak podle toho rachtání si myslím, že jsou vylámaná nějaká ta plastová ozubená kolečka? Takže se zeptám rovnou: musí se vyměnit celá ta škrticí klapka, která stojí asi 5 a půl tisíce, nebo je nějaké jiné řešení? Případně měl by někdo nějakou použitelnou ze staršího motoru? Je to 2.2i benzín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji všem, kteří mi po mailu a soukromých zprávách nabízeli pomoc. Nakonec se povedlo mému mechanikovi díl rychle sehnat a vyměnit za velice dobrou cenu. Volal mi a říkal že to jezdí, ale že stále svítí diagnostika. Ví někdo, jestli se to třeba musí ještě nějak přes počítač nastavovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdí no, ale je to s prominutím tak ZKU*VENĚ navržené, že se obávám abych to časem neměnil znova. Péro které vrací klapku do zavřené polohy je opravdu hodně silné, čili namáhání těch plastových zubů je značné. Navíc - a to mi hlava vůbec nebere - to není ani nijak namazané, ty zuby vůči sobě dřou suchými ploškami! To prostřední kolečko si myslím že by se dalo možná vymodelovat a šikovný strojař by ho byl schopný udělat na CNC, ale ta čtvtkruhová kosa je teda oříšek :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...