Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zahřívání brzdových kotoučů


jar.cieplik

Recommended Posts

co může způsobit zahřívání brzdových kotoučů?  po zvednutí auta všechny 4 kola lehce zadrhávají při otočením koly (rukou)  všiml jsem si, že i po krátké jízdě cca 10 km jsou kotouče dost teplé. přijde mi to, že se nevracejí úplně brzd. desky od kotouče. tzn. že mě napadá promazat prasátka.  ale nevím čím.   nebo co jiného by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prasátka jsou u bubnovych brzd.

Ve tvém případě vše vycisti, destičky musí chodit volně když zatlacis pistek brzdice, i brzdic se musí volně pohybovat po voditkach (vodících čepech).

A pistek musí jít zatlačit bez nějakých obtíží ale pokud ti něco nechodí vyměnil bych i gumičky (těsnění) pistku.

vodicí cepy mazu plastilube ( od ATE) a pistky taky něčím od Ate ale název ted přesně nevím ale je to přímo na pistky vazelína která muže přijít do styku s brzdovkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dívej sada na zrepasovaní zadních brzd (kotoučových) výjde cca na 700,-Kč/obě strany u badisaka, značka FRENKIT, je tam vše (pístek, těsnění, tuk, atd ...)

Vodící čepy jsou trošku dražší záležitost na zadní brzdy na jednu stranu stojí cca 600,-Kč o ceně předních vodících čepů raději ani nebudu psát abysis to nerozmyslel :D .

Dohromady to výjde asi na 2.500,-Kč plus mínus, ta cena je orientační ale nejsou v tom zadní lanovody, jelikož každý mají jiné zdroje ale zakoupíš-li vše u badisaka, neuděláš chybu, bral jsem skoro všechno od něj a pasovalo všechno jak mělo.

 

K těm teplotám, pokud jedeš třeba jen kousek ale jedeš styl brzda/plyn tak se nediv, kotouče nemůžou být neustále studené, horší to je pokud máš horké i kolo/liťák. Potom někde něco přibržďuje.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě zadní brzdy také trochu přibržďovaly. Po rozebrání jsem zjisti, že mi špatně, téměř vůbec, nepohybuje brzdič na vodítkách. Po vyndání brzdiče jsem spodní vodítko musel ven dostat násilím. Bylo pěkně orezlé. Vše jsem vyčistil, namazal a dal jiný trn. Teď mám pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...